Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Ninjaekorren!!!

Publicerad 2012-01-31 21:42:22 i Allmänt

Såg ni alla ninjaekorren från Helsingborg i Wipeout idag?!?!?! Min systerson!!!!!!
Matte du va bäääääst!!!!!!!!!!!!!

Annars.. tja..
Idag är jag lämnade tjejerna på dagis så blev Emelie så lessen... eller näe hon blev helt hysterisk! Hon klamrade sig fast på mig, vägrade släppa mig.. skrek mamma mamma mamma.. usch det va jättejobbigt.. när fröken fick med henne och jag gick ut så öppnade hon ytterdörren och kom ut i strumporna! Usch det va verkligen en jobbig morgon.. och det va en lååång förmiddag innan jag tog telefonen och ringde dagis och frågade hur det va med henne.. och självklart så va allt mycke bättre igen.. hon hade vatt lessen ett tag men sen gick det över och hon busade med dom andra barnen :) Puh.. mammahjärtat blev 10kg lättare!
När jag hämtade dom idag så hade hon röda kinder! riktigt röda kinder.. vet inte var det kom ifrån.. hon hade det kvar hela kvällen!! Fattar inte vad det e.. hon har haft det innan oxå.. måste va nått hon ätit.. aja.. i mars ska båda tjejerna till läkaren och kolla deras magar... får ta upp detta med läkaren oxå.. Amanda (om jag nu ska berätta en massa äckel) bajsar flera gånger om dagen, och hon har alla möjliga färger på avföringen och blandad konsistens.. ja verkligen.. ibland är det helt ok, ibland är hon lös imagen osv.. och dessutom är det fullt med skum i bajset.. jo jag vet det för det sitter i baken på henne när jag torkar henne.. mm ja säger juh att allt inte står rätt till.. och emelie har ont i magen så fort hon ätit.. och springer på toa så fort hon ätit..
jaja får se vad läkaren säger...

Idag är det 2 veckor kvar till jag ska till läkaren!!!!!!!! Oooooh det är låååång tid!!! :))

Helg!

Publicerad 2012-01-28 22:32:44 i Allmänt

Helg igen!

I lämnade jag tjejerna hos min mamma som tog dom till gympan! Det hade gått så bra :) Jag har så dåligt samveta för att jag inte va med. Men jag vet att mitt samveta egentligen inte behöver belastas med det, det finns nån annan som ska ha ett dåligt samvete.. men det e inte mitt problem.. Sen körde mamma och Peter tjejerna till Micke. Tur jag har dom som ställer upp!!! Tur att dom bryr sig om sina barnbarn och att dom tycker det är kul att se sina barnbarn glada! Tur att deras vänner inte tycker att det inte är deras uppgift att köra barnen framochtillbaka. Pikar, ja kanske det, men läser du så ta åt dig!

På söndag hämtar mamma dom och körd om till simskolan! Jag ska försöka ta rast när dom är hemma igen så jag kan få pussa på mina små töser! Här e så tyst när dom inte är hemma! Saknar dom så det gör ont!!!

Jobbade natten till idag och när jag slutade körde jag direkt till maxi och handlade. Hem och städade undan lite och åt lunch och slängde mig sen på soffan.. och där somnade jag.. vaknade 17.30.. shit!!! Jag kommer ALDRIG att somna ikväll!!!
Jajja jag får skylla mig själv! :)

Vad händer annars.. jo som dom flesta nog redan vet, eftersom jag skrev ut det på fb härromdagen så har jag satt upp mig för en GBP. Och nu den 14e februari ska jag äntligen få komma till läkran i Lund för att se om jag kan bli godkänd för en sån operation. Jag tror egentligen inte att det ska vara några problem.. det enda som bekymrar mig är att det fortfarande inte gjorts någon utredning på vad jag tål och inte tål för mediciner...
Om jag blir godkänd på op så går jag därifrån med ett datum för operationen som då blir inom 3 veckor! Shit säger jag bara!! Nervöst japp!!!
Men vi får väl vänta och se tills den 14e.. det är inte mycke annat att göra! Men jag håller på att bli knäpp på denna väntan.. det e låååånga veckor nu,.. hehe :)
Får jag sen op tid så har juh juh lite och förbereda och gå ner i vikt och så så då går nog tiden lite fortare.. (hoppas jag)

Näe hörreni, nu ska jag glo lite mer på TV.. för det lär juh inte bli nått sovande på ett tag :)

Svammel svammel! :)

Publicerad 2012-01-26 20:01:18 i Allmänt

Först och främst TACK Sofia!!!! Nu fick jag äntligen tillbaka alla knapparna!! :)

Oj jag kommer inte ens ihåg när jag skrev sist..  Det har vatt så mycke den senaste tiden så jag har inte orkat blogga riktigt..

Vi kom hem från Sundsvall i fredags! Hela resan gick superbra!!!

Och i söndags blev det kalas för Amanda! Så härligt! Hon va så glad!
Och sen va det dax igen för jobb! En veckas ledighet går såååå fort!

Igår fyllde min stora lilla flicka 5år!!! Kan inte fatta att det gått 5år sen hon kom till världen och jag blev mamma för första gången!
Av mig och Emelie fick hon ett presentkort på busfabriken, en onepiece(inte en äkta), en baddräkt, barnsmink, korsstyg, pärlor och det va nått mer som jag inte kan komma på..
Hon har fått en massa pengar nu när hon fyllde år! Och hon ville så gärna åka och köpa en barnklocka till sig. Så idag plockade vi upp mormor och körde till väla. Och hon hittade en jättefin Hello Kitty klocka. Hon är så nöjd med sin klocka! Din sitter på armen och hon fråga hela tiden. Mamma hur mycke är klockan när den stora är på etta och etta och den lilla är på trean. haha :) Ja man får tänka efter lite då :)

Imorron är det fredag! Och tjejerna ska på gympa.. tyvärr missar jag det.. men som tur va så har jag mamma! Så imorron förmiddag kör jag dit tjejerna så dom kommer på gympa och sen tar mamma dom på gympan och kör sen hem dom till Micke. Det är tur dom har en mormor som bryr sig så! Dessutom hämtar mormor dom på söndag och kör dom till simskolan! Tack och lov att jag har mamma!! Och att hon så gärna vill se hur glada barnen blir när dom är på gympa och simskola!

Näe gott folk! Nu ska jag se lite på TV och sen blir det en tidig kväll för mig i sängen! :)

Norrlandsresan!!

Publicerad 2012-01-20 14:50:16 i Allmänt

Ja nu sitter vi på andra tåget på väg hem igen från Sundsvall. Vi har som vanligt haft supertrevligt!! Och det är alltid lika tråkigt att lämna..
Uppresan gick jättebra. Inga förseningar eller annat krångel..

Vi åt McDonalds och åkte vi hem till Sussie o Tomas! Och dom hade snö!!!!!! Tjejerna va så glada!

I tisdags blev det självklart en del pulkaåkning! Tjejerna lyckades lura både mig o farmor till att åka! Såklart åkte Sussie o Tomas oxå! :) vilket jag tackar för! Jag e inte den smidigaste att få upp o ner i en pulka :))
Vi åkte till ett par leksaksaffärer o där fick Amanda välja ut födeösedagspresenter :)) Hon gick lääänge o tittade o funderade innan hon tillslut valde en mixer o en picknick korg full med saker :))

I onsdags åkte vi till drakborgen som är typ som busfabriken! Gissa om det va populärt!! O jag tror att vi vuxna hade minst lika roligt! :))

I torsdags åkte vi mer pulka! Men det hade snöat rätt bra på natten så det gick inte lika fort men det gick hur bra som helst ändå!
På em hämtade vi farfar o Peder o Tess kom. Vi hade lite kalas för Amanda :) supermysigt!

O idag e vi på väg hem igen.. Tåget gick från Sundsvall 8.03 och vi kom fram till Stockholm precis i beräknad tid, och tåget vidare till Gbg kom o avgick oxå i tid, o vi ligger bra i tid nu oxå. Vi e framme i Gbg pm 30 minuter. O sen är det bara sista biten kvar! :)

En massa skitsnack :)

Publicerad 2012-01-13 20:31:13 i Allmänt

Idag fyller mina mamma år!!! Självklart åkte vi dit! Dock blev det lite av en flopp när den ena presenten inte kom i tid fast dom i affären hade lovat mig.. jaja.. Men det kommer mamma :) Vi satte oss och tittade på filmer sen Amanda va liten, riktigt liten bebis!!! Herregud! Jag blev så sjuk!! När jag lämnat barnen hos Micke så körde jag hem och satte igång fler filmer! Bla filmen på Emelies förlossning!! Som jag skrattade åt mig själv! Asså filmen i sig är juh Ok, om det hade vatt en stumfilm så man hade sluppit höra alla dumma kommentarer jag sa!!! Shit va hemskt!!! Och något jag reagerade över va Emelie´s hjärtljud, dom sjönk jättemycke!! Tur jag inte hörde det då för då hade jag fått panik på riktigt!!! Jag kan inte fatta att mina små hjärtan varit så små! Emelie som va en "stor" bebis på 3950g såg så väldigt liten ut!! :) Och det är nog först nu som jag inser hur liten Amanda va när hon blev storasyster! Jag har juh såklart alltid vetat att hon bara va 17 månader när hon blev storasyster, men hon blev juh så stor då för mig.. Kollade på filmer sen 2008, vilket annorlunda liv man hade då!! Jag vet inte om livet då va bättre eller sämre, men just då va det nog bra iallfall :) Imorron blir det till att gå på jobb, till söndag, och sen hämta jag barnen 17 och sen är det simskola och hem och packa det sista, och sen hem och sova! Amanda och Emelie räknar ner dagarna nu till vi ska åka 3 tåg upp till farmor, och sussie och alla andra! Båda tjejerna har berättat för allt och alla om att vi ska till farmor! :) Fast viktigast är det att det är snö där uppe!!! Så se till att det är snö i Sundsvall måndag - fredag nästa vecka!!! Snälla vädergudarna låt det bli det! Annars blir det inte lätt :) Näe nu ska jag se lite till på filmerna och senblir det en tidig kväll för mig :)

Uppdatering!!!

Publicerad 2012-01-12 11:17:04 i Allmänt

Kollar tillbaka på mina tidigare inlägg och inser att det ser väldigt rörigt ut.. Sorry för det.. Dom inläggen är gjorda på datorn vilket jag tycker e konstigt att det blir då konstigt att det blir så där men funkar bra via mobilen.. Dessutom fattar jag inte hur jag lägger in bilder via datorn längre.. Blir så trött på sånt här..

Jaja så vas har hänt.. Helgen som gick handlade bara om gympa!! Det va äntligen dax för uppvisning!! På torsdagskvällen jobbade jag och mamma tog med dom på gympan, och fredagen var vi där och tittade på dom!! Cia kom oxå med!! Tjejerna var sååå stolta!!!
En stor eloge till alla ledare som tar hand om alla dessa småttingar!!
På lördagen blev det en extra föreställning när det var slutsålt både på fredagen o lördagen :)) så i lördags var det gympa i 6 timmar :) Vi kunde ha åkt hem mellan men tjejerna ville vara kvar, dom äldre hjälpte dom små med att göra kullerbytta eller stå på händer o hjula..

Sen har det vatt jobb jobb o jobb :)
Igår hade min mamma barnen när jag jobbade och idag lämnade hon dom på dagis. När jag hämtade dom så överraskade jag dom med att köra till busfabriken!! Superkul och väldigt spontant!

Jag har sålt en massa saker på blocket o tog lite av dom pengarna till detta :))

Nu ska jag bara jobba 1 pass till sen är det semester!! Jag o tjejerna åker till Sundsvall på måndagmorron!! Ska bli såååå mysigt!! Får börja tänka på vad som ska med upp :)
Amanda påminde mig om att vi ska åka taxi till tåget :) Det är väldigt spännande att åka taxi!! :))
Och denna gången hoppas vi på att tåget kommer fram i tid!! :)

Nä nu blir det soffan ett tag o sen hoppar jag i säng!
Kram på er alla!!

2011

Publicerad 2012-01-08 21:12:54 i Allmänt

1. Gjorde du något i förra året som du aldrig gjort förut? Inte vad jag kan komma på.. 2. Höll du några av dina nyårslöften? tror inte jag hade några då heller... 3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Näe jag tror inte det.. eller jag vet ett par som fick barn, men inte någon av mina närmare vänner... 4. Dog någon som stod dig nära? Nej, min systers man dog, men man kan väl inte säga att han stod mig så nära.. 5. Vilka länder besökte du? Danmark, Kanarieöarna!! 6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012? Bebis! haha :) 7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas? 25e januari när Amanda fyllde 4år, 9e juli när Emelie fyllde 3år, 1 juni jag började att jobba igen! 8. Vad var din största framgång 2011? Att jag började jobba igen! 9. Största misstaget? Oj.. dom är många.. kanske att jag köpte en bil som startar när den själv vill.. 10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, vi har vatt sjuka hela året tycker jag.. förkylningar, magsjuka, migrän, magkatarr och så gick jag och vrickade foten rejält.. 11. Bästa köpet? Bilen.. eller näe eller jo, nu när jag vet hur jag ska starta den även när den inte vill .. :) 12. Vad spenderade du mest pengar på? Bilen 13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Vår resa till Kanarieöarna!! 14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011? Vet inte, eller jo Popular! Barnens favorit! 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Första halvåret, var jag lessnare, men sista halvåret mycke gladare! 16. Vad önskar du att du gjort mer? Tränat!!! 17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit godis 18. Hur tillbringade du julen? Här hemma med mamma och Peter och barnen! 19. Blev du kär i år? Kanske det kanske :) 20. Favoritprogram på TV? Greys Anatomy 21. Bästa boken du läste i år? Hmm läste mycke bra, men Varför gråter inte Emma? va riktigt bra. 22. Största musikalista upptäckten? eeee lyssnar så lite på musik... 24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? näe önskade mig inget speciellt.. 25. Något du önskade dig men inte fick? Nope! 26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011? Va på lucia på tjejernas dagis, och fikade hemma med mamma och tjejerna.. 27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? En karl :) 28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011? Stil? Jag har ingen stil! haha :) 29. Vad fick dig att må bra? Mina barn!!! 30. Vilken/vilka kändis var du mest sugen på? Vet inte.. 31. Vem saknade du? Jag vet inte direkt vem men en KARL!!! 32. De bästa nya människorna du träffade? Vet inte..

Stress stress stress!!!

Publicerad 2012-01-05 13:06:33 i Allmänt

Idag vaknade jag och va sååååå stressad.. Inom mig så känns det som jag hela tiden har nått och oroa mig för..

Lämnade tjejerna hos mormor :) Och körde tillbaka till Ängelholm, tog en runda till dagis så dom kunde fylla i papper till fk, tog även upp det här att min mamma nu kommer vara den som hämtar barnen när jag jobbar natt..
Och sen fylldes bilen upp med bensin, och sen hem.. Nu ligger jag i soffan och ser änglagård 3, och om 2 timmar börjar jag jobba..
Imorron slutar jag 12, och sen kör jag fort till Höganäs, och hämtar tjejerna och åker till lerberget för gympauppvisning :))
Ikväll tar mamma med sig tjejerna till uppvisningen! Jag e så tacksam för min mamma!!!

Mitt i natten..

Publicerad 2012-01-04 01:21:33 i Allmänt

Jag somnade alldelles för tidigt igår, så nu ligger jag och vänder och vrider på mig..
Klockan är 1:11 och det går bara inte att somna om..

Igår jobbade jag en runda, och sen snabbt till dagis, bytte om på barnen och så körde vi så fort det gick till Höganäs. Det regnade ganska bra.. Vi hämtade upp mamma och sen bar det av till lerberget för genrep på gympan. Båda tjejerna var så uppspelta när dom kom dit och uppvärmningen gick bra, och så gick dom iväg med ledarna och när dom kom tillbaka så kom en rödgråten Amanda!! Precis när det va deras tur att gå in så blev hon rädd.. Så Annelie fick ta hand om henne.. Men Emelie hade fixat det bra! Amanda sa sen att hon blivit rädd för lamporna.. Plus att hon va helt slut efter en hel dag på dagis och sen direkt till Gympan.. Vi hoppas på det!! Hon säger själv att hon ska vara med dom andra gångerna :)

Efter gympan så stannade vi hos mamma, dels pga vädret dels för att barnen var trötta.. Vi käkade kebab, och barnen hamburgare o pommes..

Imorron, eller rättatesagt senare idag så blir det till att köra hem, tvätta lite och bara slappa!!! Skönt!

Nä om man ska försöka sova ändå..
Sov gott alla!!
Kram kram

Tack och hej 2011!

Publicerad 2012-01-02 20:42:27 i Allmänt

Tänkte som alla andra sammanfatta 2011!! Januari: * Jag och Amanda var på bio, såg på Sammys äventyr, kanske inte den bästa filmen men dock en mysig stund :) * Mamma/mormor fyllde år! * Faster Sussie fyllde år! * Amanda fyllde 4år! Hon firade med barnkalas och vuxenkalas! Februari: * Emelie fick öroninflammation, med en sprucken trumhinna, det blev 10 dagar med Kåvepenin.. * Amanda börjar på gymnastik i Höganäs gymnastikförening! * Det lektes i hembygdsparken! * Det var öppet hus på brandstationen och självklart va vi där och kollade in brandbilar, ambulanser och polisbilar! * Vi åkte på busfabriken! * Emelie börjar på mamma/pappa gympa i Ängelholms gymnastikförening Mars: * Mamma, Camilla och jag var på modell lab i Malmö och tog en massa roliga bilder! * Emelie fick testa på Amandas gympa! * Vi åkte till stranden och drömde om sommaren! * Första grillningen!! April: * Emelie fick börja på Amandas gympa! * Vi åkte till badhuset i Lerberget och badade! * Jag drog ut min visdomstand! * Tjejernas kusin Filippa fyllde 1år! * Årets andra grillning! * Barnen var sjuka.. * Vi planterade solrosor! * Påskfest på dagis! * Cirkus!! * Skånes djurpark med Cia, Camilla och mormor! * Vi åkte till Kullaberg! * Vi var på stranden! Maj: * Amanda fick en kickboard med bara 2 hjul * Bowling med Ängavången 2!!! * Emelie kollade sina öron och träffade audionomen för första gången * Den stora enen i trädgården åkte ner! * Amanda klämde tummen och fick tejpat den ett par dagar * Tjejernas första gympauppvisning som slutade med att Emelie grät floder precis när dom börjat.. * Vi överraskade mormor på morsdag * Grillkväll på dagis! * Jag börjar jobba på Ängavången 2!! Juni: * Vi åkte till Helsingör! * nationaldagen firas i Höganäs! * Grillkväll, med sång på dagis! * Vi köpte akvarium och fiskar * Skånes Djurpark med Micke och grannflickan Hanna! * Vi fick besök av en äcklig groda! * Vi år på pepelino! * Kalas för kusin Tim. Juli: * Skånes djurpark med mormor och Camilla! * Emelie klippte sig! * Emelie fyllde 3år!! * Emelie hade barnkalas i hembygdsparken! * Vi åkte till kuli juli! * Vi köpte Wii! * Vi åkte till Sundsvall! Efter lite strul kom vi fram många timmar försenat! * Helsingborgsfestovalen! Augusti: * Vi åkte till pannkaksladan * Amanda lär sig cykla! * Köpte en ny TV bänk! * Min mosters man Ove dör. Begravningen hålls oxå i augusti. September: * Vi åkte till Helsingör! * GRAN CANARIA!!!!! Oktober: * Vi har en härlig vecka på kanarieöarna!! * Ullared!! * Emelie opererar bort mandlar och polyper * Jag köper en bil!! * Jag skadar foten... * Vi gick på bio och såg på Nalle Puh! * Tjejerna börjar på simskola! November: * Vi tar kusinkort till pappa/morfar som fyller 65 i december! * Vi åker till Skånes djurpark med Camilla och Pibbe och Jonathan! * Vi åkte till skogen och stranden * Vi pysslar! December: * Jag fyller 28 * Lucia på dagis! * Magsjuka... * Jag fick kramper i magen och blev sedan medvetslös av mediciner som jag antagligen inte tål.. * Julen firades hemma med mamma och Peter! * Mamma och Peter fick nyklarna till sin nya lägenhet! * Vi hälsade på Conny, Sofie och Filippa! * Nyår firades hemma med barnen och Anton! Ja året har gått fort! Och det har faktiskt vatt ett ganska bra år! Iallfall det sista halvåret har vatt helt OK! Med jobb så får man pengar och man får en större frihet! Resan till Kanarieöarna är helt klart en av dom stora höjdpunkterna under året! Nu ser vi fram emot vad 2012 kan ge! :) God fortsättning till er alla!

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela