Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

GOD JUL!!

Publicerad 2011-12-25 01:05:13 i Allmänt

Hoppas ni alla haft en riktigt god jul!!!här har det varit riktigt mysigt! En massa julklappar och en massa mat och massa mys!!

Snart snart!

Publicerad 2011-12-22 10:45:48 i Allmänt

Nu är det nära! Barnen är så spända! (jag med.. ) Julen är underbar!!! Igår va jag på ÖoB och handlade lite, dels en 50kr julklapp som vi ska ha till julklappsspelet :) Och dels lite fler skålar.. insåg att jag knappt har några skålar att lägga upp mat och godis i! Men nu finns det :) Igår somnade båda tjejerna tidigt, men vid 22 tiden kom en liten Amanda och frågade om hon fick komma ner. Ja det e klart, så hon kom ner till mig i soffan och kröp under filten, så sa hon "mamma det bara pirrar i min mage" och jag frågade varför det pirrade i hennes mage, och fick svaret "för snart kommer juh jultomten och jag är nyfiken" haha :) Lilla goa tjejen! Det va riktigt mysigt att ha henne uppe på kvällen :) Hon la sig i soffan sen och somnade så gott :) Idag blir det jobb mellan 13 och 20, sen hämta barnen på dagis och sen hem, SEN har vi jullov!!! Ja iallfall tills måndag :) och barnen till tisdag :) Imorron ska vi städa här hemma så det blir riktigt julfint, ta fram all julmaten och se till att allt e klart till julafton! På kvällen blir det bingolottos uppesittarkväll för min del :) Ja jag vet det är kanske lite tantigt, men jag tycker det är mysigt att titta på det :) Och på julafton kommer mamma och Peter hit till Kalle. Och sen är det bara en massa mys! Tomten kommer såklrt! (hoppas jag) och en massa god mat!!! Hela frysen är full! Och en massa godis! Och en MASSA julklappar!! :) Jag har lyckats att inte öppna julklappen som vi fick från jobb, så jag vet faktiskt inte vad det är! om nu ingen avslöjar det idag på jobb :) Det är synd att vi inte fått nån snö.. förra året hade vi så mycke snö vid denna tiden! Och nu absolut ingenting.. :( Men det är inget att göra åt, så inget att gnälla över heller :) Jag får väl ut och spruta med nån snökanon eller nått :) Näe annars mår vi ganska bra här hemma nu, vi är förkylda och igår satte det igång i mitt öga, som alltid när jag e förkyld.. men idag e det bättre, då kommer det i andra ögat imorron :) Ja så får det va.. Började igår att göra schema till mamma som hon ska ha nästa år, när hon ska börja ta barnen i veckorna när jag jobbar natten. Känns lite olustigt, men eftersom det inte finns nått nattis här (ännu iallfall.. jag ska fan kämpa för det nu!) och eftersom det ser ut som det gör i mitt liv just nu så får det bli så! Är så oerhört tacksam för att jag har mamma som alltid ställer upp! Jaja sånt är livet.. Allt är inte en dans på rosor.. men det som inte dödar det härdar.. Näe nu är det snart ett nytt år och nya år kommer med nya tag och nya krafter! :) Och det viktigaste för mig är att mina barn har det bra! Dom är viktigast för mig! Nu ska det hängas tvätt..

Ja jag säger då det...

Publicerad 2011-12-18 10:49:36 i Allmänt

Vilken helg det har vatt.. inget kul alls.. och egentligen fattar jag ingenting utav det.. men det är som vanligt.. det är mitt fel såklart.. who else?!? Skitsamma.. jag har ordnat med allt nu iallfall.. så from nästa år så är mamma den som tar hand om barnen under veckorna när jag jobbar.. så jävla sjukt, men så e det.. Jag ska kämpa som ett djur för att få ett nattis på dagis nu! Tänk att nästa helg är det jul!! Jag längtar så! Det har blivit ändringar med julen var den ska firas, och det blir jättebra! Igår köpte jag varsen ny julklapp till tjejerna på medans vi va på gympan! Det blev varsen dress med Höganäs gymnastikföreningsloggan på. Amanda har tittat på det sen hon startade där.. så nu slog jag till!! :) Tror nog att det kommer vara lite stort till emelie, eftersom minsta storleken va 116, och hon har 104.. men skitsamma.. då kan hon ha det länge! Och det e juh inga billiga träningsställ så det e juh bra om dom kan ha det läääänge :) Igår var det extra träning på gympan, det är snart dax för uppvisning! Tjejerna tyckte det va så spännande att vara där 2 dagar samma helg! Dessutom va alla dom stora gymnasterna där oxå, och tjejerna va så facinerade utav vad dom gjorde! Dom vill oxå kunna göra allt som dom kan :) Det visade sig att Emelie minsann kunde gå upp i brygga! Har aldrig sett henne göra det innan, och igår såg hon nån göra det och hon gjorde likadant! haha :) Idag ska jag fortsätta med att ta det lugnt.. och sen kommer väl tjejerna hem under dagen..

Bättre och bättre dag för dag :)

Publicerad 2011-12-16 17:03:17 i Allmänt

Ja det e bättre idag! Men jag är fortfarande väldigt trött.. Jag gör en sak sen får jag vila en liten stund.. Annars orkar jag inte.. Dessutom måste jag ständigt ha något i magen, annars protesterar den totalt!

Tjejerna är på gympa och jag har följt med och sitter o tittar, det är extra lång träning nu inför uppvisningen i januari. Imorron är det extra träning mellan 10.00 och 10.30. Så vi stannar hos mamma inatt.. Imorron har jag beslutat att stanna hemma från jobbet då jag fortfarande känner att jag inte orkar fullt ut...
Jag satsar på att bli riktigt frisk till veckan istället..

Sjukstugan fortsätter..

Publicerad 2011-12-15 16:27:40 i Allmänt

Här hemma är det inget roligt..
Amanda kräkte natten mellan torsdag i fredag, o sen natten efter det kräkte Emelie 1 gång.. Under helgen mådde alla ganska bra..
O i måndags åkte vi till dagis o firade lucia! Supermysigt! På kvällen gick vi ut på kinaresturang o firade min födelsedag. Även det jättemysigt :)

Men sen I tisdags, så vaknade jag o hade ont i magen o mådde konstigt.. Trodde det va min tur att bli sjuk.. Men sen fick jag fruktansvärda krampr uppe i magen.. Jag vred mig i sängen så jäkla ont det gjorde.. Efter mycke om i men ringde mamma en ambulans o jag åkte in till sjukhuset..
I ambulansen fick jag ketogan o nått annat, vilket hjälpte sådär..
Inne på akuten fick jag klåda o utslag, fick tavegyl och betapred, jag hann få det i mig sen kräktes jag upp det igen.. Det sista jag kommer ihåg är att jag trycker på knappen o det kommer in nån o ger mig ny kräkpåse.. Sen är det svart för mig fram till 19.00.. Då vaknade jag upp på uppvaket uppkopplad till EKG, syrgas, blodtrycksmanchette, och jag fattar ingenting..
Får senare veta att jag reagerat på någonting som jag fått.. Och när en ssk kommer in för att kolla hur jag mår, är jag medvetslös.. Har 150 i puls andas väldigt oregelbundet.. Ibland, andades jag bara 2 gånger i minuten..

Det va en hemsk känsla att vakna upp till och inte förstå någonting.. Nån gång har jag oxå vatt på ct skalle och ct buk..

Jag fick ligga kvar på KAVA under natten o jag var så förvirrad hela natten.. Men på morgonen mådde jag ganska bra o fick åka hem vid lunchtid..

Idag är jag fruktansvärt trött.. Magen mår inte bra.. Det knorrar och det känns inget vidare..

Mamma va här i fm o gjorde julköttbullarna! Men jag orkade inte mycke..
Resten av dagen har jag legat i soffan o tjejerna har passat upp mig.. Men nu måste jag snart gå upp o göra mat till tjejerna.. Jag får nöja mig med något enkelt..

Hoppas detta snart går över!! För detta är hemskt jobbigt.. Ja jag vet, jag är gnällig idag..

Sjukstuga...

Publicerad 2011-12-10 09:37:04 i Allmänt

Igår natt o förmiddag kräkte Amanda.. Och under kvällen fick hon 40 graders feber.. Allt hon åt va 3 piggelin.. Men precis innan läggdax så åt hon lite lite potatismos.
Och inatt vaknade Emelie vid 4 tiden o kräkte.. Men det va bara en gång som tur va, och sen somnade hon gott igen o sov till8.15..
Nu har båda två ätit välling, 2 rostmackor o varsen yoghurt.. Och dom är pigga o glada..

Denna helgen hade vi så mycke planerat! Och allt fick ställas in.. Min pappa fyller 65 idag o jag kom på iden att ge ett kort på alla barnbarnen o sen överraska honom o nu kan jag inte vara med..
Amanda missade sin Nobel middag på dagis igår, o Gympan och idag simuopvisningen.. Och julmaten hemma hos mamma..
Ja jag e grymt besviken på detta.. Ja jag vet att jag låter ego men jag blev väldigt besviken..

Snöööööö

Publicerad 2011-12-05 22:48:29 i Allmänt

Idag kon första snön!! Eller faktiskt, det kom lite lite snö igår em oxå, men jag tror det va mer regn än snö i det.. Men idag kom det stora vita flingor :) jag blev nog precis lika glad som alla barn :) Supermysigt!!
Det la sig tillomed, fast bara i ett par minuter.. Men ändå!!! Man får vara glad för det lilla när man bor i denna delen av sverige :)

Idag blev lägenheten avstädad! Skönt, det behövdes verkligen!! Har skjutit på det hur länge som helst!

Mamma och Peter hämtade upp mig här vid 13.45 o körde upp mig till dagis där bilen stod.. Sen i fredags då den inte ville starta..Peter sätter sig i den och startar den som ingenting.. Hmm Cattis blev mindre glad haha :) eller klart jag blev glad men ja..varför startade den inte i fredags?? Men men han tog den o körde iväg den för att få den riktigt kollad nu.. Hoppas dom hittar ett billigt fel :)

På Amandas avdelning var det droppin bakning så vi stannade där o bakade pepparkakor i en timme :) såååååå mysigt!
Emelie berättade att dom vatt på brandstationen och tittat på ambulanserna och brandbilarna!! Hon va såå stolt! Min lilla goa tjej!!

Förresten hon har inte haft napp på över 1 vecka nu!!!! Det gr hur bra som helst! Inget gnäll, inget tjat om det.. Så skönt!

2a advent!

Publicerad 2011-12-04 08:23:05 i Allmänt

2a advent firar jag ensam, iallafall nu på för middagen, sen blir det jobb till imorron :)
Men jag ska minsann tända 2 ljus när jag äter frukost idag :)
Men eftersom jag inte har barnen hemma så passar jag på att ligga kvar i sängen och se på tv :) jag har lite sällskap iallafall...
Nä Josse det är bara myran som håller mig sällskap ;)

Näe nu ska jag tvätta och störa grannen som började spika i väggen klockan 23.15 igår... Hämnden är ljuv!

Ikea!!

Publicerad 2011-12-01 21:24:08 i Allmänt

Hittade blogg appen idag! Ja jag vet, lite sen.. Men Men :)

Idag va tanken att jag skulle vara hemma hela långa dagen och bara ha det bra.. Självklart blir jag för rastlös för att bara sitta här hemma, så efter frukosten (lite sen frukost) så gjorde vi oss iordning och körde iväg, jag lyckades övertala mamma att följa med, ja det va inte allt för svårt dock :)

Barnen lekte i lekrummet medans vi gick runt. Jag bestämde mig för att köpa nytt soffbord, mitt knakade och hade börjat gå i sönder lite här och var.. Köpte lite annat smått och gott med :) Mamma handlade lite till sin nya lägenhet :)

Väl hemma slängde jag in det gamla bordet i bilen och körde till tippen med. Skönt att bli av med det direkt!

I helgen står jobb på schemat! Lång helg, vilket innebär att jag missar både gympa och simskola.. Lite tråkigt men det är bara 1 helg i månaden..men jag älskar att vara med på allt som barnen gör!

Förresten vad tyckte ni om julkallendern? Jag tyckte den va småbil o mysig, men Amanda tyckte inte om den, hon blev rädd.. Hon är inne i en period där allt som har med tjuvar och göra skrämmer henne..

Nä hörreni nu ska jag ta och slappa en stund innan det är dax att hoppa i säng..

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela