Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Julen

Publicerad 2012-12-25 23:51:03 i Allmänt

Så nu är julen över!
 
 
Jag slutade klockan 11 på lillejulafton, och jag körde direkt till Helsingborg och hämtade upp Cia och Tim. Vi hämtade tjejerna hos mormor. Och sen gick vi hem hit. Vi åt go mat och hade det riktigt mysigt! På em började det att snöa, och vi tog oss en prommenad i snön på kvällen! Och senare satte vi oss och spelade Bingolotto! Jag va ett nummer ifrån att vinna 500 000!!! Men det gjorde jag inte... Däremot vann Cia en ny lott till nyårsafton! :)
Tjejerna och jag sov i tjejernas säng och Cia och Tim sov i min säng.
 
På julaftonsmorgon vaknade vi vid 8 tiden. Och tomten hade vatt här och lämnat julklappar på natten! Tjejerna fick varsen DVD, pysselbok och godis! :) Så dom höll sig sysselsatta under dagen!
Vi gick hem till mormor och Peter och lämnade en julklapp, tanken va att vi skulle ta en extra prommenad, men det va snorkallt och all snön som kom dagen innan va borta.. så vi gick hem istället!
Jag och Cia vilade lite lätt och sen va det Kalle!! Och så blev det mat!
Jag med mina fina flickor
 
Gott med julmat! Fast vi kom överens om att det faktiskt inte är så gott med prinskorv, det e bara ett måste..
Vi åt och diskade, och sen blev det en lååååång väntan på tomten! Men plötsligt såg vi honom komma i fönstret och Emelie blev livrädd!! Hon hoppade upp på mig och hängde stenhårt om halsen på mig!
Men när väl tomten kommit in så gick det bra. Hon hämtade sina paket och hon gav tillochmed tomten en kram!
Och när tomten skulle gå följde hon med honom ut och han fick en kram till. Amanda va inte heller rädd för honom! hon sa efteråt att han va väldigt lik Peter! haha  :) Ja jag undrar varför :)
Emelie och Tomten!
Amanda och Tomten!
 
När tomten gått så delade vi ut alla andra julklappar som låg under granen. Och sen blev det till att öppna alla klapparna! Tjejerna fick så mycke fint!!! kläder, leksaker, spel, TVspel, pengar kickboard och mycke mycke mer! Dom va så nöjda och glada!! Amanda saknade bokmärke för det hade hon skrivit på sin önskelista till tomten, men vi kom fram till att tomten kanske inte visste vilka hon ville ha så hon fick pengar istället så hon kunde välja sjäv :)
Resten av kvällen blev det såklart en del lek och vi testade på tvspelet. Vi va alla ganska trötta så innan 22 sov vi alla gott!
 
Idag körde jag hem Cia och Tim igen. Och eftersom båda tjejerna vatt så förkylda så har vi haft en riktig hemmadag. Vi har spelat spel och lekt med dom nya sakerna och sett på filmer.
Tjejerna somnade vi 19.30 och jag har sett på TV och bara funnits till hela kvällen!

förkylning, julgodis och jobb...

Publicerad 2012-12-18 21:24:22 i Allmänt

 
Helgen som gick låg jag med en dunderförkylning.. Det började rdan på onsdagen, och på torsdagen mådde jag riktigt kass, men åkte iväg en sväng på jobb.. men gick hem tidigare.. och fredag och lördag låg jag mest i sängen eller i soffan.. tur jag har så snälla barn som fixar och klarar sig bra själva! :)
I söndags mådde jag betydligt mycke bättre och mamma kom hit så gjorde vi julgodis! Riktigt mysigt med ljus och julmusik och allt godis :)
Tjejerna uppskattade det!
Det blev några kulor med oreokakor och Philadelfia Marabou, Rocky roads, mandelmassa figurer, mandelmassa igelkott och mintknappar. Det ska bli riktigt gott till jul!!! dom där rocky roadsen är farligt goda!!! :)
 
Idag har jag vatt och jobbat en runda. Tjejerna va länge på dagis och dom va såklart jättetrötta när jag hämtade dom. Så nu sover dom gott i sina sängar. Jag sitter i soffan och ser på TV. Surviving Christmas! Ben Affleck, alltså min man, är med där! :) Ja han vet juh inte riktigt om att han e min man, men varför ska han veta allt ;)
Filmen är inspelad i Chicago, och det e så kul och se filmer därifrån, man känner igen sig sen jag va där! :) En dag skulle jag vilja åka dit igen med tjejerna! Det e en häftig stad!
 
Näe nu ska jag  ta och dreggla över min karl! :)

Födelsedag och Lucia!

Publicerad 2012-12-13 09:52:53 i Allmänt

Ja nu e man då ett år klokare, och kanske nån cm längre? Eller? Det e väl inte förrän nästa år man börjar krympa?? haha :)
Herregud nästa år fyller jag 30!!! Då e man väl ändå lastgammal? Eller näe.. eller jo.. haha :)
Aja.. det e inte mycke och göra, 30 blir jag varesig jag vill det eller ej :)
Men det e juh ett helt år kvar :)
Tjejerna sjöng lite för mig igår morse, och jag fick 2 paket, med ljushållare :) Så fina!
Tjejerna va på dagis på dan och jag åkte till jobb, där vi spelade julklappsspelet och sen gick vi ut och åt lunch! Riktigt riktigt gott!!!
Sen hade jag en lugn födelsedag. Mamma och Peter kom hit på kvällen och åt! Vi åt fläskfilé och gorgonzolasås! Smaskens smaskigt! :)
Och såklart slängde jag ut dom innan Greys ;) Barnen somnade snabbt och enkelt, och jag kunde i lugn och ro se på Greys! :)
 
Idag väckte jag tjejerna vid 6.45 och Emelie blev helt tokigt.. "tyst med dig" sa hon flera gånger, haha stackaren ville inte alls vakna! :) Men tillslut så kom hon och tittade lite på lucia på TV och vi hann bli klara till och gå till dagis. Amanda va pepparkaksgumma och Emelie va tomtegumma på dagis. Dom va jätteduktiga! Kusin Lovisa va Lucia :)
Sötaste kusinerna! :)
 
Efter sångerna så fikade vi på pepparkakor och lussekatter! Riktigt mysigt! och med tanke på kylan så är jag riktigt tacksam för att vi va inne och inte ute som på det gamla dagiset!
 
Näe nu ska jag ta lite panodil och sen ska jag snart göra mig i ordning för att åka till jobb en stund.. Denna jädrans förkylningen skulle jag dock gärna vatt utan!! Men det som inte dödar det härdar säger dom juh ;)
 
Puss o kram på er alla!
 

Virr varr

Publicerad 2012-12-11 21:47:07 i Allmänt

Jag tycker det känns som fredag idag.. lite smått vilse i dagarna... Men det e visst bara tisdag.. Och idag har vi vatt lediga! Och vi har bara slappat och slappat och slappat.. Vi va en runda hemom till mamma och på CG med henne och sen fikade vi...
När vi kom hem satte tjejerna på en film och jag la mig på sängen, och somnade.. sov i 1 ½ timme! Ooops.. Emelie hade visst oxå somnat.. Amanda väckte mig och sa "mamma det e mörkt ute ska du inte bort snart" Jag skulle på möte på gymnastiken så jo jag skulle snart iväg.. så det va bara til loch hoppa upp och fixa maten, rester sen igår, och in i duschen. Mamma va här och passade tjejerna medans jag va iväg.
 
Denna dagen bara försvann... kan inte förstå att tiden gick så fort.. men det e väl så när man sover mitt i allt :)
 
aHar en förkylning som har hittat mig.. suck.. huvudvärk och hosta, ont i halsen, nyser och är täppt i näsan.. stackars mig va?? hehe :) Behöver lite tyck synd om Cattis nu ;)
Amanda e oxå förkyld.. hon hostar och är täppt inäsan.. jädrans skit.. fast hellre det än magsjuka!!!
 
Fick mail idag från Amands tränare att dom ska träna längre på lördag.. dom ska börja redan klockan 9! Ojojoj.. det e tidigt på morronen! haha :) Idag vaknade vi 8.45!! Ja det e väl bara att sätta klockan och gå upp :)
 
Imorron på personalmötet ska vi spela julklappsspelet och sen ska vi ut och äta. Gott gott! Hoppas jag att det blir! Och hoppas jag får en fin julklapp! Jag fyller juh trots allt år :)
Förra året missade jag det för då va jag magsjuk... det va inte så trevligt... Så iår ska jag vara med! Hur förkyld jag än må vara!! Jag ska dit! :) Alla andra får ja munskydd så dom inte blir sjuka! :)
 
Det e verkligen fullt ös här framöver nnu! Jag måste lära mig att ta vara på dom lediga dagarna jag har.. Det e tusen saker som ska göras och som ska fixas med innan jul. Kanske inget jobbigt men det ska ändå göras. Dessutom ska vardagen fungera.. Jaja.. lite körigt men det ska nog gå..
Näe nu blir det till och ta en panodil och lite nässpray så ska jjag hoppa i säng!
 
Sov så gott!!
 

Pulkaåkning

Publicerad 2012-12-08 21:39:55 i Allmänt

Jag tycker att veckorna bara springer iväg!
Nu är det helg igen! Det är min jobbehelg, långhelg.. så jag har jobbat inatt och är nu ledig till imorron. Tjejerna har sovit hos mormor. Och kusin Lovisa sov oxå där! och dom hade haft så roligt! :)
 
Efter jobb idag körde jag ut til Lerberget och tittade och hämtade Amanda på gympan. Och så fixade vi lördagsgodiset på vägen hem därifrån. Vi hämtade hem Emelie från mormor och gick hem och åt lunch!
Det va ett riktigt härligt väder idag så vi gick ut och åkte pulka. Jag åkte oxå! Riktigt kul!!! Och jag tappade nog 25kg på att springa upp och ner för backen! haha :) Men dom har jag gått upp nu igen efter lördagsgodiset! haha ;)
 
Tjejerna fick bestämma maten idag och då blev det pannkakor, och precis när vi gjorde smeten så sa Amanda "man kan ha rosa pannkakor det har jag sett på Bolibompa" jaha, ja det måste jag jug testa så vi slängde i lite karamellfärg som vi först skickade mormor till att köpa ;) Resultatet blev rosa pannkakor! Det såg faktiskt lite knasigt ut men det smakar juh inte annorlunda :) Men kul va det! Och tjejerna tyckte det va lite spännande! Vi gjorde 2st hjärtan oxå! Hällde lite smet i en pepparkaksform :) Men det va lite för pilligt så jag gjorde en var till dom :) Skulle vi gjort på all smeten hade jag nog stått där fortfarande! :)
 
Vi åt vid TVn och vi satte igång Madagaskar. Jag älskar den filmen!!
Såklart såg vi på julkalendern och så kom lördagsgodiset kvar. Klockan 20 bad Emelie om att få gå och lägga sig. Och Amanda hoppade oxå i säng strax där efter och dom somnade nästan direkt. Och då ska jag tillägga att det fanns MYCKE godis kvar.. Hmm undrar om Emelie e sjuker, hon lämnar inte gärna godis annars :)
Nädå hon va bara trötter :) Nu sover dom gott!
 
Veckan då, vad har hänt där.. ja.. säg det... jag har vatt ledig.. barnen på dagis.. och vi har mest bara tatt det lugnt! Jo just det jag va på arbetsintervju i onsdags, på Höganäs kommun för ev timanställning! Jag kommer att jobba kvar på Ängavången 2 så länge som jag får, jag trivs juh så bra där! men jag vill gärna få in en fot här i Höganäs, och det verkar som att det ska gå bra! Hoppas hoppas! :)
Dels behöver jag få in en fot här i Höganäs och dels e jag i behov av mer pengar! 75% och bara en inkomst är inte kul.. Give me a rich man!!! Nä så rik behöver han inte vara men  iallfall en karl som jobbar som kan hjälpa till med inkomsterna..
 
Snart är det jul gott folk!!! Jag läääängtar! Vad jag vet så ska Cia och Tim komma till oss och fira jul! Det ska bli riktigt mysigt! Det blir en lugn jul! Precis vad jag och barnen behöver nu! Lite lugn och ro! Det känns som det har vatt lite stormigt ett tag nu. Nu behöver vi komma till ro med allt igen! Tyvärr brukar det va så att så fort vi kommer in i nån slags rytm och lugn så slåss det upp.. Men vi ska nog ta oss igenom det med!
 
Imorron ska jag jobba igen, och barnen ska till mormor. På måndag fyller pappa år och på onsdag fyller juh jag år ;) Det blir inget kalas eller så. Jag myser med tjejerna och äter lite gott! Tror mamma och Peter kommer över och äter lite, men annars blir det inget speciellt.. Jag får ta det nästa år istället när jag fyller 30! Shit 30år!!! Fan man börjar bli gammal!! ;)
 
Mina sovande änglar!
 
Ja det e väl livet hos oss just nu!
Ha det så gott nu!
 

Snö!

Publicerad 2012-12-01 21:01:29 i Allmänt

Idag vaknade vi och det låg snö på marken!! Ja, hela 1mm snö, men här nere i Skåne så räknas det som att det ligger snö! Och skånebarnen vill genast ta fram pulkorna och åka.. såklrt så gick inte det :) Men vi kunde ta bilen och köra till gympan iallfall! :) Vi lämnade av Amanda där och sen så körde jag och Emelie och köpte lördagsgodis. Och efter att Emelie tjatat länge nog så körde vi tillbaka och tittade på Amandas träning! Hade jag vatt tränare där hade jag blivit tokig tror jag, alla hoppar och studsar samtidigt som dom försöker få nån ordning på det hela.. ja tålamodet testas rejält! Men Amanda va nöjd och glad efter träningen!
När vi kom hem så monterade vi ner vårt köksbord och körde till Cia! Hon ville ha ett lite mindre och jag behöver ett lite större, så vi bytte! :) Perfekt! Vi stannade och åt middag, och satt och snackade lite! Vi körde hem innan det blev allt för mörkt, och det e jag tacksam för, för på vägen hem så såg jag på marken hur det började gnistra lite, så det började frysa på.. och när vi sen gick hem från parkeringen så halkade vi på ganska bra!
 
Imorron ska vi baka!! Bara pepparkakor och lussebullar! Ska bli riktigt mysigt!!! Och sen på em/kvällen ska vi ¨på julskyltningen här i Höganäs. Tjejerna vill in och hälsa på tomten, jaja vi får väl se hur det blir med det när vi väl e där! :)
 
Barnen sover gott i min säng.. dom fick lägga sig där idag.
 
Näe nu har jag nog inte mycke mer och skriva om.. ha det!
 

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela