Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Uppdatering

Publicerad 2015-06-30 07:13:21 i Allmänt

Oj nu har jag glömt att uppdatera här. 
På fredag eftermiddag fick jag åka hem på permis. David ich tjejerna hämtade mig! Och på vägen hem blev det McDonalds! David har hittat en ny favorit där, grande big Mac! Hehe 😄
Hemma bara mös vi hela familjen! Tittade på fotbollen tillsammans, eller ja, Emelie somnade, men den gick juh ganska sent. 
Klockan 9 på lördag morgonen var jag tillbaka på sjukhuset. 
Blev uppkopplad till ctg. Tjejerna tyckte det va roligt att få höra bebisens hjärtljud och höra när den sparkade mot dom här doserna. 

Vid 11 tiden kom en läkare, såklart inte samma läkare som jag någonsin träffat.. Denna läkare frågade mig om precis allt. När, var och hur tappen påverkas och inte påverkas. I slutet så kom han iallafall fram till att jag fick åka hem. Med dom här tabletterna, men inte varje dag som läkaren dagen innan sagt, utan bara vid behov.. Tur man inte blir förvirrad på detta stället!!!! 
Vi åkte iallafall hem! Och på eftermiddagen gick vi med ut och åt för Peter som fyllde 70år!! Tyvärr dog min telefon så jag har i ha bilder... Men vi åt väldigt god mat!! Och hade riktigt trevligt på restaurangen. Dom andra fortsatte till Johanna, men jag kände att både rygg och mage och orken började försvinna, så vi valde att gå hem. Onödigt att pressa mig så vi hamnar på sjukhus igen. Vi tog en sväng till Ica och köpte jordgubbar, så blev det jordgubbar och glass till efterrätt hemma. Mysigt och gott!! 

I söndags städade David och jag låg på hans beodran och vilade. 
På kvällen tränade tjejerna som cyklade fit själva, vi mötte upp dom, mest bara för att jag skulle få komma ut. 
Och igår hade vi tvätt tid. David tig ner tvätten klockan 7 och satte igång den. Och sen stapplade jag ner vid 8 och satte igång nästa. Emelie hjälpte mig! Och hon bar upp tvätten sen oxå. Den tjejen är stark som en oxe! Och envis som synden 😄 förstår inte vem hon fått det av... Amamda va hos en kompis hela dagen. Mormor kom hit en sväng, vi satt och pratade. Och på em åkte vi och handlade. 
David och Peter Hölaas körde till Sandra och Luan och hämtade en byrå dom hade tänkt och göra av med och vi som va i stort behov av en ny blev väldigt glada! Medans dom var där så tömde jag vår gamla och när den nya kom in så hamnade bebiskläderna där. 

Blev kanon!! Vi kom fram till att 50/56 kläder har vi så vi kan strö omkring oss! Hoppas det blir en liten bebis som Amanda som hade 50/56 kläder i flera månader 👍🏻. Så bara ett tips till er som ev planerar och köpa kläder till oss när bebis är född, köp gärna större storlekar. 😄 speciellt om det är en pojke! Då har vi typ i har vi typ inga kläder. 
Idag blir det en runda till sjukhuset igen.. Ovanligt... Börjar bli stamkund där nu 😋 Fast idag är det glukosprofilering som står på schemat. Jag vet egentligen inte vad jag ska göra där, jag vet juh hur det går till... Men skitsamma.. Blir nog bra. Mormor och tjejerna följer med mig. Vi ska uträtta lite ärende i stan när vi ändå är där. 
Imorgon ska jag oxå till läkaren, men då för att få en ny sjukskrivning... Tur dom inte tar betalt för mödravården. 
Vecka 29 bild! Den är tagen på sjukhuset så jag ser lite(läs fruktansvärt) hemsk ut. Men håll till godo! 


Hungrig, uttråkad, sjukhus

Publicerad 2015-06-26 06:09:03 i Allmänt

Igår åkte vi in på en ny kontroll på sjukhuset. Det var juh bestämt sen jag åkte hem från Lund. Jag hsr fortfarande mycke sammandragningar, och för starka för att vara i den veckan som jag är i.. Och igår var livmodertappen 1,2 cm kortare än i tisdags när jag åkte hem. Den är fortfarande inom den magiska gränsen på 2-2,5cm. Men det bestämdes ändå för i läggning, så skulle vi se om jag kan få lm som jag kan stå på som stoppar upp sd. Fick en igårkväll och natten har vatt lugn. 
Gick inte gå ner till matsalen igår, men hoppas på att få prova idag, det e så tråkigt att bars ligga/sitta/gå på rummet.  
Visst det lär ta mig halva dagen att gå dit men så får det va. 
Jag ligger i rummet brevid som jag låg när jag väntade Amanda. Och där värkarna kom igång med henne 😄 

Vaknade nu vid 5.30.. Jobbigt att sovs på sjukhus tycker jag... Jag borde juh snart vänja mig men ikke. Och nu e jag grymt hungrig!!! Men det blir nog bra. Jag ska nog överleva 😉

Hemma

Publicerad 2015-06-24 17:57:59 i Allmänt

David och Amanda kom ner till mig vid 10.30 tiden. Dom hann in och sätta sig och prata lite, så kom ronden. Läkaren sa då att hon ville göra ett ul till och kolla livmodertappen. Om den va som innan så fick jag flytta till hbg, annars blev jag kvar. Jaha, sagt och gjort. Dom kollade med ul, och plötsligt säger läkaren, nä du får gå hem med bricanyltabletter som du ska ta 1 gång om dagen... Eh jaha.. Från att inte få gå upp ur sängen till hem. Ok. Sen kom hon tillbaka o sa att nä inte bricanyltabletter, du får andra som du ska ta om du får sammandragningar! Jaha... Jo det kändes såklart skönt att komma hem, men samtidigt är det väldigt skönt att vara där hjälpen finns. Vi va väldigt inställda på att jag skulle mellanlanda i Helsingborg. Imorgon är det iallafall återkontroll på sjukhuset i Helsingborg. Dom ska kolla livmodertappen då oxå.. 
Igår kväll fick jag lite sammandragningar, men inte så pass att jag behövde ta tabletterna... Likadant inatt.. Kan i te dessa veckorna bara springa iväg? Snälla!!!! 

Vi körde en runda till Peter och Linda igår oxå. Snuttade bebis!! Så söta!!!!! Och så små!!! Kan inte förstå att bebisar kan vara så små!!! 😄😄 
Längtar ännu mer efter vår bebis nu juh!! Tjejerna lekte med deras tjejer och hade så roligt ihop! Vi får nog se till och träffas lite oftare! 👍🏻 tack för vi fick komma! 

Idag va vi en snabbis på väla och köpte fler tröjor till mig. Mamma hade lite ärende dit oxå så hon hängde på. Tyvärr orkade jag inte så länge... Jag blir fruktansvärt frustrerad av att bli så trött.. Och ryggen och benen tar död på mig... När vi kom hem somnade jag och har legat typ hela em... Världens tråkigaste e jag... Men men.. Får väl se vad dom säger imorgon... 

Inlagda igen..

Publicerad 2015-06-23 10:39:21 i Allmänt

I söndags fick jag sammandragningar igen.. Tillslut började jag klocka dom och det va mellan 2-2,5 minuter mellan så vi ringde in för att rådfråga. Dom tyckte vi skulle komma in. Fick ligga med ctg som visade sammandragningar. Det gjordes ultraljud för o kolla livmodertappen plus bebisen. Livmodertappen påverkades lite varje gång jag hade en sd. Jag fick bricanyl i låret, hjälpte ingenting. Fick kortison för at påskynda bebisens lungor. Och sen blev det ambulanstransport ner till Lund. Där fick jag mer bricanyl plus ett annat dropp som fick lugnat ner sammandragningarna. 
På eftermiddagen blev jag flyttad till BB i Lund. David körde hem, och jag låg och vilade. Klockan 17 var droppet som stoppade sd slut och togs ut. Vid 19 fick jag sammandragningar igen, plus ett väldigt tryck neråt. Jouren kom väldigt fort, jag blev flyttad till undersökningsrum. Tappen var återigen lite påverkad, men fortfarande sluten. Bebis låg dock med huvudet neråt nu och tryckte på... Jag fick 2 rundor bricanyl i låret plus en depottablett bricanyl och sen ytterligare en tablett för att stoppa det. 
Jag fick ett enkelrum eftersom jag hade så ont. Men den sista tabletten hjälpte bra. Så jag har sovit rätt ok inatt. Vid midnatt fick jag andra dosen med kortison. Bm var väldigt glad imorse för att jag var kvar här och inte åkt ner till förlossningen eller hade blivit förlöst inatt. Hon var lite orolig för det. 


Ctg är taget idag. Det visar små sammandragningar men inga onda. Tack o lov! David och Amanda är på väg hit nu! Saknar dom!!! Emelie orkade inte åka hela vägen 😉😉😉
Igår var det prat om ev flytt till hbg eller tillomed få komma hem med dom tabletterna som jag fick på kvällen. Så vi får se! 

Fullt ös!!

Publicerad 2015-06-18 15:07:53 i Allmänt

Idag har David och jag kört på i 200. Först va det tvätt 7-11. David skulle ha jobbat idag, så därför satte jag den okristliga tiden. Men så igår så tog han ut sin lediga dag som han fick iomed att 6e juni låg på en lördag. Så blev han ledig idag. 
När vi kom ner i tvättstugan så va det bara en tvättmaskin som fungerade... Typiskt.. Vi hade en hel del tvätt.. Men men.. Vi valde att hoppa över handdukarna så hann vi iallafall 😄 
Mellan tvättrundorna körde David Amanda till himlakul, och Emelie städade sitt rum, och vi städade resten av lägenheten. När det va klart så körde vi till city gross och handlade. Vi va inte ensamma där! Vi stod i kö i nästan en timme!! Väl hemma slängde vi i oss lite lunch innan det va dax att hämta Amanda igen. Nu vilar vi en stund, om en timme kommer svärföräldrarna och sen ska tjejerna träna. Ikväll ska vi käka pasta carbonara! Så jäkla gott när David gör det!!!! 😋
Igår va tjejerna o jag och hälsade på Sandra med familj! Vi fick med oss kläder och litta annat smått o gott med oss hem! Vi tackar så mycke!!! 
Emelie övar att hålla Disa 😄 Disa börjar bli stor då hon vill inte sitta still 😉 Hon e så go den lilla tösen! Skrattar alltid 😄

När vi kom hem tog Emelie fram vagnen och körde runt med! Nalle puh som tidigare legat i vagnen haf nu fått sätta dig i bilstolen istället 😉


Amanda har varit på himlakul både igår och idag, och på söndag ska hela familjen på gudstjänst! David längtar!!! Amanda ska vara med och spela i nån teater. Ska bli kul! 


Utflyktsdag!

Publicerad 2015-06-13 20:05:34 i Allmänt

Idag har vi varit på lite utflykt. Först sov Amanda hos Vicky och dom sov tydligen väldigt läääänge 😄 11.30 åt dom frukost iallafall 😉
När hon kom hem så körde vi till Ängelholm och hembygdsparken. Mnär vi satte foten där så kom regnet! Typiskt! Men d va mest droppar. Tjejerna tyckte dock inte det va så roligt, så vinklade vidare. Vi åkte till klitterhus och åt en glass och kände på vattnet. 

Tjejerna blev såklart sugna på att bada så vi körde hem och fixade badkläder och körde ner till kvick. Fast nu hade det blivit riktigt svalt. David och jag frös nästan men tjejerna hoppade såklart i! Galningar 😋

När vi kom hem duschade tjejerna o jag såg på prinsbröllopet!!
Det va bestämt sen innan att Emelie skulle sova hos mormor och mysa. Så David körde dit henne. 
Nu sitter Amanda, David och jag och ser på monsters university. Mysigt!

Oh igår fick Peter och Linda sina tvillingar!! Stort grattis till er!!! Supersöta bilder har vi fått se!!! Nu längtar jag efter vår lilla knodd ännu mer! Men den får stanna inne ett tag till! 👶🏻

Sommarlov!

Publicerad 2015-06-11 07:36:12 i Allmänt

Helgen som gick sprang iväg. I lördags gick vi ner på nationaldagsfirande i tivoliparken. Och jag bakade till Davids kalas på söndagen. 

På söndagen väckte vi David med skönsång 😂 och frukost och paket! Han fick en bok om kizz. 
På em kom mamma, Peter, Ue och Bo på lite kalasfika. Som vanligt hade jag bakat för mycke 😋😋 men d va bara o stoppa i frysen!

Nu har tjejerna fått sommarlov! I tisdags flög dom upp ur sängarna och tog på sig sina klänningar och gjorde sig fina! 

Vi hämtade upp mormor och så körde vi till tivolihuset. Tjejerna sjöng med sina klasser och rektorn höll sitt tal och sen blev det fika ute i parken! 
Tur det fanns kakor kvar sen kalaset 😊
Så nu sover dom länge på morgnarna och myser fram till fm och sen går dom ut och vi ser dom knappt mer än när vi ska äta o dom behöver gå på toa! 



Torsdag, fredag!

Publicerad 2015-06-05 21:13:38 i Allmänt

Igår va det en produktiv dag! Jag fick hjälp av mamma att städa o lägenheten, och bära ner tvätten till källaren. Vi slängde ihop en kladdkaka, som inte blev kladdig till kvällen. 
När David kom hem åt vi chiliconcarne och sen åkte vi ner till kvick, där vi träffade Emelies klass. Jättemysigt att sitta där nere o fika. Tjejerna lekte med sina kompisar och vi pratade med dom andra föräldrarna. Vi var hemma vid 19.20 och tjejerna hoppade i säng. Jag satte mig i soffan o somnade såklart direkt! Sov där till 22.30, och sen la jag mig o somnade i sängen, och sov till 5.30 imorse. Eller sov o sov, låg i koma!!! 
Idag gick vi in i v. 26!! 104 dagar kvar, snart 2 siffrigt!! 

Vädret har vatt helt underbart idag! Jag hämtade barnen från skolan idag. Vi packade ihop alla sakerna. Tjejerna ska bara vara på skolan o fritids på måndag sen e dom lediga (förutom skolavslutningen på tisdag) hela sommaren. 
Sen hämtade vi upp mormor och David och körde ner till stranden o kollade på studenterna! 
När vi kom hem så somnade jag på soffan såklart 😉 o när jag vaknade hade David o tjejerna lagat middag! Bakad potatis och karrékotlett! Supergott!!! 
Ja första varma dagen o fötterna (läs benen) och händerna (armarna) svullnade upp direkt! Imorgon snackar dom om att d ska bli regn... Inte kul på nationaldagen, vi hade tänkt gå ner till tivoliparken, där e det lite aktiviteter imorgon. Men vi får väl se vad det blir för väder! 

Dagarna som går

Publicerad 2015-06-04 06:38:07 i Allmänt

Gomorron! 
Vi kom iväg till Ängelholm i fredags. Vi köpte godis o tjejerna lekte en väldigt liten stund i hembygdsparken. Sen fick vi köra hem. Och sen dess har jag typ legat hemma.. Har haft ont i kroppen.. 
Dagarna rullar på.. Jag gör inte så mycke.. 
Ikväll ska Emelies klass ha en liten träff nere på kvick. Vi tar oss nog ner en liten stund iallafall. 
Emelie räknar ner dagarna till sommarlovet nu. Amanda gråter nästan blod för att det är sommarlov! 😉 Nädå hon tycker d ska bli skönt med lov men hon älskar sin skola! 
Nä nu ska vi upp o väcka tjejerna! Ha en bra torsdag. 

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela