Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Pengar

Publicerad 2012-11-28 23:33:25 i Allmänt

Det här med pengar e ofta ett känsligt ämne.. Och så även för mig.. För visst jag har ganska bra betalt trots att jag bara jobbar 75%. Men samtidigt har jag vant mig vid en heltidslön sen innan.. Och chocken över hur mycke jag förlorat på att gå mer har ännu inte lagt sig.. Men det gör sig smärtsamt påmind om det varje månad... Och visst har jag många gånger fått höra att jag har både underhållsnidrag och barnbidrag så jag borde ha det bra.. Ja för barnen är juh gratis.. Eller?
Jag är ensamstående med 2barn, jag är den enda som kommer in med pengar i denna familjen.. Jag önskar att det fanns en till.. Jo visst då finns det andra saker som kostar extra.. Extra mat extra hygiensaker extra kläder.. Men samtidigt en extra inkomst, och ett extra stöd och rådgivare.. Denna månaden har vi inte mycke pengar.. Denna heller.. Jag skäms att ens skriva raderna för såklart vill jag inte visa en sån sida av mig själv.. För jag har juh pressen på mig själv att se till att mina barn inte har det sämre än andra.. Jag vet att det inte är andra som lägger det här på mig, utan det e jag!!
Jag vill att mina ska få lika fina julklappar som alla andra! Jag vill att mina ska kunna åka på semester, och då menar jag inte bara utlands semestrar.. Jag vill oxå att mina ska ha fina kläder, fina skor.. Jag har absolut inte råd med polarn och Pyret eller för den delen köpa skor här i Höganäs.. Utan mina får nöja sig med kläder från Ullared eller möjligtvis H&M och skor från skopunkten där vi kan få 3 för 2. Och ja jag får ofta försvara mig när jag köper skor därifrån, men det finns inga pengar och då anser jag att det e bättre att mina barn har skor på fötterna från en billig affär med sämre kvalitet än att dom ska gå barfota..
Mina barn får oxå veta att det finns inga pengar.. Ofta frågar dom såklart om vi kan göra det eller det.. Men ofta får jag säga nej, och förklara att det inte går, och dom förstår. Jag brukar försöka hitta på nått med dom, denna gången blev det busfabriken. Men resten av månaden blir det inget.. Jag tror inte barnen mår speciellt dåligt i sina ullaredskläder eller sina skopunkten skor och inte heller att dom bet att det inte finns hur mycke pengar som helst.. Vi har väldigt kul iallafall! Och det finns massor med gratisaktiviteter! Biblioteket, där kan vi låna böcker gratis!! Folkparken där kan man leka hur länge som helst, helt gratis! Stranden (ok nu snackar vi på sommaren) där kan man bada hur mycke man vill helt gratis! Varför inte åka till kullaberg, där får man frisk luft, en underbar utsikt, motion och man träffar en massa folk, helt gratis! Så varför deppar man när man har dåligt med pengar?? Vi har mat på bordet, tak över huvudet.. Sitter inte hos fogden, är inte ens på väg dit.. Nä då e nog inte livet så farligt iallafall :)

Jag vet egentligen inte alls vad jag ville med detta inlägg.. Bara gnälla av mig antagligen..

Förvirrad...

Publicerad 2012-11-27 18:48:01 i Allmänt

Herregud jag börjar nästan bli rädd för mig själv nu.. Jag säger saker som jag inte alls hade tänkt och säga.. Jag säger ord som inte alls passar in i meningen.. Och igår.. Då åkte jag till jobb utan BH!!! Oki jag hade en top på mig, MEN den e juh 3nr för stor och den har aldrig suttit bra.. Jag brukar sova i dessa topparna... Så sjukt jobbigt att gå hela dagen med en sån här top!!

När jag slutade idag så körde jag hem och hämtade barnen hos mormor.

Hemma la jag mig på soffan och tjejerna satte igång en film och jag somnade ganska snabbt! Tur jag har snälla barn! Dock fick jag ett bryskt uppvaknande av en ballong i huvudet..
Men men :)

Vi körde och handlade nu i em och sen hem och och började på kvällsmaten.. Våfflor beställde barnen.. Så det fick det bli idag.. Inte det bästa för min del men men.. 1 fick jag i mig.. Jag lär bli hungrig ikväll! Tur jag har knäckebröd hemma :) älskar mitt knäckebröd!! :)

Idag skulle jag visa tjejerna att jag kunde göra en kullerbytta. Vi har en madrass som jag la på golvet och så gjorde jag en kullerbytta! Jag hade 2 tjejer som skrattade så dom vek sig dubbla!! Jaja det va väl inte den mest graciösa och finaste kullerbyttan men jag gjorde den. Men tro mig jag höll krampaktigt fast i golvet för hela världen snurrade runt runt hur länge som helst!! Bara att inse att mina gymnastikår är låååångt bakom mig ;)

Nä nu ska jag ta och diska och sen ska jag hoppa i duschen och sen ska jag placera mig i soffan och stanna där :)

Tjejerna fick paket att hämta ut på posten idag! Och gissa om dom blev glada när dom fick varsen Hello Kitty julkallender som faster Sussie skickat ner!!! Dom tackar så jättemycke!!! :)

Julpyssel och julpynt

Publicerad 2012-11-25 22:01:58 i Allmänt

Så va denna helgen oxå över! Nästa söndag är det 1advent!! Oh det e inte alls långt kvar till jul nu!!! Som jag längtar!!
Igår lämnade jag Amanda på gympan och mormor va och hämtade henne! Hon ringde mig på kvällen sen och berättade om allt kul dom hade gjort :)
 
När jag slutade idag så körde jag upp om till jysk och köpte en rullgardin till tjejernas rum. Hämtade sen hem mina tjejer från mormor. När vi kom hem hjälptes vi åt och ta in julsakerna! Tjejerna hjälptes åt att bära in en del lådor! Dom tog en låda mellan sig och så gick dom. Tur jag har så bra hjälp!! Och jag hann blir riktigt nervös när jag inte hittade mina julgardiner. Usch och behöva slänga pengar på att köpa nya gardiner. Jag trodde dom hade åkt ner i nån säck när jag flyttade och att dom blev slängda. Men som tur va så hittade jag dom. Jag började och putsa fönsterna i vardagsrummet och sätta upp julgardinerna. Och sen blev det köket och så tjejernas rum!! Jag hade lovat tjejerna att gå på julpyssel som hyresgästföreningen anordnade. Ja jag vet inte riktigt vad jag ska säga som det....Men ja.. dom fick pyssla lite och sen ursäktade vi oss och gick innan det va slut.. hmm..
Vi gick en svämg till Ica och köpte lite namnsdags fika och sen hem igen. Där satte jag upp rullgardinerna i tjejernas rum. Och så satte jag och tjejerna upp ljusstakarna och jo tomtarna kom oxå upp. :) Vi satte igång julmusiken och hade det riktigt mysigt!!! Tjejerna ställde upp alla tomtarna på rad så vi kunde se vilka som tillhörde varandra, vi fick en lååååång rad! :) Och sen hjälptes vi åt att placera ut dom!
Jag älskar julen! Och vad som än händer så tänker jag minsann fira en helt underbar jul!!
 
Så fort barnen lagt sig så kallade Emelie att hon hade ont i halsen.. konstigt tyckte jag då hon inte sagt nått innan.. jag va säker på att hon bara körde med mig... Men efter ett tag så gick jag in till henne och hon hade feber och va rejält röd i halsen, och ena mandeln va svullen, men den e alltid lite svullen.. så jag har svårt att bedömma om det eför att hon sjuk.. Hon fick lite alvedon och så fick dom lägga sig i min säng. Och där kunde hon somna gott tillslut :)
 
Jag har oxå bestämt mig för att sluta oroa mig för allting.. jag är expert på att se det värsta i allting.. fast jag inte vill så gör jag lätt så.. Det har  vatt rörigt och jobbigt ett tag nu, men nu jäklar i det ska jag släppa det och bara leva en dag i tagen och njuta av att jag inte missar nått i barnens liv! Jag har i flera veckor vaknat vid 3 tiden på natten och sen inte somnat förrän närmare 6 på morronen, och jag kan bara inte somna om.. Jag är så förbaskat trött men jag kommer inte till ro.. Och jag hoppas att jag nu ska kunna släppa saker och ting och få sova ordentligt på natten!
 
Imorron är tanken att jag ska på jobb, jag får väl se hur det blir.. Vill inte va hemma.. förlorar så jädrans mycke pengar!!! Och av nån anledning så vill jag inte riktigt förlora pengar denna månaden... kan inte förstå varför ;)

Gympa och jobb

Publicerad 2012-11-24 15:30:03 i Allmänt

Idag tycker jag det känns helt fel att gå och jobba... Annars brukar jag tycka att det är ganska skönt att jobba lördag till söndag.. Ja hade jag fått bestämma så hade det jag inte velat jobba helg alls.. Men den andra helgen jag jobbar så jobbar jag fre-lör och sen sön-mån. Denna helgen e kortare :)
Sitter på gympan nu.. Lovade Amanda att titta på henne ett tag innan jag måste köra...
Oh tjejerna blev så glada när dom fick höra vem som skulle komma på uppvisningen!!! Dom jublade högt!! Nu har tillomed Emelie börjat träna på dansen som alla ska dansa på slutet bara för att denna extra besökare :)

Idag e det julmarknad i hembygdsparken i Ängelholm. Jag hoppas att vi ska gå dit en runda. :)

Nä nu ska jag kolla på min duktiga tjej :)

Lite bus och en massa babbel

Publicerad 2012-11-20 21:48:42 i Allmänt

Då är det en ny vecka med nya tag!
Igår va vi hos min pappa och hälsade på en runda.
Och på kvällen var Amanda på gympa.
 
Idag har jag jobbat och tjejerna har vatt på dagis hela dagen. På vägen hem från dagis går vi inom till mormor och säger hej! Vi snckar lite skit och sen går  vi hem. Vi åt lite korv och makaroner till kvällsmat. Jag lyckades få sålt Amandas gamla cykel idag!! Hon tyckte nog det va lite jobbigt att göra sig av med den, men hon har juh en ny och större cykel nu :)
 
Tjejerna sover jag sitter och kolla på veckans brott som idag bla handlade om Julia mordet i Höganäs. Helt sjukt att det redan är 14år sedan!! Men det va en morron som jag aldrig kommer att glömma! Usch så otäckt det va, och vilken misstänksamhet det blev i Höganäs efter det! Och ännu värre blev det när Josefin oxå blev mördad..
Dessutom handlar det om Peter Mangs, usch det är väldigt otäckt att människor kan tänka som han gör.. det e verkligen skrämmande!
 
Världens goaste buse!
 
Det blev lite bus innan tjejerna hoppade i säng :) Amanda ville inte alls vara med på bild idag, men det kommer fler dagar :)
Imorron ska jag jobba igen.. fast då natten. Och tjejerna ska först på dagis och sen hem till mormor. Och sen lämnar mormor på dagis på torsdag igen så hämtar jag när jag slutar :) Sen är jag ledig på fredag, och jobbar lördag till söndag. Och sen måndag till tisdag, och sen torsdag dagtur, sen är jag ledig 1 vecka.
 
På lördag är det julmärknad i hembygdsparken i Ängelholm!!! Oh det är snart jul!!!! Jag läääängtar!!! Jag vill sätta upp alla ljusstakarna NU! :) Det finns faktiskt en en hel del som har satt upp sina saker! Så varför kan inte jag? Hmm.. På söndag såg jag att hyresgästföreningen ska ha julpyssel i deras lokal här på området. Är det väldigt mycke tantpoäng och gå på det?? Det stod att barnen va välkomna i vuxet sällskap.. jag antar att det är till för barnen egentligen, eller? Hur många vuxna tycker det är kul och pyssla? Dom brukar ha kafferep i hyresgästföreningens lokal nån dag i veckan oxå! haha :) Men där har jag inte vatt.. ännu iallfall :)
 
Näe hörreni.. nu har jag inte mycke mer och skriva om! Det mesta bara rullar på, typ..

gympa och förkylningar..

Publicerad 2012-11-17 15:15:50 i Allmänt

Idag har jag och Emelie blivit riktigt förkylda.. vi e småfebriga, hostiga och täppta i näsa.. jag vaknade vid 3 i natt av att Emelie gick upp och snöt sig :) Och sen kunde jag inte somna om riktigt.. det kliade i halsen så fort jag andades och näsan kändes torr och örk va jag va ynklig :)
Klockan ringde 8.30, och jag bestämde mig snabbt för att det fick bli bilen till gympan med Amanda idag.. Vi lämnade av henne på gympan vid 10 och sen körde jag och Emelie till ica och handlade lite och körde hem med det. Emelie hann titta lite på en film och så hämtade vi upp mormor och sen körde vi till gympan igen. Det tog ett tag innan Amanda insåg att vi va tillbaka igen :)
Amanda redo för gympa!
 
Efter gympan va det bara att åka hem igen.. och resten av dagen kommer jag ligga i soffan/sängen och bara se på TV. Ikväll ska vi äta flygande Jakob! Så jädrans gott! Fast jag har inga jordnötter, så det eväl en falsk flygande Jakob då kanske? hehe :)
 
Bommen e inte riktigt Amandas favoritgrej, men hon gör det :)
Stå på händer e roligare :)
 
Ja det händer inte så mycke mer här hemma... får väl se vad resten av dan kan ge... jag börjar känna mig lite rastlös men jag har absolut INGEN lust att gå ut.. frös som en gnu när jag va ute innan! :) Men kanske vi skulle ta en liten prommenad iallfall! Det hade vatt skönt.. man får väl klä sig riktigt varmt.. hmm jag får fundera på saken :)

Långhelg!

Publicerad 2012-11-15 22:36:16 i Allmänt

Torsdag och nu håller jag och tjejerna helg!!
Vi är långlediga nu! Fredag, lördag, söndag och måndag är vi lediga!!!  Helt underbart!!! Vi har gympa fredag kväll och lördag morron, men annars inget bestämt! jaja tjejerna ska leka med Lovisa imorron, men det e ändå inget jobbigt :)
 
Idag tog jag bussen till jobb, jobbade bara mellan 11.45 och 16.45. Mamma tog med Emelie till talpedagogen idag! Och hon va så duktig! Hon gick in helt själv idag!! Duktiga tjejen!!! Hon fick ett nytt spel med sig hem som hon ska spela på! Och hon börjar bli riktigt duktig på att säga S nu :) Så snart får faster Sussie inte heta faster Huttie längre :)
Amanda va hos Johanna och lekte med Julia och Lovisa medans mamma va med Emleie i Ängelhom. Dom hämtade upp mig efter jobb och oss hem. Vi fick mat hos mamma och Peter! Helstekt fläskfilé och stekt potatis och beasås!!! Smaskens va det!! :)
 
Emelie hade svårt att somna idag.. det va likadant igår faktiskt...Hon låg i sin säng och bara skrek.. vilket såklart gör att Amanda inte kunde somna.. så till slut fick Amanda lägga sig i min säng så hon fick komma till ro.. medans jag fick gå in till Emelie och sätta mig och hålla henne i handen så somnade hon till slut.. Det är likadant om nätterna.. hon drömmer så mycke och skriker rakt ut i luften och en annan hoppar juh högt!!! Och hon sparkas och slåss om nätterna.. Lilltjejen! Hoppas hon slipper dessa drömmarna snart.
 
Imorron ska jag sova lääääänge!!! Eller iallfall ligga kvar i sängen lääääääänge!!!! :) Det e så skönt att veta att  man inte har nån tid och passa!! :)
 
Näe det va väl dagens inlägg.. det blir inte roligare än så...
Ha en bra kväll!! :)
 

Måndag igen

Publicerad 2012-11-12 21:53:23 i Allmänt

Ja då va det minsann måndag igen.. Dagarna bara försvinner!!
Jag har jobbat i helgen och jag tyckte faktiskt att det gick riktigt snabbt.. Imorron skulle jag vatt ledig men jag ska på möte, och på onsdag e det personalmöte på jobb. Mycke möte blir det :)

Jag hämtade barnen på dagis och så gick vi hem till mormor och Peter och fikade :) Och sen va det dax för Amandas gympa. Vi cyklade dit. Det va riktigt kallt ute när vi cyklade hem men det va ändå skönt att cykla :)
Amanda vill inte riktigt bli lämnad på gympan.. Men hon har sagt att vi kan åka hem en runda på lördag. Vi får väl se vad hon säger när vi väl kommer till lördag :)

När vi kom hem gjorde vi köttbullar och mos, jag åt potatis.. Tjejerna hjälpte mig att rulla köttbullar och vispa ihop moset :) tur jag har världens bästa hjälpredor :)

Nä jag har hoppat ner i sängen och jag tänkte faktiskt soooova tidigt idag! Vaknade vid 4.30 inatt och kunde inte somna om..

Nä nu väntar drömmarnas land på mig :)

Långhelg

Publicerad 2012-11-10 21:19:39 i Allmänt

Min lediga vecka är slut och nu har min långa jobbehelg börjat.
Jobbade natten till idag. Inatt passade Cia och mormor tjejerna. Dom va först på gympan med Emelie igår och så på gympan med Amanda idag! Jag kunde ta min rast och komma iväg tidigare. Så jag hann oxå till gympan idag och titta lite på Amanda! Emelie hade tydligen fått lära sig den där dansen som hon ABSOLUT inte ville lära sig när hon provade i den tävlingsförberedeande gruppen. Nu åkte hon påden iallfall i sin grupp :)
Cia och mormor följde med hem en runda och vi satt och snackade lite :) När dom gått så tog jag och tjejerna och cyklade till ica, köpte lite till maten och till lördagsmyset (fast jag insåg när jag kom hem att det va totalt onödigt för vi hade en hel del hemma... ) Vi såg på Shrek 3 och bara mös! :)
 
När tjejerna sen skulle sova så blev Amanda plötsligt väldigt lessen.. hon bara började och gråta.. jag frågade varför hon va lessen men hon visste inte.. Hon har så mycke i huvdet som snurrar antar jag.. Det slutade med att dom fick krypa upp i min säng och medans jag låg och höll om henne så somnade hon. Men hon höll krampaktigt min hand.. Men nu sover båda tjejerna. Emelie va så orolig för Amanda. Hon satte sig upp och kollade på henne flera gånger.. så sa hon "mamma jag tror inte hon har ont i magen för hon sa att hon inte hade det"
 
Imorron ska jag jobba igen.. till måndag klockan 9! Fasen jag har inget att skriva om känner jag.. jo jag har mycke jag skulle vilja skriva men jag skiter i det, och behåller det för mig själv.. Fast det gör mig både arg och lessen.. arg för att en sån dum sak ska straffa barnen.. lessen för att jag en gång i tiden kunde välja så fel..
 
Vet ni!! Snart är det dax att sätta upp alla julsakerna!!!!! Jag lääääääängtar till jul!!! Jag längtar till alla ljusstakarna ska sättas upp!!! Jag bara längtar!!!! Jag längtar efter lite lugn och ro och goa dofter och härlig musik och röda gardiner och allt!!! Jag bara längtar!! :)
Nu ska jag se lite mer på tv och sen blir det en tidig kväll.. e trött!!
 

Helgens bravader

Publicerad 2012-11-04 22:08:56 i Allmänt

Då va helgen över för denna gången :)
Det har vatt en väldigt väldigt lugn helg!! :)
I fredags va det bara 1 timmes gympa. Helt underbart att ha hela fredagskvällen hemma sen. Vi är så vana att vara hemma vid 19.30 tiden och vi har precis hunnit äta lite och så börjar Dobidoo. Tjejerna brukar alltid få se det på fredagskvällarna. Men denna fredagen så hann vi hem och göra kvällsmat, äta och duscha och det va fortfarande tid över innan Dobidoo började.. Emelie orkade inte hålla sig vaken så hon somnade i soffan när hon tittade på Bolibompa.
 
I lördags va tjejerna på discokalas hos Ebba! Jag stannade och hjälpte Josephina lite :) 
På em åkte vi till kyrkogården och satte ljus på minneslunderna för min mostrar och morbrödrar och så satte vi ljus på mormor och morfars grav. Det e så fint på kyrkogården när alla har tänt ljusen. Dock gick vi lite vilse och höll inte på att komma ut ur laborinten! hahaha :) Amanda hann och bli riktigt nervös! :) Stackaren! När vi kom hem åt vi pizza med mamma och Peter.
 
Idag har vi vatt riktigt riktigt lata!!! Jag har mest bara legat på soffan och glott på TV! Men det e ganska skönt att ha en sån dag ibland :) Jag frågade tjejerna ett par gånger om dom ville gå ut, men dom sa nej, och jag hade ingen större lust heller att gå ut så jag gjorde ingen större affär av det hela :) Men vid 16 tiden så frågade Amanda om vi skulle ta en liten promenad, och ja varför inte.. så vi gick en sväng och såklart tog vi en liten sväng till lekplatsen innan vi gick in. Vi åt en kasslergryta med bandspaggetti och sen blev det lite bolibompamys innan tjejerna hoppade i säng.
När barnen va lagda så hoppade jag på träningscykeln och cyklade. Jag tycker det e fruktansvärt tråkigt att sitta på denna cykel, men men.. jag behöver att träna så det e bara och sitta där och se dum ut :)
 
Nu e det paus i Beck och jag ska passa på och ta en dusch.
 
Imorron är vi lediga igen.. Amanda ska träna imorronem. Men hon började att gympa lite här hemma ikväll :)
Prova göra detta! Helt omöjligt! Jag fattar inte hur detta går till...
Och hon har blivit duktig på att gå ner i spagat.
 
Näe nu ska jag i duschen!!
Sov så gott!

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela