Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Gnäll gnäll och lite mera gnäll!!

Publicerad 2015-02-25 14:22:45 i Allmänt

Idag går vi in i vecka 14 i graviditeten. Jag är helt slut hela tiden.. D kvittar vad jag gör för jag vill bara sova... O sover jag inte så klagar jag... Jag mår illa, har ont i ben, rygg och ner mot ljumskarna... Jag har nog aldrig klagat så mycke som jag gjort i denna graviditet.. Stackars David som tvingas lyssna på detta... På fredag ska vi på inskrivning på mvc. Jag hoppas att dom kollar mitt blodvärde då... Tror jag behöver lite järn nu.. Men en sak som jag tycker är märkligt är att jag skulle till specialist mvc för att ordna med sockerbelastning, jag får juh inte göra en vanlig då hag e gbp opererad. Jag ringde när jag gick in i vecka 13 för då hade jag inte fått nån tid, och då hade remissen kommit bort, men nu skulle dom skicka hem en tid, men fortfarande har det inte kommit nån tid... Får höra med min bm på fredag... Just nu verkar inget fungera när det gäller sjukvård och denna familj... Eller ja fungerar o fungerar.. Känns som att vi fått använda oss av sjukvården allt för mycke... 
Först Emelies op.. Sen skadade jag tummen som vi fick kolla upp men d va bara ett ledband, tack o lov... Sen fick Amanda migrän 3ggr på en vecka o dom ville att vi skulle åka till akuten med henne.., vi avvaktade med lite Ipren o hon blev bättre... Sen har Emelie sin tå.. Vi har vatt hos dsk 2 gånger som bara säger att vi ska lägga alsol hela tiden.. Fick tips på jobb om mepitel, ska prova det!! Håll tummarna!! Annars får dom ta tag i det!!! 

Nu har jag gnällt av mig lite... Om 1 1/2 timme börjar jag o jobba... Imorgon står jag stand by.. Och samma på fredag..  I helgen kommer Gabbe med familj!! Ska bli riktigt roligt!!! 

Bjuder på en bild på bamsemagen! 


Semester och semester 😄

Publicerad 2015-02-12 22:35:11 i Allmänt

Denna veckan har både jag och David semester! Skönt och välbehövligt, men semester och semester.. Det e verkligen fullt upp!! I måndags var David på återbesök på kirurgmottagningen efter sin op i höstas. Jag, barnen och mormor åkte till busfabriken sålänge.. Tjejerna busade och när David va färdig kom han oxå dit. 
I tisdags hade David ännu en läkartid, som han åkte iväg på och jag och mamma tog en långpromenad. 
Igår var det då dax för Emelies operation. Vi var i Ängelholm 7.30. David fick stanna för det var så många barn som var sjuka. Emelie fick emla plåster på handen och armvecket innan vi åkte hemifrån och sjuksköterskan kunde utan problem sätta nål i armvecket. Sen fick vi träffa läkaren, en jättetrevlig läkare, hon frågade om det va ok att ta bort mandlarna helt om  hon tyckte att det var bättre. Och visst, det fick hon avgöra. 

När det sen var dax fick jag följa med henne in. Hon var hur lugn som helst. Hon fick välja 2 saker ur en låda och sen fick hon titta på alla apparaterna. Sen somnade hon så lugnt och fint. 
Jag och David gick ner för och köpa fila, och sen upp på rummet och vänta en stund. Läkaren kom in och pratade med oss innan Emelie ens hunnit ut på uppvaket. Hon tog bort mandlarna helt, dom va små utåt, men inåt va dom väldigt stora. Dessutom hade hon mycke polyper som oxå togs bort. 
Jag fick komma in på uppvaket när hon kommit dit. Hon fick en liten blödning ur näsan, men den stoppades sen. Emelie sov 1 timme ungefär sen vaknade hon till och fick komma tillbaka till salen där David väntade... Där fick hon jätteont i halsen, och hon fick extra medicin. Den gjorde att hon sov i 2 timmar... Och när hon väl vaknade försökte hon äta, men det kom upp lika fort igen... Dropp o vila gällde... Efter nån timme skulle hon upp och kissa och d gick juh bra, men när hon kom tillbaka spydde hon igen... 
Vila igen och läkaren kom och kollade till henne...  Och nån timme senare fick vi åka hem. Med mycke alvedon och Ipren så har hon mått ok. 
Idag har hon varit rättså pigg. Men vissa stunder har hon haft det jobbigt... 
en däckad Emelie efter lite extra medicin

Idag tog jag och Amanda en fika efter skolan. Hon behövde lite mamma - Amamda tid oxå. Supermysigt att kunna göra det ibland! ❤️

Imorgon ska Amanda till skolan, emelie får va hemma ett tag till, hon börjar bli rastlös... 
Sen ska David och jag gå och se 50 shades of grey!!! Wiiioo!!!

Nä nu ska jag hoppa i säng!


Bröllop!

Publicerad 2015-02-08 02:56:51 i Allmänt

Så var det äntligen dax för vårt bröllop!
Dagen började vid 6.45. Upp och äta frukost och klä sig. David körde mig till mamma, där barnen redan va. Johanna kom klockan 8 och började med mitt hår, och sen gjorde hon mitt smink. David körde runt och fixade med allt, hämtade tårtor, köpte glass till dom som inte tålde tårtan, fixade med instrument osv osv. 
Halv 12 hämtade Johanna och Björn tjejerna och körde till kyrkan. Ett par minuter efter var det dax att försöka få ut mig och klänningen i bilen. Det gick över förväntan 😄 
Väl i kyrkan kom nervositeten, tårarna vällde upp! Och sen var det dax, musiken började spela och portarna öppnades! Amanda och Emelie gick före mig och Peter.. Halvvägs ner i gången tog David över. När jag såg honom där, min älskling!! Han var så fin i hans nya kostym!! Tillsammans gick vi ner till altaret. Tjejerna skötte sig perfekt!!! Och vi med tror jag 😉
Efter vad som kändes som världens snabbaste vigselskt så gick vi ut som man och hustru! 
Väl ute kastades det ris på oss, det kramades osv. 
Jag har inte fått bilder från kyrkan ännu så jag kan i te bjuda på det.. Ni får hålls till godo med bilder från lite senare! 
Vi åkte iallafall vidare mot Örestrand, där vi fotograferades på stranden! Kallt blåsigt, men vet ni, jag kunde inte bry mig mindre!!! Jag var helt uppe i dagen!!
I bilen på väg till Örestrand. 

Och sen satte vi oss till bordet! David och hans band spelade en låt som David skrivit till bröllopet! Gissa om tårarna kom igen!!! Förrätten serverades! Ankbröst! Så sjukt gott!!!   
Och sen började folk klirra i glasen.. Jaha upp på stolarna, lätt gjort i den klänningen 😉 och pussas! 
Och sen stampas det i golvet, då skulle vi tydligen ner på golvet! Tal hölls och ännu mer tårar kom! 
Förrätten serverades' gödkalv! Snacka om underbart gott!!!!! Jag vet att vår underbara fotograf Gabbe, har tagit bilder på maten, så ksnske jag kan bjuda er på mat bilder sen.. 
Och vi hamnade upp på stolarna många gånger! 😄


Sen blev det tårta! Och "brudvals"! Ja kalla det vad ni vill, nån slags dans iallafall!! Vi öppnade alla underbara presenter!! Tack så jättemycke för allt!!! 
Pappa, som lämnade oss i maj förra året, fick självklart en plats han oxå! Första gången han träffade David, så sa han till mig," detta är mannen du ska gifta dig med, och oavsett hur sjuk jag är, hur dåligt jag än går, så ska jag vara med på ert bröllop" jag vet att du var där!! Jag vet att du kände vår och allas kärlek! 


Senare gick vi ner till den lokal på hotell delen och fortsatte! Vi dansade och sjöng! Så jäkla kul hade vi!!! 
Men vi började dagen tidigt vilket gjorde att vi var trötta snabbt oxå! 
Vi samlade ihop oss vid 22, och gick in på vårt rum. Amanda som sen länge varit helt slut bröt ihop när hon skulle åka med mormor hem, och tillslut bestämdes det att hon stannde hos oss under natten! 
Jag vill verkligen, från botten av mitt hjärta tacka ALLA som kom på bröllopet, som gratulerat oxh följt oss på fb! Tack kära arbetskamrater för den vackra blomman som min chef överraskade oss med utanför kyrkan! Underbara är ni!! Tack Johanna för smink och håruppsättning!! Tack Peter för att du agerade ställföreträdande pappa åt mig! (Du har väl alltid haft den rollen ioförsig) och även som chaufför!! Tack Peter Hölaas för att du ställde upp som toastmaster! Tack Reges Vitae för musiken! Och ett underbart stort tack till Gabriel som ställde upp både som kantor och fotograf!! Stort tack Pernilla oxå som fick vara fotograf i kyrkan!! Vilken underbar familj jag har gift mig in i!! Tack till alla, ingen glömd för min och Davids bästa dag!!! Tack för all kärlek ni visade oss igår!! För alla fina ord vi fick! Josse och Johanna, ni e juh bara i te kloka, men det visste vi juh😉
Nu sover både min man och min dotter här i sängen, jag har väldigt svårt att smälta allt och trots att jag är helt slut, så kan jag inte sova... Men vad gör väl det? Jag är världens lyckligaste fru Henningson! Och för er som inte vet, i september kommer vårt första gemensamma barn! Amanda och Emelies syskon!! Tack ännu en gång för en underbar dag! 
Puss och kram på er!!! 


Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela