Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Studenten från dagis!

Publicerad 2013-07-28 09:33:17 i Allmänt

Nu va det ett tag sen jag bloggade sist igen.. jag e lite dålig på det nuförtiden... får väl skärpa mig.. men tiden bara rullar på..
 
Vad har vi hittat på då.. Jo  tjejernas farmor och faster o Tomas har vatt nere och hälsat på! Både jag och tjejerna tyckte det va toppen mysigt!!! Vi åkte en runda till zoo i Köpenhamn! Och vi valde nog årets varmaste dag till att åka dit, men men vad gör det? Det va i alla fall toppen! Det va varmt så in i tusan, men mysigt! Vi åt mat där och en glass såklart och tittade på alla djuren! Jag tycker tigrarna är häftiga! Det e verkligen stoooora djur!!!
 
Annars har det vatt mycke jobb för min del.. har gått in extra ett par pass.. men nu är det inte så många pass kvar till jag har 10 dagars ledigt! Det ser jag framemot!
Tjejerna har sommarlov nu! Så Amanda tog studenten från dagis i fredags! Det e inte klokt! Nu ska hon inte på dagis mer! Min stora tjej! Och enligt mig så har hon klarat dagistiden med ett stort MVG! Jag har aldrig fått höra från dagis att hon har varit sur eller arg eller slagits eller nått annat... Hon har juh snarare varit den tysta lite försynta tjejen som väntar på att nån vill leka med henne.. Men hon har alltid haft kompisar på dagis och leka med så hon har juh aldrig varit utanför eller så.. Amanda har juh överlevt 3 dagis.. japp jag e en sån hemsk mamma som låtit mitt barn byta dagis så många gånger... MEN det finns anledningar... Hon började på Ängavångens förskola när hon va drygt 1 år. Där trivdes hon jättebra! Och fröknarna där va helt underbara! Emelie hann också börja där när hon fyllt 1, men sen iomed skillsmässan med Micke så fungerade inte deras tider, och vi bytte upp till Englakronans förskola som hade öppet 7 dagar i veckan mellan 5.30 och 22! Det är tider det!!! Där trivdes tjejerna jättebra också! Men sen blev det flytt till Höganäs då mamma fanns här och kunde hjälpa mig på nätterna när jag jobbade natt... Visst med det jobbet jag har idag så hade jag inte behövt mammas hjälp om vi bott kvar i Ängelholm, eftersom dom har så bra dagistider, men men det visste jag inte då.. så Amanda gick sitt sista år på Sjöcrona förskola! Och om ett par veckor börjar hon 6års på Tornlyckeskolan!!!
 
Vi ska åka till väla en dag och köpa lite kläder inför skolan! Skolväska köpte vi i Ullared sist vi va där! Så det behöver vi inte köpa! Och det är jag tacksam för.. sist jag va på väla så kollade jag lite vad en väska kostade där och det va flera hundra... men i Ullared hittade vi en för 79kr!!! Lagom pris!! :) Och precis en sån hon ville ha!
 
Förresten har jag skrivit här att vi bokat resa??? Jag och tjejerna ska till Kanarieöarna 7-14 december!!! Jag firar min 30års dag där! Det känns riktigt skönt! Förutom att jag inte vill flyga, men det ska nog gå bra! :) Det måste gå bra! :)
 
Nä nu vaknade min lilla tös! Amanda sover över hos kompisar så det e bara jag och Emelie hemma! Märklig känsla! :)
Ha en bra dag gott folk!

Dagens bravader!

Publicerad 2013-07-16 22:09:58 i Allmänt

Idag va det en riktigt härlig dag!
Det började med att vi sov tills vi vaknade.. och vi insåg snabbt att tjejerna inte hade några rena trosor.. Emelie fick låna ett par av mig! haha :) Hon såg så rolig ut!! Vi skrattade så vi låg dubbla! Och snart insåg vi att vi inte hade någon frukost hemma heller.. Jag och Emelie tog cyklarna och stack iväg till Ica och köpte frukost!!! När vi kom dit så blev vi sugna på bullar så det köpte vi och hade till frukost.. köpte dock bröd till imorron ;)
 
Efter frukost gick tjejerna ut en sväng, som vanligt ;) Och jag gjorde ve mig och gick ut och hittade dom, vi körde och besiktigade bilen som gick igenom, och då tyckte vi att det va dags att städa den också, så städ och tvätt blev det! Så nu skiner Blixten som SOOOOOLEN! :) Jag ringde min frisör och frågade om dom hade tid och fick en tid en timme senare... vi passade på att gå upp på mitt gamla jobb.. dock va det ingen av mina gamla arbetskamrater som va inne och jobbade men det va kul och komma dit iallfall! :)
 
Jag blev klippt och gick nog ner 5kg! hehe :) Det kändes så i alla fall :) Och sen stack vi till McDonalds och åt mat och sen hamnade vi i hembygdsparken!!! Tjejerna lekte av sig lite och sen gick vi och spelade minigolf! Emleie orkade 12 av 18 hål och det va jag tacksam för.. visst e det kul och spela minigolf, men 18 hål e lite väl drygt.. jag blir lite rastlös... Så vi gick tillbaka till hembygdsparken och på vägen blir Emelie riktigt sur för nånting.. och så sa hon "ska jag slå dig" till mig.. och då blev jag arg på riktigt, för e det nått jag verkligen avskyr så e det när man säger att man ska slå nån.. så jag sa till henne att ber hon inte om ursäkt och blir glad igen så får hon ingen glass.. och hon vet att jag e dum nog och "hotar" med den ofta.. men denna gången höll jag det... Emelie surade hela vägen tillbaka till hembygdsparken och hon vägrade be om ursäkt, så Amanda o jag åt glass.. Emelie fick titta på... Rätt eller fel det vet jag inte.. och det gjorde jäkligt ont i mig att göra så.. men NÄ hon kan inte få göra hur hon vill och sen bli belönad.. framför allt tycker jag att det ger fel signaler till Amanda som sköter sig för det mesta... Och jag sa till Emelie även när vi åt glass att om hon blev på bättre humör o ber om ursäkt för vad hon sa så får hon en glass, men hon vägrade... Det va många runtomkring mig som kollade konstigt på mig.. ja jag förstår att det ser hemskt ut att jag och Amanda sitter och äter glass och Emelie sitter och skriker "jag vill också ha glass".. jag förklarade faktiskt för en äldre dam som satt och tittade väldigt konstigt på mig.. och hon tyckte att jag gjorde rätt.. eller ja hon sa det i alla fall ;)
 
Och efter detta äventyr så stack vi hem!
Och jag stack ut och joggade! Riktigt skönt! Det kändes så bra idag! Jag va verkligen laddad för och jogga idag och det va längesen jag kände det så... Så det va roligt!! Men nått som stör mig är att min spotify inte fungerar mer... jag har uppdaterat den men ändå så fungerar den inte.. den spelar låtarna i 1½ minut och sen stänger den ner.. skjuter jag sen fram den en bit så går det igen men jag måste göra så hela tiden och det har jag juh ingen lust med när jag joggar... Jaja.. jag lyssnade på Rix FM istället :)
 
Resten av kvällen har gått åt till att vika tvätt och få tjejerna i säng! och nu sitter jag och hejar på Sverige i fotbollen!!!
Ja det va denna dagen det!
Imorron är det en ny ledig dag! Skönt! Jag kände att jag verkligen behövde ett par dagar ledigt! Och jag behöver verklige spendera lite tid med mina flickor!!!
 

Kalas!

Publicerad 2013-07-07 21:37:15 i Allmänt

Oj va jag e dålig på att uppdatera här!!
Men den rullar på för det mesta...
 
Igår tappade Amanda sin tand!! Den har varit lös länge nu, och flera dagar har den varit riktigt riktigt lös... Men igår när vi satt och åt så tappade hon äntligen den!
 
Idag väckte Emelie mig klockan 6 och frågade om vi inte skulle gå upp för vi skulle juh ha kalas idag :) Hon fick dock sova en stund till och sen va det full rulle! Fixa till i trädgården så att alla barnen fick plats.. och sen se till att få all chokladpudding klar, och då insåg jag att jag missat mjölken!!! Det va bara att cykla snabbt till ica och köpa mjölk! Och sen blåsa ballonger och sätta upp, och göra vid barnen så dom va fina!
 
Vid 11 så kom alla! 10 barn och en full rulle måste jag säga! Men samtidigt väldigt lugnt! Dom lekte väldigt mycket själva och jag kunde mest fixa med maten osv. Tack och lov va det fint väder så barnen kunde sitta ute och äta, det va korv och bröd så inget avancerat och sen chokladpudding med grädde till efterrätt! Emelie va så nöjd med sitt kalas!! Hon fick en massa fina presenter!!
 
korvätning!!
 Alla sjunger för Emelie
 
Imorron ska jag jobba igen, och sen hoppas jag att jag blir ledig på tisdag, jag och en arbetskamrat har bytt dag, men nu är hon sjuk så jag vet inte om jag blir ledig på tisdag... Jag vill så gärna vara hemma på hennes födelsedag! Jag vill gå upp och sjunga och gå ut och ta en fika som vi brukar göra... men vi får väl se hur det blir...
 
Näe nu ska jag se färdigt på filmen och sen ska jag hoppa i säng!

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela