Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Vi överlevde dagen :)

Publicerad 2012-10-27 21:08:04 i Allmänt

Vilken skillnad det va på vädret idag!!! Igår blåste det så man höll på att trilla i backen bara man gick utanför dörrarna, idag vaknade man upp med minusgrader och det va alldelles vitt ute, det va mest hagel och frost. Och det va riktigt riktigt halt ute!!!
 
Emelie vaknade vid 3 tiden inatt och hade ont i magen, hon fick en macka och sen somnade hon gott igen :) Men jag som somnade allt för tidigt igår hade väldigt svårt att somna om.. så vid 6 tiden somnade jag om... och klockan ringde 8.. upp och ta en snabb dusch och få barnen redo för gympan.
Sen halkade vi bort till bilen och såklart fick jag juh skrapa rutorna, det tog en evig tid, för det satt riktigt riktigt hårt!! Men tillslut kom vi iväg till gympan och tjejerna gympade på. Jag bad snällt om att få ta barnen vid 11.45 och det va inga problem, jag va lite nervös för jag va lite smårädd för den tränaren sin i måndags :) Men idag va hon faktiskt riktigt trevlig :) Om du läser detta (vilket jag inte tror är troligt men om du råkat halka in här, ta inte illa upp :) )
Nu skulle hon skicka mail om nån av tjejerna kom med i denna gruppen, frågan e juh när detta mailet kommer.. men men det ordnar sig nog :)
 
Ja sen bar det av till Ängelholm, vi kom lite sent till kalaset men det visste dom om. Medans tjejerna va där så åt jag lunch på Sibylla, och sen åkte jag till Ullas kolloni. Där Ulla satte mig i arbete :) Jag grävde minsann ner några blommor, eller ja enligt mig va det pinnar ;) Men jag e juh urkass på det här med trädgårdar, och när jag väl fått ner allt detta så säger hon att hon ska gräva upp det igen till våren!!! HALLÅ!! Vilket otroligt onödigt jobb :) Hon ska få igen en dag :)
 
När kalaset va slut åkte vi tillbaka till Höganäs och gick med mormor på marknaden. Vi letade febrillt efter ett nyckelband till Amanda. Men vi hittade inget.. hon ska ha det till sin cykelnyckel så det e lite lättare för henne att hålla reda på den. En liten nyckel försvinner så lätt.. Men vi hittade inget... får kolla i leksaksaffären eller nånstans..
Vi köpte några munkar och spättekaka och sen gick vi hem och fika hos mormor. Det va nog allt vi köpte.. haha :)
 
Och sen fortsatte jag hem till min soffa.. min onepiece åkte på och tjejerna satte på en film och vi kröp upp i soffan och jag somnade till en stund.. ooops...
Ja det va skönt att somna till... Amanda klappade mig lite lätt på kinden när filmen va slut, sötunge :)
 
Morgondagen är väldigt oplanerad!!!! SÅÅÅ jäkla skönt!!! Jag hoppas på lika fint väder imorron som det va idag.. utan regnet som kom en runda :)
 
Ja så e det.. nu ska jag se klart på så mycke bättre och sen e blir det nog sängen :)

Blåsigare än blåsigast!

Publicerad 2012-10-26 14:44:01 i Allmänt

Ja idag får man minsann hålla i hatten! Det e inte klokt vad det kan blåsa!!
Amanda ville såklart ut och prova nya cykeln så jag fick allt ta mig ut oxå och ta ner sadeln. Det gick jättebra och cykla på denna! Hon tyckte det va lite ovant att ha en så stor cykel men hon vande sig snabbt!

Emelie ville oxå cykla på sin cykel. Hon har inte använt den sen i somras när hon skulle försöka lära sig cykla utan stödhjul. Hon gav juh upp så fort så nu fick vi sätta på stödhjulen igen. Men det gör juh inte så mycke.. Det kommer fler somrar att lära sig på :) och när hon började cykla på sin så insåg jag att hennes sadel behövde höjas.. Så det fick jag oxå fixa till. Det har vatt rena cykelverkastaden idag :) Tror ni jag kan lägga till det på mitt cv? Hehe ;)

Nä hörre ni nu ska jag minsann göra barnen klara för gympan. Det e juh fredag :)

Busy day :)

Publicerad 2012-10-25 21:23:05 i Allmänt

Inatt ha rjag jobbat, och vi har haft riktigt roligt!
Jag tog bussen till jobb igår, riktigt skönt ibland att sitta och bara lyssna på musik och halvslumra på bussen.
Idag hämtade Johanna hem tjejerna från dagis så dom lekte med Lovisa. Tjejerna tyckte det va jättekul att få följa med Johanna hem :) Tänk så enkelt att roa ett par töser :)
Och idag tog dom foto på dagis! Och jag hatar och vänta på korten.. jag vill ha dom direkt!! I Ängelholm fick man en lapp med ett inlogg så man kunde se bilderna på datorn... kunde vi fått här med :)
 
Jag hämtade hem tjejerna vid 16 tiden och jag bestämde mig för att åka till Väla idag istället, så har jag hela dagen hemma imorron istället.. har lite och göra.. det MÅSTE städas här hemma.. Och så har jag lovat att cykla till gympan imorron. Amanda har fått Julias gamla cykel nu och hon e så stolt!! Dels att det e Julias gamla, dels att den e större och rosa OCH det allra viktigaste va att det finns ett blocklås på cykeln! hahaha :) Men hon har iallfall planerat att ut och cykla på dan och så ska det såklart cyklas till gympan! Snälla ni håll en och annan tumme för att det slutar blåsa!!! :)
 
På Väla hittade vi presenter till alla kommande kalas plus lite till :) Har juh en tendens att alltid få mer med mig hem än vad som va beräknat! :) Jag köpte en tunika och ett par leggings till mig. Varm och go tunika! Sen gick vi på Ikea oxå, där åt vi kvällsmat. Tjejerna gick in i lekrummet och lekte medans jag och mamma gick runt på Ikea, och där kom det oxå med saker som inte va riktigt planerade :) Jag köpte 2 ugnsformar, jag har bara jättestora, och det känns lite onödigt med så stora till oss.. vi äter juh inte så mycke i detta hushållet :) Och så köpte jag mig ett VARMT täcke!!! Nu ska det inte frysas mer! haha :) Snart kommer jag gnälla om att jag är för varm om nätterna :)
Det blev lite ljus oxå såklar det behövs alltid :)
 
Tjejerna sover gott i min säng, och det känns som att jag kommer att hoppa i säng ganska tidigt oxå.. det har juh vatt en fullspcäkad dag, imorron blir det förhoppningsvis lite lugnare för lördagen lär juh bli allt annat än lugn iallfall, men vi får väl se till och ordna det med :)
Nu ska jag sätta igång en film och sen får det bli sängen för min del :)
Sov så gott!!

Minilördag!

Publicerad 2012-10-24 09:15:40 i Allmänt

Dagarna går i rasande fart tycker jag.. I måndags fick tjejerna vara med i den förberedande tävlingsgruppen på gympan. Jag hade trott och hoppats på att få besked på i vilken grupp Amanda ska tillhöra men nej.. Dom ska gå på lördag oxå och kanske efter det?? Emelie har oxå fått vara med i denna, varför vet jag inte riktigt men det blev bestämt så.. Amanda tyckte det va riktigt roligt i denna gruppen! Det va en helt annan träning än i den gruppen hon e van vid.
Efter gympan lämnade jag barnen hos mamma och sen åkte jag och jobbade! Slutade 10 i tisdags och då handlade jag lite på rusta och sen hem och hämta på dagis och sen på lekgympan med tjejerna.
Idag e det jobb igen. Slutar imorron och då ska jag hem och bara finnas! På fredag måste vi ta oss till väla och handla till alla kalas som tjejerna ska på.. Och sen e det gympa igen! Och lördag e det gympa mellan 10 o 12 och så ska dom vara på kalas i Ängelholm klockan 12.. Hmm hur ska det gå till?? Nån som vet hur man klonar sig??? Och sen e det marknad såklart :) SEN ska vi hålla helg och låsa dörren och dra ner rullgardinerna!
Stressad näe absolut inte ;)

Full helg!!

Publicerad 2012-10-21 23:23:08 i Allmänt

Helgen har som vanligt gått väldigt fort. I fredags gick vi upp klockan 6 och klockan 7 satt vi i bilen på väg upp till Ullared! Det blev såklart en massa fynd!! Julklapparna till tjejerna e klara!! Riktigt skönt!! Och så blev det lite kläder till både tjejerna och mig. Jag köpte en jättefin dunjacka till mig :) jag hade en jacka men jag fryser redan i den så hur ska jag överleva vintern då.. Men i dunjackan kommer jag vara varm och go :) ska ta kort på den en dag :)
När vi kom hem så körde vi direkt till Gympan. Och sen somnade både jag och tjejerna gott :)
I lördags hämtade Micke barnen och jag åkte med mamma till Ica och citygross för och handla :) Hem och åt och så cyklade jag och lämnade filmerna vi hyrde förra helgen och sen till lerberget för att stå i cafeet på gympatävlingen. Det va riktigt roligt faktiskt!! Tror jag kommer ställa upp på det fler gånger :)
Efter gympan hann jag hem en runda, mamma hämtade mig och vi körde till hbg för att gå på bio. Vi såg "En pväntad vänskap" riktigt bra film som jag verkligen rekommenderar!!
Och gissa om jag sov gott på natten sen :)
Idag tog jag en prommenad med mamma, vi gick till Bogrens för och hämta ut ett par biljetter jag köpt till tjejerna(julklapp) och så fortsatte vi ner mot hamnen. Härlig prommenad! Vid 17 tiden hämtade jag hem mina barn! När vi kom hem så började vi fixa till halloween pumpan :) den blev jättefin :)
Imorron är det vardag igen med jobb och dagis. Ha en bra vecka!!

Ullared!

Publicerad 2012-10-18 21:30:28 i Allmänt

Då e snart denna veckan slut.. Jag tycker veckorna går fortare och fortare :)
Idag har jag jobbat en runda, bara över dan, ganska skönt att komma hem på kvällen. Hämtade barnen på dagis och vi körde till kinaresturangen för och äta. När vi kom dit fick jag plötsligt väldigt ont i magen, långt upp. Kändes precis som börjat på förra gången. Fast förra gången blev det bara värre och värre.. Jag skyndade på tjejerna med maten och sen körde vi snabbt hem. Peter hade omepraxol hemma och jag slängde i mig en tablett och en halvtimme senare mådde jag mycke bättre!! Tack och lov! Jag va livrädd att jag skulle behöva åka iväg igen.. men det verkar ha gått bra! Håll tummarna för att det inte kommer tillbaka inatt!
 
Tanken är nämligen att vi ska till Ullared imorron!!! Så jag vill INTE bli sjuk nu!!!
Jag har längtat hur längesom helst efter att kunna åka så nu vill jag verkligen verkligen åka! :) Efter Ullared blir det gympa em/kväll igen :) Lördag ska barnen till Micke, och sen ska jag stå o cafeet på gymnastiktävling i Lerberget. Ska bli ganska kul :)
 
Näe jag ska väl snart hoppa i säng.. ska upp tidigt imorron :) ULLARED!

Härliga regniga lördag!!

Publicerad 2012-10-13 13:39:44 i

Jag skulle ha slutat 12 idag men eftersom det va så väldigt lugnt så tog jag ut rast och gick hem tidigare!!

När jag kom hem vs Amanda hos Julia och Lovisa va hos mamma och lekte med Emelie :) Så härligt!!
Jag tog med mig Lovisa och Emelie och gick hem :) dom har lekt så fint hela dan!! Skönt att tjejerna får leka lite varoch en på sitt håll. Det kan behövas ibland :)

Resten av dagen kommer att tillbringas i soffan :) imorron ska jag gå in och jobba lite tidigare, jag ska på utflykt med en av våra boende :)

Ha en härlig regnig lördag gott folk! :)

Trött tröttare tröttast

Publicerad 2012-10-11 22:31:35 i

Idag har jag minsann va slöare än slöast!! Jag tog en prommenad till city gross och till fröhandeln. Och påläggen hem lånade jag en såg av Johanna och Björn. Och hemma så fixade jag till buren till kaninerna. Men sen hamnade jag i soffan, jag ville bara sova... Jag va riktigt riktigt trött... Och det finns egentligen ingen anledning till att jag e så trött... Förutom att jag inte kunde somna igår kväll men annars inte.. Men hela dagen har jag vatt så trött..

Efter dagis lekte tjejerna med Julia och lovisa! Och jag och Johanna satt och snackade en massa skit :) mamma kom oxå sen. Och lite senare kom Peter, Josephine och Mats. Ja just det Björn kom oxå hem nångång där :) Ja plötsligt va det fullt hus!!

Jag gjorde det lätt för mig med kvällsmaten, makaroner och köttbullar :) Ja det funkar :)

Imorron är det dax för jobb igen efter 1 veckas ledighet!!
Detta kommer i te låta klokt, men faktiskt e det riktigt jobbigt att jobba så här lite.. Det e inte alls jobbigt att vara ledig, men det blir så mycke jobbigare att gå till jobb när man vatt ledig så här mycke.. :) ja ni förstår mitt STORA problem :)

Nu ska jag ta en macka och sen ska jag soooooova!!
Gooooodnaaaat *gäsp*

Trött på att vänta..

Publicerad 2012-10-10 11:23:05 i Gastric by pass!

Oh jag e så otroligt trött på att vågen står still!!!! Nu har jag stått på 84-85kg hur länge som helst!!! Såklart e det bra att jag gått ner 41-42kg, men jag vill gå ner mer!!!!!
Och självklart så sätter sig detta i huvudet på mig, tänk om jag äter för mycke nu igen.. tänk om jag äter likamycke som innan.. tänk om tänk om.. men sen när jag tänker på hur mycke jag äter så vet jag att det inte är sant.. Igår på Ikea orkade jag halva fisken och en potatis.. Innan op hade jag ätit hela och hade ätit en efterrätt efter det med.. det fanns inte en chans att jag skulle orka de nu.. Idag åte jag en felix köttfärspaj, men jag orkade bara en halv. Alltså, jag äter inte likamycke som jag åt innan.. och ja jag vet det kommer att vara så här att  man inte går ner hela tiden.. Det kommer gå fram och tillbaka hela tiden..
Men nu ska jag iallfall ta tag i min träning så jag kommer nånstans.. :) jag cyklar juh här hemma på min träningscykel, men jag får ta i med hårdhandskarna nu :)
I helgen gick jag 1.5timme. Idag lämnade jag barnen på dagis, och så tog jag en prommenad till slingan i Lerberget. Där körde jag intervaller med jogging och gå. Det blev 3 varv i slingan, och sen en prommenad hem. Mindre roligt att komma hem och det är stopp i avloppet som gör att jag inte kan duscha förrens dom har vatt här och spolat rören!! Men men... Jag får väl gå här och stinka lite.. hoppas dom kommer snart!! 
 
Nu jäklar ska kilona av!!!! haha :)
 

Lördag

Publicerad 2012-10-06 21:50:22 i Allmänt

Jag tycker att det bara är måndag och helg hela tiden.. märkligt.. :) Men det e skönt när det e helg!
 
Igår lekte tjejerna med Julia och Lovisa :) Dom leker så fint ihop! Först va dom hos Johanna och lekte och sen kom dom hit här och lekte, men när dom va här så va dom ute hela tiden så jag märkte inte av dom.. Jag gick här inne och plockade och diskade och hade mig :) Det va en vaktis som höll på att göra fint i sandlådan, han stod läääänge och krattade i denna sandlåda, och så kom tjejerna dit och började leka! haha :) Jag kunde inte riktigt hålla mig för skratt. Han tittade lite snett på tjejerna när han gick därifrån men men en sandlåda är väl ändå till för att leka i :)
 
Och sen va det dax för gympa igen, och jag fick hoppa in och stå i cafeet :) Riktigt roligt va det! :) Tjejerna va duktiga som vanligt på gympan! Amanda har vågat ta för sig på ett helt annat sätt än vad hon har gjort innan! Förr vågade hon inte gå upp på bommen, bara den lilla som ligger på golvet, men sen har hon vågat sig upp på den mellanstora, men igår vågade hon klättra upp på den höga bommen! Och det va en STOLT Amanda som kom upp till mig sen och berättade om hur kul det va!! :) Vi cyklade dit och hem igår. Det regnade ganska bra när vi cyklade hem, men med regnkläder så gick det riktigt bra!
 
När vi kom hem hade vi en mysig fredagkväll :) Med popcorn och lite godis och Dobidoo, Amanda tycker det e kul med Dobidoo. Och så va det häxan surtant som va med, och det e juh Amandas värsta mardröm! :) Tjejerna somnade gott sen.
 
Idag körde jag hem tijejerna till Micke.
Och jag har passat på att städa undan här hemma. Och så bleb jag bjuden på mat hos mamma och Peter idag! Gott gott!!! Och nu sitter jag här i soffan och sen på kommissarie Späck :) Halvlöjlig film måste jag säga.. men lite halvkul oxå :)
 
Tjejerna kommer hem imorron igen, och jag lääääängtar!!! Visst är det skönt att få vara ensam nån dag, men jag saknar dom, och jag tycker det är jobbigt när dom inte är hemma.. Jag tänkte försöka hinna med en långprommenad på förmiddagen innan dom kommer.. e sugen på att åka till Kullaberg och gå där en sväng.. får väl se vad det är för väder :) E det dåligt väder får det bli en runda häromkring.. det går juh det med :)
 
Ha en bra kväll gott folk!
 
 

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela