Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Påskhelg!

Publicerad 2011-04-25 20:08:47 i Allmänt

Wow vilken helg det har varit!! Det har vatt heltunderbart! :)
I fredags va vi på Skånesdjurpark. Mamma sov över här och klockan 7 ringde klockan och vi gick upp och packade det sista. 8.50 satt vi alla 4 i bilen och körde mot Höör. Vi skulle möte upp Camilla, Pibbe, Jonathan och Cia, Tim och Marwin på djurparken. Vi lyckades komma först fram och gick in och betalde och hyrde även en skrinda till barnen så dom kunde vila benen i den.. När alla kommit tog vi en fika och sen började rundan! Vi gick i lugn o ro och kolalde påa lal djuren! Vi va lite nyfikna på björnungarna, men dom ville inte komma fram.. men men.. vi köpte juh helårsbiljett så vi kan juh åka dit fler gånger! Det blev grillning av korv och bröd och en massa massa fika!
Vid 17 tiden körde vi hemåt igen! Väl hemma fick barnen ta ett bad och sen blev det sängen..
Tidigt på lördagen så vaknade töserna och ville ut o kolla om påskharen lämnat nått påskägg, och visst hittade dom varsett påskägg!! :) Vi tillbringade hela dagen ute i trädgården i det härliga vädret!!! :) Sååå underbart väder!!!
I söndags fm kom Micke, Sebbe och Tilda på besök! Töserna fick en påskpenga av pappa och vi fikade lite :) På em drog vi med oss mormor till Kullaberg, där vi tittade på utsikten och njöt av vädret! Vi åt en goood glass :) på vägen hem tog vi en runda till Kvickbadet och kände på vattnet :) Det va svinkallt :) Men barnen tyckte det va kul! Och sen for vi hem till mormor, och vi hämtade även dit Ebba så töserna kunde leka lite! En massa bus blev det :) Och självklart så blev det grillat! :) Ebba sov över hos "oss" och Amanda tyckte det va toppenkul!!!
Idag så åkte vi ner till kvickbadet en runda igen mamma och jag låg o solade medans barnen lekte och plaskade lite i det iskalla vattnet :) Vi va där i ca 1½ timme sen åkte vi hem och busade på altanen! Amanda och Emleie lekte med grannflickan och sen tog vi fram den stora poolen, blåset upp den för att se om den fortfarande va hel och rengjorde den.. till en början verkade den vara hel, men luften åkte ur den så det får nog bli en ny pool sen till sommaren.. töserna badade lite i den iallfall.. fyllde den inte men dom kunde iallfall plaska lite :) Så en massa sol och bad och mys hade har denna helgen gett!!! Såååå UNDERBART!!!!

Lista dag 4

Publicerad 2011-04-23 21:17:02 i Allmänt

Dag 1 - Presentera mig själv
Dag 2 – Varför började du blogga?
Dag 3 – Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 4 - Mina föräldrar

Oj va det va svårt att börja.. Men jag börjar väl med min mamma. Min mamma heter Eva och bor med min styvpappa Peter i Höganäs. Mamma och jag kommer väldigt bra överrens nu för tiden! Jag var ganska kaxig mot min mamma när jag va liten, vi bråkade en del, men vi va vänner för det mesta! Jag var ganska trotsig mot min mamma men som sagt för det mesta va vi bra vänner. Och jag har aldig uppskattat min mamma så mycke som när jag va i USA!! Jag har aldrig saknat henne så mycke som då! Och när hon faktiskt satte sig på ett flygplan fast hon va såå jäkla flygrädd va jag så stolt och glad över henne!! Och när jag kom hem och flyttade hemifrån sen så har vi stott varandra väldigt nära! Jag är oxå väldigt taksam för hur mycke hon ställer upp för mig nu när jag är ensam med barnen. Hon hjälper mig med mina barn när det behövs och hon stöttar mig och kommer med bra råd om hur jag ska lösa saker och ting! Min styvpappa Peter, han och jag har nog alltid haft ett speciellt förhållande till varandra! Vi har verkligen bråkat och klöst ögonen ur varandra, men i slutändan så har vi ändå vatt vänner!
Min pappa, Göran bor ihop med min styvmamma Karin i Helsingborg. När jag va liten va jag en pappas flicka. Jag kunde verkligen konsten att linda mig runt pappas lillfinger :) Ville jag ha nått så fick jag det! Jag va verkligen sååå bortskämd hemma hos pappa. När mamma och pappa skildes va jag 4 år tror jag och kommer faktiskt inte ihåg så mycke från tiden då dom bodde ihop.. Jag bodde hemma hos mamma och va hos pappa varannan helg.
Efter jag vatt i USA så fick jag en lägenhet i samma område som min pappa bor och då hade jag ganska tät och bra kontakt med min pappa, men idag så hörs vi kanske nån gång i månaden och ses väl nångång oxå.. Det finns lite olika anledingar till detta som jag inte vill skriva ut här. Men jag vet att min pappa alltid står på min sida och försöker så gott han kan med och stötta mig och mina barn. Om han kunde skulle han sätta mina tjejer på en pidestal och tillbe dom :)
En sak är säkert jag älskar mina föräldrar och jag är glad och tacksam för hur dom har uppfostrat mig! :)

Dag 5 - Mina syskon
Dag 6 - Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv
Dag 7 - Dagens vill ha
Dag 8 - Min dag
Dag 9 - Min bästa vän
Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 11 - Dagens klädsel
Dag 12 - Min tro
Dag 13 - Det här åt jag igår
Dag 14 - Den här veckan
Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig
Dag 16 - Mitt favoritminne
Dag 17 – En dålig vana du har
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 – Din favoritidol och varför
Dag 21 - Den här månaden
Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 23 - Ett ögonblick
Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på
Dag 25 - Det här får mig att må bättre
Dag 26 - Det här får mig att gråta
Dag 27 - En första
Dag 28 - Mina rädslor
Dag 29 - Min favoritplats
Dag 30 - Det här saknar jag
Dag 31 - Mina ambitioner
Dag 32 – Ett foto på dig och din familj
Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har
Dag 35 – Smeknamn du har och varför
Dag 36 - Det här upprör mig
Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?
Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig
Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?
Dag 40 – Vad har du sug efter?
Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar
Dag 42 – Din favorittid på året?
Dag 43 – Ditt favoritplagg?
Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?
Dag 45 - Ett sista ögonblick

Cirkus och logoped

Publicerad 2011-04-21 21:32:15 i Allmänt

Idag va det cirkus i stan! Och självklart hade vi biljetter dit! Min mamma följde oxå med! När vi kom köpte vi popcorn som vi satt och åt medans vi tittade på cirkusen! Det va dödligt varmt i tältet! Men barnen tyckte det va kul och titta på djuren och clowner och artister! I pausen kunde man rida på ponnysarna eller på kamelerna. Vi gick ut och tittade på kamelerna och när vi stod där så frågade jag Amanda om hon ville rida, och fick snabbt svaret nej jag vill bara titta, ochs å frågade jag Emelie samma sak och hon sa ja den lilla. Sagt och gjort jag betalade och hon hoppade upp på den lilla kamelen och red :) Gissa om hon va stolt!!
 
Min goa lilla tös rider på kamelen!

Emelie är ganska sen med talet och säger egentligen inte många riktiga ord, jag förstår henne och vi som är henne närmast men dom på dagis har svårt att förstå henne..  Mamma, mimmi, mömö (Amanda) det är mest ord med 2 bokstäver i som hon säger.. hon säger bil oxå men ja ni förstår vad jag säger det är väldigt basik ord hon säger och använder bara 2 ord i en mening, och då är kanske bara det ena ordet ett riktigt ord medans det andra är nått påhittat från henne :) Jag nämnade detta på BVC och hon skickade remiss till logoped, och igår fick jag tid dit, så den 12e maj ska hon först till en audionom för o kolla hörsel och sen till logoped som ska kolla hennes tal. Får väl se vad dom kommer fram till.. Det är juh skönt att dom tar tag i det så hon får hjälp direkt nu när hon e liten så hon kommer ifatt sina kompisar :) Det är juh inte det att hon inte pratar för det gör hon men det är ingen som förstår henne och då blir hon juh arg och frustrerad vilket man kan förstå såklart :)

Nu ska vi i säng i god tid idag för imorron blir det en heldag på Skånes djurpark! Ska bli sååå härligt! Vi oppas på samma vårväder som det vatt idag! :)

Dagens bravader

Publicerad 2011-04-20 21:05:14 i Allmänt

Idag har jag haft en lugn dag tycker jag, jag har hunnit med en hel del men ändå inte kännt mig stressad eller känt att jag har haft en massa måsten! Riktigt skönt!
Jag hann med att städa både neder och ovanvåningen, riktigt skönt att ha tvättat golv och allt det behövdes! Och tvättat 4 maskiner tvätt, handlat, vatt på tippen och begravt min micro, "påskpyntat" alltså satt fjädrar och ägg i riset och målat ägg med barnen. Ja jag e nöjd med denna dagen!

Imorron blir det en runda till skolan för att ha ett seminarium.. suck ja tycker inte om seminarium.. men det är ett måste! Så det är bara och göra! Sen ska jag hämta hit mamma och vi ska på cirkus! Barnen ser verkligen fram emot att gå på cirkus! Och på fredag blir det skånes djurpark med mamma och mina systrar :) Trevligt trevligt!

Jag känner mig så lugn med allt nu! Det känns så skönt att inte känna den inre stressen som jag kände innan! Nu har jag tid att gå ut och leka med barnen och sitta ochläsa en bok utan att känna mig superstressad! Och det är en sån underbar känsla! Det är så här jag vill känna mig! Visst jag har fortfarande saker kvar i skolan att göra men nu ser jag ändå mållinjen. Vilket är såå skönt! Det är så underbart skönt!

Näe nu så är det snart Greys så nu blir det inte mer denna gången :) Bjuder på nån bild oxå :)


Mina små påskkärringar :)

lista

Publicerad 2011-04-19 18:39:36 i Allmänt

Dag 1 - Presentera mig själv
Dag 2 – Varför började du blogga?
Dag 3 – Meningen bakom ditt bloggnamn
meningen med mitt bloggnamn ja.. det finns ingen spceill mening med det... jag o mina barn är en familj och vi heter enblom, alltså familjenenblom :) Det är nog inte roligare än så tyvärr...

Dag 4 - Mina föräldrar
Dag 5 - Mina syskon
Dag 6 - Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv
Dag 7 - Dagens vill ha
Dag 8 - Min dag
Dag 9 - Min bästa vän
Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 11 - Dagens klädsel
Dag 12 - Min tro
Dag 13 - Det här åt jag igår
Dag 14 - Den här veckan
Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig
Dag 16 - Mitt favoritminne
Dag 17 – En dålig vana du har
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 – Din favoritidol och varför
Dag 21 - Den här månaden
Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 23 - Ett ögonblick
Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på
Dag 25 - Det här får mig att må bättre
Dag 26 - Det här får mig att gråta
Dag 27 - En första
Dag 28 - Mina rädslor
Dag 29 - Min favoritplats
Dag 30 - Det här saknar jag
Dag 31 - Mina ambitioner
Dag 32 – Ett foto på dig och din familj
Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har
Dag 35 – Smeknamn du har och varför
Dag 36 - Det här upprör mig
Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?
Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig
Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?
Dag 40 – Vad har du sug efter?
Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar
Dag 42 – Din favorittid på året?
Dag 43 – Ditt favoritplagg?
Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?
Dag 45 - Ett sista ögonblick

Lista och kalas!

Publicerad 2011-04-17 20:39:50 i Allmänt

Dag 1 - Presentera mig själv
Dag 2 – Varför började du blogga?
Ja det kan man undra.. Jag vet faktiskt inte riktigt, men jag tror att en del av det är att barnens farmor, farfar faster o farbror bor nästan 100 mil ifrån oss, så jag tänkte att dom kan ta del utav vad som händer här nere, sen vet jag faktiskt inte om nån av dom läser nu för tiden :) Men det va nog en av anledningarna till att jag började.. sen va det nog lite för mig själv, att få "prata av mig med nån", när man alltid är ensam så e det ingen som kommer hem på kvällen som man kan prata av sig om dagen, hur den varit o vad som vatt bra eller dåligt, så då gjorde jag nog det på bloggen lite..

Dag 3 – Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 4 - Mina föräldrar
Dag 5 - Mina syskon
Dag 6 - Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv
Dag 7 - Dagens vill ha
Dag 8 - Min dag
Dag 9 - Min bästa vän
Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 11 - Dagens klädsel
Dag 12 - Min tro
Dag 13 - Det här åt jag igår
Dag 14 - Den här veckan
Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig
Dag 16 - Mitt favoritminne
Dag 17 – En dålig vana du har
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 – Din favoritidol och varför
Dag 21 - Den här månaden
Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 23 - Ett ögonblick
Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på
Dag 25 - Det här får mig att må bättre
Dag 26 - Det här får mig att gråta
Dag 27 - En första
Dag 28 - Mina rädslor
Dag 29 - Min favoritplats
Dag 30 - Det här saknar jag
Dag 31 - Mina ambitioner
Dag 32 – Ett foto på dig och din familj
Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har
Dag 35 – Smeknamn du har och varför
Dag 36 - Det här upprör mig
Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?
Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig
Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?
Dag 40 – Vad har du sug efter?
Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar
Dag 42 – Din favorittid på året?
Dag 43 – Ditt favoritplagg?
Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?
Dag 45 - Ett sista ögonblick

Idag har vi vatt på 1års kalas hos Filippa! lilla tösen är redan 1 år!!! Kan inte riktigt fatta det! Härligt va det iallafall! Conny grillade korv, som va sååå gott!! Och sen va det tårta som oxå va sååå god! Härligt med en massa folk! Tack Conny och Sofie för en underbar dag!
Men när vi åkt hem fick vi veta att Conny va dålig och fick åka upp på akuten! Hoppas det går bra där upp! Jobbigt att sitta hemma och inte veta vad som händer..

Adressbyte!

Publicerad 2011-04-16 21:14:10 i Allmänt

Ja nu fortsätter jag att blogga här istället! Anledningen till mitt byta är att jag och blogger inte riktigt kom överens, jag fick inte alls till inläggen där som jag ville, så jag hoppas att det e bättre på denna bloggsidan! :) Så jag hoppas att alla som följde mig på den andra adressen hänger med mig hit nu :)
Jag ska bara komma på hur man gör en header här på denna.. men det kommer kanske det med! Om det e nån som vet hur man gör och kan förklara på ett lätt sätt eller vill sitta och pilla med det så får ni mer än gärna säga till :)

Jag har snott en lista från en av dom bloggar jag läser! Denna lista har jag sett runt på en massa olika bloggar och nutycker jag att det är dax för mig att göra det med! :)

Dag 1 - Presentera mig själv

Hmm att göra en presentation av mig är inte min starka sida, men jag får väl göra ett försök..
Eva Catarina Enblom är mitt fullständiga namn. Jönsson är efternamnet som jag hade innan jag gifte mig! :)
Jag föddes den 12 december 1983 klockan 00.52. Jag har för mig att jag va normalstor runt en 3500g. Jag är yngst av mina syskon. Jag föddes i Helsingborg, och när jag va 5 år flyttade mamma och jag till Höganäs. Efter gymnasiet åkte jag som AuPair till USA där va jag i 1 år, och när jag kom hem flyttade jag till Helsingborg. Efter nått år där flyttade jag en väldigt kort runda (ca 1 månad) tillbaka till Höganäs och sen vidare till Ängelholm. 2007 blev jag mamma för första gången till min underbara flicka Amanda. 2008 gifte jag mig med hennes pappa och samma år kom den lika underbara lillasystern Emelie! 2009 skildes jag och barnens pappa. Nu bor jag tillsammans med barnen i en 3a i Ängelholm och trivs väldigt bra här!
Just för tillfället läser jag på sjuksköterskeprogrammet i Halmstad är inne på min 3e termin av 6.. och jag är DÖDSTRÖTT på skolan.. så nästa termin tar jag ett uppehåll och jobbar!!!
Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer...

Dag 2 – Varför började du blogga?
Dag 3 – Meningen bakom ditt bloggnamn
Dag 4 - Mina föräldrar
Dag 5 - Mina syskon
Dag 6 - Ett nytaget foto på dig själv och 15 intressanta fakta om dig själv
Dag 7 - Dagens vill ha
Dag 8 - Min dag
Dag 9 - Min bästa vän
Dag 10 – Något som gjort dig stolt de senaste dagarna
Dag 11 - Dagens klädsel
Dag 12 - Min tro
Dag 13 - Det här åt jag igår
Dag 14 - Den här veckan
Dag 15 – En bild på något eller någon som har stor inverkan på dig
Dag 16 - Mitt favoritminne
Dag 17 – En dålig vana du har
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 – Din favoritidol och varför
Dag 21 - Den här månaden
Dag 22 – Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, uppspelt och arg
Dag 23 - Ett ögonblick
Dag 24 – Ett foto på en plats du varit på
Dag 25 - Det här får mig att må bättre
Dag 26 - Det här får mig att gråta
Dag 27 - En första
Dag 28 - Mina rädslor
Dag 29 - Min favoritplats
Dag 30 - Det här saknar jag
Dag 31 - Mina ambitioner
Dag 32 – Ett foto på dig och din familj
Dag 33 – Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
Dag 34 – Planer/drömmar/mål du har
Dag 35 – Smeknamn du har och varför
Dag 36 - Det här upprör mig
Dag 37 – Vem vill du dela ditt liv med eller ser en framtid med?
Dag 38 – Ett foto på något som gör dig lycklig
Dag 39 – Vad gör dig unik och annorlunda än alla andra?
Dag 40 – Vad har du sug efter?
Dag 41 – Ett brev till dina föräldrar
Dag 42 – Din favorittid på året?
Dag 43 – Ditt favoritplagg?
Dag 44 – Ett foto på dig från förra året och ett från nu. Hur har du förändrats?
Dag 45 - Ett sista ögonblick

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela