Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

2013-01-31

Publicerad 2013-01-31 20:09:40 i Allmänt

Jag är dålig på att uppdatera här.. Det e fullt upp med allt runt omkring mig.
 
Jag har gått brevid på Väsbyhemmet i 3 dagar nu, det känns helt OK! Idag ringde dom och frågade om jag kan komm ain och jobba imorron på morronen. Så imorron jobbar jag första dagen "på riktigt" Nu ska jag inte gå brevid mer utan nu ska jag jobba sjäv! Lite nervöst, men personalen där e jättemysig!! Så jag hoppas att dom har lite överseende och inte blir allt för arga på mig om jag gör helt knasigt :)
 
Igår och idag va jag ledig så då har jag bara vatt hemma med mina flickor!! Nu när jag har ett extra jobb oxå så blir det ännu mindre tid med tjejerna... men jag känner att jag måpste ta det här extra jobbet så vi kan ha rolig på dom dagarna som vi är lediga. Och jag måste få in en fot här i kommunen, jag vet juh att jag inte komemr ha så mycke jobb kvar i Ängelholm efter sommaren..
Idag har Amanda vatt på sitt sista BVC besök, och hon fick sin 6års spruta, det gick hur bra som helst!! Hon sa inte ett ljud, jag hade förbrett mig på gallskrik och sparkar och slag, men det gick så fort så hon hann inte ens att tänka på det! Och hon va stolt som en tupp när hon gick där ifrån. Tjejerna är hos mormor nu, så slipper dom gå upp så tidigt imorron. När jag lämnade dom där så hade hon lite ont i sin arm,det spände lite. Men det blir nog bra.
 
Vad har mer hänt...
Oh jo Amanda har juh fyllt år!!!!
Och dagen innan hennes födelsedag så tappade hon sin tand! Hennes första tand som hon tappar på riktigt, den andra tanden slog hon juh ut :) Sötnosen!
Och på morronen den 25e så sjöng jag och Emelie för Amanda, och hon fick öppna en massa paket! Hon fick pysselböcker, morronrock, gympaväska, pengar, bokmärken och en massa andra saker.. jag kommer bara inte på allt nu :)
En nyvaken 6åring!
Amanda visar sin glugg
 
Vi fikade på Kakboden, vi brukar juh fika på Nisses i Ängelholm, men nu tog vi kakboden istället och det gick precis likabra :)
I lördags hade Amanda först barnkalas och sen vuxenkalas! Barnkalaset gick jättebra! 7 tjejer men det va helt lugnt!! Det va ett par lyckade kalas för Amanda. Hon va nöjd med alla sina presenter!!
 
Och för att jag inte har så mycke och göra om dagarna, så ska jag hjälpa till på Emelies gympa. Hmm.. ja det ska nog gå bra! Det går nog bra med barnen, jag e mest nervös för alla föräldrar som sitter och tittar på.. usch jag hatar sånt :) Men det går nog bra! :)
 

Veckan

Publicerad 2013-01-20 21:59:47 i Allmänt

Nu är snart tjejerna helt friska! Tror jag iallfall ;) Hoppas dom får vara friska ett tag nu!
Jag börjar dock känna mig lite täppt i näsan, och tjock i huvudet! Men näe jag tänker inte bli sjuk!!
 
Jag har INTE tid att bli sjuk nIntervjunu! Det e så mycke som händer nu!
Imorron ska jag jobba, tisdag ska jag till läkaren och då måste jag vara 100% frisk, för jag ska göra en läkemedelsprovokation, eller vad det nu heter.. iallfall så ska dom kolla om jag tål nått l.m´jag kommer inte ens ihåg vilket det va dom ska kolla nu.. haha :)
 
På kvällen på tisdag ska jag på bio med Madde! Fick det i födelsedagspresent av min allra bästa vän!!! Världens goaste e hon!!!
 
På onsdag ska jag börja gå brevid på Väsbyhemmet!!!!! Intervjun gick jättebra!! Dom va i stort behov av vikarier och jag e i stort behov av extra jobb! :) Så på onsdag ska jag minsann börja gå brevid där!!! Det känns jättebra! Men det va en enda laborynt där inne! Jag kommer gå vilse! haha :)
Men det ska bli jättekul och börja! Och skönt att få in en fot i kommunen så när det e slut på Ängavången så har jag nånstans att ta vägen!! :)
 
Torsdag ska jag jobba på Ängavången och fredag fyller min stora tjej 6år!!! Hallå!?!?! 6år!!! Vad hände?! Jag tror jag skriver det varje år! Men hon e min lilla bebis, och plötsligt är hon 6år! Min underbara Amanda fyller 6år! Snart börjar hon skolan! Och hon längtar till skolan så hon kan spricka! :)
Nu är juh frågan vad jag ska ge henne... hon önskar sig inget speciellt.. vilket gör det ännu svårare.. :) Men jag ska nog hitta på något kul!!
 
Sen va juh tanken att vi skulle ha kalas på söndag, men nu har Amanda ändrat träningstider, så kalaset blir på lördag istället! :) Det blir bra! Och så söndag är det då träning för Amanda. Det blir npg bra det där! :)
 
Näe nu ska jag ta och hoppa i säng! Det e bara Emelie hemma! Amanda e ute på vift ;) Nädå hon e hos mormor och sover över! Det e ganska mysigt att dela lite på dom ibland, få skämma bort den ena av dom lite extra :) Jag är ganska säker på att Amanda blir ganska bortskämd hos mormor oxå ;) 
 
Ha det så bra!
Kram och gnatt! :)

Sjukstuga och annat gnäll..

Publicerad 2013-01-16 22:06:49 i Allmänt

Sjukstugan e ett faktum här.
Amanda och Emelie har legat sjuka hela helgen och veckan som varit. Jag hoppas hoppas hoppas att det e över nu.. Amanda har varit riktigt dålig i helgen. Hög feber och hosta och skit.. Men idag har hon varit betydligt piggare. Emelie har oxå vatt piggare idag, men dom båda blir väldigt trötta lite då och då. Dom har vilat ett par gånger under dagen. 18.30 frågade Emelie om hon fick gå och lägga sig. Jag hjälpte henne och byta om och borsta tänderna, och sen hoppade hon i säng, och hon somnade nästan direkt. Jag och Amanda satt och kollade på Bolibompa en stund. Mysigt att få den tiden med henne! Hon har blivit så stor. 19.15 hoppade hon oxå i säng och somnade nästan direkt! Förhoppningsvis så får dom sova hela natten nu, utan hosta och utan feber..
 
Idag har det vatt riktigt riktigt kallt! -10 grader e verkligen inte helt vanligt här nere! Och snö har vi oxå! Helt otroligt! Det e så fint och titta ut! Jag är hemma och VABar, mamma skulle egentligen tatt tjejerna inatt, men mamma tyckte det va lite sådär när Amanda va så dålig. Så jag bestämde mig för att vara hemma. Mamma va här i förmiddags, så jag passade på att ta en liten prommenad! Jag behövde verkligen komma ut! Och det va så härligt väder!
 
Näe annars händer det inte så mycke.. Jag har vatt riktigt slö här hemma idag.. jag skulle ha dammsugat, men jag orkade aldrig ta fram dammsugaren.. så jag struntade i det.. :) Det kommer fler dagar!
 
Ooooh jo det gör det visst! När jag va ute och gick idag så ringde enhetschefen för Väsbyhemmet och ville att jag skulle komma på intervju på fredag klockan 10 för att jobba på timmar hos dom! Jag hoppas verkligen att det blir bra! Hon lät lite skeptisk till att jag ville jobba mer iomed att jag har ett jobb på 75%, men jag förklarade att jag inte klarar mig på 75% och att jag har så mycke tid över att jobba på! Och hon lät positiv till det då! Så jag hoppas hoppas! Det ska bli skönt att få in en fot här i kommunen! Jag var på Kullabemanning i december på intervju och då sa hon att det inte skulle vara några problem, och att jag ev skulle få extra jobb på Ljunghaga, men efter jul och nyår hörde jag inget.. så jag ringde tillbaka till Kullabemanning och ringde i flera dagar för att komma i kontakt med nån, men alla va juh på möte osv, och hon jag fick prata med nån där men hon va bara vikarie där, så hon skulle be nån ringa upp mig, men hon ringde aldrig.. dock ringde nån från Ljunghaga, men hon förklarade att deras chefer har fullt upp nu när dom har lagt ut 10 tjänster där, och dom skulle höra av sig i slutet av månaden.. jaja.. nu kom Väsbyhemmet först! haha :) Men jag tar gärna på Ljunghaga oxå! :)
 
Håll tummarna för att jag ska få extra jobb så vi kan göra lite mer!
När vi va på Dosney on ice, förra veckan fick jag en chock över priserna. Biljetterna hade vi juh, det fick tjejerna i julklapp.. Men såklart hade jag lovet tjejerna popcorn, och när jag såg priserna fick jag så ont i magen.. en popcorn kostade 90kr.. Jag hade 300 kvar på mitt konto.. och en popcorn kostade 90kr.. direkt började jag räkna på hur vi skulle klara resten av månaden.. och då tillkommer extra kostnad till Amandas födelsedag.. hennes kalas.. presenter.. osv.. Såklart fick dom sin popcorn.. och vad händer när man käkat en massa popcorn? Man blir grymt törstig... Med en klump i magen gick vi för och köpa dricka.. 2 festis och en liten dricka 60kr.. Bara så var hälften av pengarna på mitt konto borta.. Och vi va bara på första veckan i januari.. Så e det varje jävla månad nu! Och så får jag bara höra att jag som tjänar bra och har barnbidra och underhåll ska ha det så bra.. ja för barnen är gratis eller???
 
Behövde bara få det ur mitt system..
 
Men nästa vecka fyller Amanda 6år.. och jag har ingen jävla aning om vad jag ska ge henne..
Ge mig gärna tips på presenter till en 6åring!
 
Nu ska jag se chicago fire och sen ska jag sova.. det behövs..

jag ska bättra mig..

Publicerad 2013-01-12 21:38:30 i Allmänt

Jag har blivit så dålig på att uppdatera här...
Det får jag försöka ändra på! :)
 
Alla uppvisningarna gick superbra!! Tjejerna va jätteduktiga alla gångerna! Emelie dansade tillochmed Gangnam style! :)  Efter sista uppvisingen köpte vi planka på vägen hem och åt! Jag va grymt trött och orkade inte stå och lga nånting...
 
Jaha vad har hänt sen då.. hmm..
 
Tjejerna har börjat på dagis igen, vilket dom tycker är riktigt skönt! Dom sprang till dagis första dagen, och det va så roligt att se hur kompisarna kom och ville leka med dom :) Dom trivdes jättebra på dagiset i Ängelholm, men detta dagiset är verkligen speciellt för dom! Dom STORTRIVS här! Och det känns riktigt riktigt kul!
 
Igår åkte vi ner till Malmö och tittade på Disney on ice! Tjejerna fick juh biljetter i julklapp. (jag med för den delen :))
Vi började med att äta på Emporia. Tjejerna tyckte dte va jättfint inne på Emporia, jag tyckte mest det va rörigt, det tog mig 45 minuter att hitta MAX.. jaja.. jag e inte den bästa på att titta på kartor.. men faktiskt, det stod att det skulle vara på våning 2 och när jag då kom in så antog jag att det va en våning upp.. MEN det visade sig att den våningen jag gick in på va våning 2.. ja det va juh logiskt... haha :) Men tillslut hittade vi Max och vi åt god kvällsmat, innan vi gick till Malmö arena. Och vilken chock jag fick när jag fick se priserna dom hade där!!! Popcorn i en spann, 90kr!! Program med en liten mössa 120kr!!! Ja, just det inget för en ensamstående mamma.. menj ag hade juh lovat popcorn så jag fick juh stå mitt kasst.. Man såg juh vilka som hade vatt på det förr, för dom hade med sig eget godis.. smart! Det ska jag misann komma ihåg!! Iallfall, showen va helt magisk!! Amanda stod upp och vinkade och klappade och va helt inne i showen! Emelie tyckte oxå det va jätteroligt!! Dock va hon lite hängig.. hon hade en förkylning som gjorde att hon va lite trött.. men hon tyckte det va jätteroligt ändå! Showen slutade 19.45 och vårt tåg hem gick 20.00 så det va PERFEKT!!
Mamma hämtade upp oss på knutpunkten, hon hade sovit hos Conny, och så körde hon oss hem.. Vilket va såååå skönt och slippa sätta sig på bussen vid den tiden.
 
Idag vaknade Emelie med feber.. inte mycke bara 38.1 men hon har verkligen vatt hängig och påverkad av febern, det brukar hon inte bli.. Och nu på kvällen va Amanda oxå hängig och helt slut, dom fick lägga sig i min säng och dom somnade på 2 röda sekunder..
 
Imorron får vi ta en hemma kurerar dag. Amanda e jättenervös att hon ska missa gympan på måndag.. hon har längtat hela veckan nu som dom va lediga! haha :) En vecka ledigt och hon får abstinens! haha :)
 
Näe hörreni nu har jag inte så mycke mer och skriva om..
Men ha det så bra gott folk!!
 
 

Gympashow!

Publicerad 2013-01-03 22:49:00 i Allmänt

Oj nu va det längesen jag skrev.
Det går i sanande fart här.. jag hänger knappt med själv.
 
Nyårsafton spenderade jag på jobb och tjänade in lite extra pengar :) Känns alltid bra :)
Jag slutade jobba klockan 12 och nu är jag ledig till onsdag nästa vecka.
 
Igår va det genrep på gympan, och tjejerna va så klart där! Jag stod i cafeet och hjälpte till. Och tjejerna gjorde sitt bästa på gympan :)
Och när vi sen kom hem så kom Sussie och Tomas hit! Dom fick köra ner Sebbe och Tilda när farfar gick och bröt armen. Tjejerna förstod såklart att det inte gick att han körde ner.
Tjejerna blev så glada när Sussie och Tomas kom hit! :)
Vi gick upp och åt frukost ida och sen körde dom hemåt, vi hoppade tillbaka i sängen och tittade på Bolibompa och lite filmer. Och sen tog vi bilen till CG och handlade hem lite.
Eftermiddagen bara sprang iväg och efter maten bytte vi om på tjejerna och sen åkte vi till gympan igen. Tjejerna hjälpte till att sätta fram till cafeet. Och sen flöt det på!
Jag stod i cafeet men när tjejerna hade sina nummer så kunde jag springa dit och kolla. Och dom va såklart jätteduktiga! Även om det blev lite struligt med Amandas grupp, men det ordnade sig till slut! :)
 
 
Det blir fler uppvisningar, en imorron och 2 på lördag. Ni som inte har biljetter, passa på och köp och gå och titta på uppvisningen! Den e väldigt fin! Allt från dom små pluttarna på runt 4år till eliten som vunnit SM och JNM. Det e verkligen en härlig blandning!

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela