Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Vecka 25!!!

Publicerad 2015-05-29 10:34:01 i Allmänt

Idag går jag in i vecka 25!! Det känns som ett litet delmål. 15 veckor kvar!! Jag har gått hemma i 10 veckor nu,och dom veckorna har juh faktiskt sprungit iväg. Så nu hoppas vi att dom sista 15 oxå gör det! 7 veckor kvar till tillväxtultraljudet! Och 3 veckor till jag ska göra glukosprofilen igen. Så det händer lite med tiden 😄

Magen börjar bli rund o go! 😋

Igår tittade jag på babykläderna! Oh jag vill ta fram o tvätta och lägga upp dom nu. När skattepengarna kommer ska vi köpa färg till spjälsängen! Mamma ska måla den grå. Jag funderar på om hon ska få måla skötbordet i samma färg oxå, det ska juh stå i vårt sovrum. 
Vi behöver en ny byrå oxå! Nån som har en som dom vill bli av med så säg till!! 
Vi har det mesta stora till bebisen nu. Mest småsaker kvar. 
David är på kurs i Malmö hela dagen idag, och tjejerna slutar 12.30. Vi tar nog en runda till Ängelholm o inhandlar fredagsmys, och om vädret håller sig fint så tar vi en runda på hembygdsparken. D mularnar på rätt bra nu, så vi får väl se om det blir. 

Klagan

Publicerad 2015-05-27 14:06:24 i Allmänt

Denna veckan har gått och går i sjukvårdens tecken. I måndags var jag hos bm och Emelie hos läkaren. Igår var jag hos läkaren för att förlänga min sjukskrivning. Idag var jag o David inne på najaden iomed hans utredning. Imorgon ska David till vc. Ja, fredagen ser ut som om det inte är nån sjukvård... Får väl se.. Nån som blir sjuk kanske! Haha 😄😄
Jag har flängt runt lite denna vecka, precis så som det va sagt att jag skulle göra 😉😉 Och idag får jag betala för det.. Men nu ligger jag på soffan och vilar. Och får dåligt samvete.. Här ser ut som f*n och förra veckan kunde jag själv städa och kände mig så glad för det. Och blir då besviken när det inte går denna veckan.. Men jag får acceptera, andas och bara försöka ligga här på soffan. Japp jag tycker synd om mig! Och ja, jag hör att detta låter som drömmen för många, men efter nästan 10 veckor hemma så e det mindre kul faktiskt... Men och andra sidan så vet jag att om knappt 16 v så har vi en go liten bebis som gör det värt allt! Oxh då önskar jag att jag kunde få ligga på soffan 😉😉😉 
Ja d blir nog bra! 😄😄 bu har jag klagat av mig 😍

Bm och läkare

Publicerad 2015-05-25 21:19:14 i Allmänt

Idag hade jag bm besök och  David var med. Vi tog ett blodvärde som låg på 102. Och då äter jag ändå 1 järntablett varje dag. Så nu ökar vi till 2/dag. Och för att ge mig lite extra skjuts åt jag blodkorv till kvällsmat! Så gott 😄
Blodtrycket låg normalt, 120/70. Viktenlåg på, haha trodde ni va?! 😋 Jag har gått upp 5 kg, så det är väl ok. I min värld så mår jag så dåligt över dom 5 kilona, men David har övertalat mig att det inte är så farligt. Bm mätte magen, sf måttet låg på 25 cm. Och hjärtljuden va jättefina! Jag fick lämna urinprov, som va på gränsen till godkänt.. Det visade lite lite lite lite grönt på proteinet. Men vi hoppas att det håller sig så. 
Så det mesta såg juh kanon ut 😄👍
Jag fick akupunktur, och nu har vi uppehåll i 1 månad.. Vi får väl se hur det går. Min bm går på semester, men skulle det inte gå så går jag ringa najaden och be någon där sätta nålar. 
V.24


På em var det dax för Emelie att åka till läkaren. Uppföljning av hennes allergier. Efter mycke övervägande så valde vi att ta bort majs oxå. Hon får utslag om hon äter för mycke. Alltså ingen fara om hon får det i sig, men det är dumt att provocera.. Vi kam fortsätta att äta tacos nångång då och då, men i skolan kan hon va utan så har vi här hemma kontroll på hur mycke det blir. Fisk provocerade vi för ett par veckor sedan och det gick inte så bra.. Mjölk har hon råkat få i sig och kräkt.. Sojan följer med mjölken... Ja så ligger det till. Jag är så glad att jag fick tag på denna läkare som tar sig tiden och lyssnar och försöker hitta vad som felar. Jag får raka besked, och papper till skolan utan problem, något sjukhuset inte ville ge. Skulle jag prova vara utan mjölk fick jag göra det på lov eller så.. Sen va det ingen som brydde sig på sjukhuset att jag då va ensam med barnen, vilket gjorde att tjejerna inte hade sommarlov på samma sätt då... Jag hade inte råd att gå hemma på semester då... Iallafall, Han gick igenom henne grundligt. Skönt! Hon har växt bra på längden men vikten har hon gått ner.. Kan tänka det med den vikthetsen hon har haft ett tag. Det spelar ingen roll vad hon ska äta så ska hon först veta att det är nyttigt... Hon tar 5 godisbitar på helgen sen vill hon inte ha mer. Nja vissa helger äter hon mer andra mindre, så slipper jag onödiga kommentarer om att jag minsann sett henne äta mer. Det har jag med! Men vet ni, innan va hon en riktig godisgris, och om man jämför med nu, så äter hon väldigt lite nu. 
Annars verkar tjejen må bra! 
Amanda däremot mådde sämre idag på kvällen. När vi satt o åt så blev hon plötsligt iölamående... Hon fick lägga sig och haf sovit sen innan 19. Hoppas det va rent utmattning. Hon var först i skolan, sen badat med fritids och sen 2 timmar på juniorerna... Håll tummarna att hon mår bra imorgon! 

Annars mår vi bra 😋😋 jag ska till läkaren imorgon med min foglossning. Det har varit lite lättare dom senaste dagarna. Vilket innebär att jag lan sitta uppe ca 1-11/2 timme utan att lägga mig mellan.. Går jag mycke blir uppetiden minde.. Ja ni förstår.. 
 

För jag har inget bättre för mig än att blogga 😍

Publicerad 2015-05-21 21:16:04 i Allmänt

Igår va det grillkväll med Amandas klass borta på riddarborgens lekplats. Vädret va lite fram och tillbaka under dagen så jag visste inte om det skulle bli något. Men när klockan slog 18 så var det fint väder! Det va riktigt varmt och skönt! 
Vi åt dock innan, så tog vi fika med oss dit. Supertrevligt va det! Jag sa till tjejerna innan vi gick dit att vi stannar bara en stund, men dom 2 timmarna gick väldigt fort! Tjejerna var iväg på kullaberg med röda huset tidigare på dagen, vilket gjorde att dom va så trött när vi kom hem! 
Idag har Amanda haft cykelutflykt med fritids. Jag har inte gjort speciellt mycke. Jag fick migrän på eftermiddagen och fick sova bort ett par timmar. Det har inte helt släppt ännu, men är betydligt bättre. 
Imorgon går vi in i v 24! Nu känns det som tiden verkligen rullar på! Vi längtar efter dig nu bebis! 😘😘😘

Sjukhus

Publicerad 2015-05-17 06:38:09 i Allmänt

I onsdags vaknade jag och hade ont i hela kroppen, inte helt ovanligt nu för tiden. Gick upp med tjejerna, David började 7 så han hade gått innan vi vaknade. 
När barnen gått iväg till skolan så satte jag mig vid tvn. Magen tryckte ihop sig, fick sammandragningar, men jag tyckte Jaja, 3e barnet livmodern övar 😄
Vid 10 gjorde det ont... Gick o la mig.. David va hemma till lunch, gick upp o åt med honom, men fick lägga mig igen.. När han åkt till jobb gick jag på toa och det kom ut 2 klumpar av slemproppen. 
Jag googlade såklart på det, vilket man inte ska göra... Samtidigt som sammandragningarna kom mer o mer.. Ringde min bm som tyckte jag skulle ringa förlossningen först, men jag va 2 dagar för tidig för att tillhöra förlossningen. Ringde gynakuten, och fick komma in direkt.. Ringde David. Och så körde vi in... Ultraljud gjordes på livmodertappen som va lång och fin, bebisen mådde bra. Men sammandragningarna va mindre bra... Blev inlagd, fick bricanyl. Låg och skaka som ett asplöv. Sammandragningarna slutade. Puh. David körde hem på kvällen. Och lite senare fick hag ont igen... Fick morfin för det... Kände mig glad i hågen 😄
Natten gick bra. Morgonen efter fick jag ont när jag gick upp för att tvätta mig.. 
Fick ny morfin... Mamma, barnen o David kom in o hälsade på. Vid lunch började jag kräkas... Då misstänkte man morfinet.. Men allt eftersom em gick o jag fortsatte må dåligt så antog man annat.. En CT Buk beställdes. Klockan 19 fick jag den. Den visade ett brock på magsäcken. Och nu blev det fastande... Ingen dricka ingen mat.... Tur man inte alltid är hungrig när man e gravid!!!!!
Fredagen mådde jag bättre. Hade lite sammandragningar, men gjorde inte ont... Fortsatt fasta... Fick börja deicka klara drickor Från 15. Underbart!!! Men jag ville ha mat!!!! Det fick jag inte... Först lördag lunch fick jag mat, och det gick bra. Jag fick behålla det! Fick äta kvällsmat på sjukhuset oxå, men sen fick jag åka hem!!!!! Oh vad jag älskar mitt hem!!!!
Vi köpte hem godis och läsk, för jag va juh så sugen, jag åt nog 5 bitar sen somnade jag i soffan... 
Denna natten har jag sovit så gott! Har hört David snarka, och kunnat vända mig hit och dit utan att sängen knakar! Jag vaknade 5.30, men d gör mig inget! Jag är hemma!!! Jag ligger gärna vaken och lyssnar på alla hemmaljuden! Bebis i magen sprattlar omkring! 
Sammandragningarna har slutat, går jag mycke, så kommer dom, men dom gör inte så ont... Jag får vila och lyssna på kroppen! 
Tack älskling för alla dagar du satt hos mig på sjukhuset! För att jag fick klämma din hand när det gjorde ont, för att du tröstade när jag kände att jag inte orkade mer... Du är min underbara man!! Jag älskar dig så otroligt mycke!!! 
Tack mamma som tog barnen under tiden! 
Idag e d gympauppvisning. Jag ska försöka gå dit. I rullstol såklart! Jag vill gärna se mina tjejer! Men jag kommer inte hjälpa till denna gången.. En av få gånger som jag bara kommer för o titta! Känns skönt faktiskt! Resten av dagen/veckan/månaderna innan bebis kommer får jag försöka ta det lugnt... Inte min grej att bara ligga hemma... Men jag vill inte föda förtidigt!!! Men lilla bebis jag vill inte bli tvungen att tvinga ut dig i v 43 heller 😉😉 lagom är bäst! 

Slö lördag!

Publicerad 2015-05-09 17:20:27 i Allmänt

Utvecklingssamtalet för Emelie igår gick bra. Hon gör det hon ska på skolan. Sitter lugnt och fint och lyssnar på vad det är hon ska göra. Skönt att höra!! Hon har många kompisar, kanske för många, om man nu kan ha det 😉. Nä men saken är att hon inte kan säga nej, och när vissa kompisar drar i henne och hon egentligen vill leka med någon annan så blir det fel, och väldigt jobbigt för Emelie. Vi har märkt en tydlig stress påverkan på Emelie den senaste tiden. Och efter mycken pratande med henne så är detta ett problem för henne. Vi hoppas att vi kan få hjälp ifrån skolan så hon kan tycka det e kul att gå dit igen...

Idag har båda tjejerna åkt till mormor för lite helgmys. David ochbjag har noll och ingenting planerat.. Jo David tvättar 😋 Men inget annat.... Skönt! Fast jag börjar bli rastlös 😉 Inte helt ovanligt för att vara mig! 

Idag lyckades David känna en spark från bebis! Jag har moderkakan i framvägg så jag fick höra att det kan vara svårare att känna sparkarna på utsidan. Men bi har lyckats, jag vet inte exakt var den sitter och vi har känt sparkarna långt ner... Så deg e möjligt att moderkakan sitter högre upp... Eller så e bebis stark o sparkar genom den oxå 😄😄😄

Nä annars händer det inte allt för mycke idag! Ha en trevlig helg! 

Tiden rullar på!

Publicerad 2015-05-08 09:30:05 i Allmänt

Idag går vi in i vecka 22! Nu börjar tiden faktiskt rulla på ordentligt! Roligt!! 


Igår satt vi vid maten och pratade lite om hur det blir när bebisen kommer. Emelie e speciellt orolig eftersom hon då inte längre är minst. Hon fick ställa sina frågor och jag tror vi kunde reda ut det mesta. Allt från vem som ska passa dom när vi åker till sjukhuset till hur man vet om och när vi ska åka till sjukhuset. Och varför bebisar skriker, eller inte kan krypa direkt. Mysigt att sitta som familj och prata om det! 
Vi försökte oxå bryta ner tiden i delmål. 6 veckor kvar till jag ska ta nya sockerprover i 3 dagar. Och 10 v kvar till nästa ul. 18 veckor kvar till bf! 
Och däremellan är det gymnastikuppvisning X2, en den 17e maj och en den 6e juni. Det är skolavslutning, Davids bästa vän ska ha tvillingar, vi har Davids och Emelies födelsedagar, David ska ha semester. Och sen börjar juh faktiskt skolan igen, Amanda börjar 2an och Emelie i 1an! Stora tjejer!! 
I em ska vi på utvecklingssamtal för Emelie. Ska bli intressant och höra hur det går i skolan. 

Grattis svärfar på födelsedagen idag!! Hoppas du får en bra dag och en bra helg! 

Drömmar

Publicerad 2015-05-07 11:01:02 i Allmänt

Jag inser inöand att jag har lite för mycke tid och tänka. Jag får så mycke planer på hur jag vill ha det här hemma. Jag vill ha en ny byrå i vårt sovrum, den vi har fattas en låda och är fallfärdig typ. Skulle vilja ha lite hyllor att sätta på väggen. Och en bokhylla, eller gärna 2 😀 Det finns en hos min kära syster som hon erbjudit oss, så vi ska bara försöka lösa transport hit med den så hade den passat bra i Amandas rum. 
Hade jag orkat och klarat av det, hade jag gärna målat om i vårt sovrum oxå. Och så skulle jag vilja ha en sänggavel. Jo jag vet, det e drömmar! Många drömmar på en gång. Men drömma kostar ingenting. Eftersom jag är sjukskriven så är juh pengar inget överflöd. Så jag får fortsätta drömma ett tag till, och plötsligt händer det säger dom juh! 

Ven

Publicerad 2015-05-03 21:53:04 i Allmänt

I fredags åkte vi iväg till Ven med Davids  föräldrar och bror med familj. Vi möttes upp i Landskrona, för att sen åka båten över till Ven. 
Däröver åkte vi traktorsläp upp till turistgården. Där fick vi våra rum och sen en jättegod lunch! Karrekotlett som var så mör så bara du tittade på den då trillade den i sär! Smaskens gott kan jag säga! 
Bo (min svärfar) hyrde en golfbil så jag slapp att cykla 😊
Emelie valde stt åka bilen med mig och David. Amanda cyklade.

 Vi spelade fotbollsgolf på em! Jag var med på första hålet sen insåg Jag att det inte skulle gå. Men det va otroligt kul och se på dom andra! 
Jag o älsklingen i golfbilen precis innan vi började spela fotbollsgolf 😍

Efter fotbollsgolfen åkte vi tillbaka, jag hann att vila mig en stund och sen var det dax att göra sig fin för kvällen. Vi åt på turistgården, och hjälp vilken god mat!!! Jag hoppade förrätten eftersom jag för det första inte orkar 3 rätter och sen va det antingen toast Skagen, vilket jag inte klarar med min op mage eller nån ost som jag inte får äta. Men jag var mer än nöjd! Till huvudrätt tog David vildand och jag tog en ryggbiff!! Den va rejält pepprad precis så som jag vill ha det! Och vilken sås!!! Och till efterrätt tog jag kladdkaka och David glass. Denna kladdkaka gott folk!! Det va en dröm!!!! Den var så god!!!!! Tyvärr orkade jag bara halva! Men oh va god den var!!!!
Barnen fick köttbullar och pommes. Emelie fick dock and istället eftersom det va mjölk i köttbullarna. Och sen glass till efterrätt. Emelie fick sorbe. Barnen åt så det sprutade ut ur öronen på dom 😀
Sen fick jag tyvärr ge upp. Min höft höll på att trilla isönder kändes det som. 
Jag la mig och somnade väldigt fort. Och vaknade sen vid midnatt och låg vaken till 3. Men jag hann med lite av varje där på matten, bla äta upp tjejernas godis 😉 
På morgonen på lördagen fick vi supergod frukostbuffé! Goda bullar och gott pålägg!!! 
Sen körde vi iväg o spelade minigolf! Jag vill inte tala om vem som vann eftersom min man blir så jädrans kaxig då!!!!!!! 😁😁😁 
Vi spelade i 2 lag, vår familj med svärfar och gabbes familj med svärmor. 
Supermysigt och roligt var det! 
Och sen fick dom stackarna cykla upp för backen igen! 

Jag var nöjd med golfbilen!!!
Emelie oxå! Kolla in glidaren nr 1! 

Hon hade hela baksätet själv så hon la sig ner där 😀
Tillbaka på turistgården så åt vi lunch! Nu va det lite olika, lax, revben och kotlett. Och allt var så gott!!!!! 
Sen blev det lite lek och bus för barnen innan det var dax att åka hem med båten igen. 
En riktigt härlig resa! Tack kära svärföräldrar för denna resa! Och grattis svärfar en vecka för tidigt! 
Tjejerna somnade gott igår! Inte så konstigt kanske😉

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela