Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Flytt, besiktning och kaninjakt..

Publicerad 2012-06-30 18:44:44 i Allmänt

Så nu är flytten avklarad!! Riktigt skönt!  Fast nu är det en enda röra där hemma.. Och nu sitter jag på jobb.. gissa om jag läääängtar hem så jag får bli klar nångång :) Jag har lite smått kvar i gamla lägenheten som ska hämtas imorron.
Gårdagen va minsann en tuff dag...
Det började jättetråkigt, när jag kom ut i trädgården upptäckte jag att kaninburen stod öppen.. 2 dörrar va helt öppna.. och min första tanke va att Amanda vatt där ute dagen innan och att hon inte stängt, så jag började juh mana på henne.. och sen kom jag på att jag va juh ute på kvällen och gav dom vatten och då va minsann alla dörrar stängda.. vad är oddsen att jag missade att 2 dörrar va öppna? Plus att jag stängde min grind i trädgården och på morgonen va den öppen.. alltså har nån vatt inne i trädgården och öppnat buren och låtit kaninerna sticka.. just då visste vi juh inte om dom va stulna eller om någon bara släppt ut dom eller vad som hänt.. men när jag gick och letade i buskarna så kom en dam fram och frågade o jag letade efter en kanin, hon såg den nämligen på framsidan, så jag gick dit och lyckades fånga in den ena. Men den andra va borta...
Sen fick vi köra till bilbesiktningen med Blixten och fattar ni! Den överlevde!!! Det enda som jag fick va att några lampor va fel justerade.. inget annat!!! Så jag har bil iallfall 1 år till! :)
Och precis när jag va klar där så kom mamma och Cia och vi började packa in i bilarna! Och 12.45 stod jag och ryckte i dörren till Höganäshem för att få mina nycklar! Tro mig jag ryckte verkligen!! haha :)
Och så glad jag blev när jag kom in i lägenheten och såg så fin den va!!!! Jag har juh inte fått se kakel i köket osv. Allt va så fint!!!!! Grå/svart kakel i köket och vita fina skåp, och alla vitvaror nya! Ja allt e juh nytt där! Helt otroligt!
Vi packade ur bilarna och satte mamma i arbete med att packa upp i köket.
Jag och Cia jhämtade upp Peter och vi hämtde släpet och körde till Ängelholm, där mötte vi upp Conny och Tomas som hjälpte mig med allt bärande. Cia oxå för den delen! Peter fick organisera i bilen och leka chafför :)
Vi fick köra 2 varv för att få med alla sakerna. Och klockan blev väldigt sent.. Men Conny och Tomas och Cia hjälpte mig med barnsängen, det är jag väldigt tacksam för!! Och när vi står där och håller på så ringer min telefon och det va Hannas mamma som ringde och sa att hon hade min andra kanin!!! Jag blev så glad!!! Nu hade vi bådeigen! Vi bestämde oss för att köra och hämta upp den, och lämna blöjor till Micke som jag glömt lägga i väskan... det va juh lite rörigt när det skulle packas..
 
Nu är som sagt det mesta i Höganäs! Det e lite smått kvar som jag ska hämta imorron efter jobb, mamma och Cia kommer oxå hit och hjälper mig. :) Så när barnen kommer hem så hoppas jag på att det mesta är klart, iallfall i deras rum. Det är det viktigaste :) Så gissa om det är frustrerande att sitta på jobb nu :)
Men men det är inte mycke och göra.. det ska göras och jag får tänka på pengarna :)
 
Näe hörreni nu är snart min rast slut så ni får ha det så bra!
Kram på er alla!

Zoo och flytt..

Publicerad 2012-06-24 14:27:09 i Allmänt

Om en vecka hoppas jag att jag har mina sker i Höganäs.. jag lär vara i Ängelholm vid denna tiden, jag jobbar nämligen lördag till söndag nästa helg... det ser jag INTE framemot.. men men..
 
Igår bestämde jag och tjejerna oss för att åka till Helsingör för att äta en glass.. och när vi kom dit så blev vi sugna på att åka vidare.. så vi hoppade på tåget till Köpenhamn och gick på zoo. Det va strålande solsken i Köpenhamn. Vi gick där och kollade på alla djuren och lekte på lekplatserna, och tjejerna målade sig i ansiktet. Det va verkligen en härlig dag! Efter ett par timmar där inne så åkte vi hemåt igen! Tjejerna fick såklart köpa lördagsgodis på båten. På bussen från Helsingborg till Ängelholm somnade dom såklart, men jag hade juh ändå lovat dom uppekväll så det gjorde inte så mycke.
 
Idag sov tjejerna riktigt länge! Amanda vaknade vid 9.40 och Emelie kom inte upp förrän 10.30!!! Men pigga och glada va dom då ialladall! Det har aldrig hänt att dom sovit så länge! Dom hann äta frukost och sen gick dom ut och lekte med kompisar. Och jag passade på att sortera och slänga och packa saker. Det är lite lättare att göra det när inte barnen är med. För annars så kommer dom och protesterar mot allt jag kastar :) Jag har lyckats fylla 4 svarta säckar med skit nu.. plus att jag hade några som stod här sen innan.. så imorron ska jag minsann åka till tippen och tömma!!! Jag längtar så till flytten nu! Men visst får jag lite ångest av det oxå. Det känns som jag bryter upp barnens trygghet, men samtidigt så vill dom juh flytta så det e bara i mitt huvud det snurrar.. Jag är så tacksam att jag inte var på dagis den sista dagen, det hade jag nog inte klarat.. usch.. fröknarna där är juh helt underbara!! Och om jag får säga min mening så har juh inte det nya dagiset imponerat på mig änsålänge.. jaja nu ska jag inte beskylla dagis för något, men kansliet där har iallfall inte imponerat på mig.. men men.. Hoppas det blir bra! Det är juh "bara" 2 år som dom ska gå där.. men då...
 
Men det ska bli skönt att flytta så jag kommer lite närmare mamma som kan hjälpa mig om det behövs. Jag blir juh väldigt utsatt när jag bor här, för det tar ändå 20 minuter innan dom kan vara här, och det såg vi juh nunär jag blev dålig och behövde åla iväg.. nu var juh tackolov grannen hemma som kunde ta tjejerna. Jag har juh inte mycke till hjälp här annars..
 
Nä nu har jag inte tid och sitta här och slappa mer.. nu är det dax att fortsätta!
Ha en bra dag!

Midsommar!

Publicerad 2012-06-22 21:14:11 i Allmänt

Jag jobbade till 12 idag, hem och duschade av mig och hoppade i en klänning och satte  mig i bilen och körde till Höganäs. Såklart så öste regnet ner då.. Hämtade barnen och körde till HBG.
Bestämde med Johanna att träffas på Råå camping för och dansa runt midsommarstången. Ja det här med att dansa blir nog ingen tradition iallfall.. Barnen tittade mest på oss som om vi va dumma i skallen :) Och jag och Johanna kunde juh inte hålla oss för skratt :) Men vi kämpade på :)
 
Efter allt dansande så åkte vi hem till johanna, Björn lagade mat och lille Vidde hejjade på :) Såklart snodde jag åt mig Vidar och satt och mös :) Han e så go! Tjejerna lekte så fint!
Vi åt en massa god mat!Och snackade och hade det trevligt! :) Det va en lugn och härlig midsommar! Precis lagom! Barnen lekte och vi snackade :)
 
På vägen hem sa Amanda "tänk om vi kunde flytta närmare dom" så försökte jag förklara att när vi flyttar till Höganäs så flyttar dom snart oxå och då bor vi juh nära varandra, då svarade Amanda "ja då e det juh dumt om vi flyttar till Helsingborg juh" haha :) Ja det skulle juh va lite dumt :) För jag vägrar flytta 2 gånger på så kort tid.. Denna flytt känns så långdragen på nått sätt.. Känns juh som allt går emot mig hela tiden.. men det e väl meningen att man ska ha det så, så växer man säkert på nptt sätt som det så fint heter :)
 
Näe hörreni nu har jag inte mycke mer och skriva om.. Ha en rba dag!

Mina underbara barn!

Publicerad 2012-06-20 20:59:10 i Allmänt

Idag har vi haft en ledig dag! Superhärligt! Det va midsommarfest på dagis som tjejerna såklart ville gå på så vi va där uppe vid 9 och lämnade av dom. Vi tog minsann cykeln idag med! Härligt att cykla! :) Medans tjejerna va på dagis och dansade och hade det mysigt så passade jag på att ringa runt lite.. bla så såg jag till att vi får ström i lägenheten när vi flyttat :) Och sen ringde jag Höganäshem för att försöka få lite svar, men han skulle ringa tillbaka... men det har han inte gjort.. suck...

Vid 10.30 hämtade jag mina tjejer igen, och vi cyklade hem. Vi bytte färdmedel och tog bilen till Rusta och Willys. Barnen fick välja glass som dom ska bjuda sina kompisar på imorron när det är sista dagen för dom på dagis. Usch det känns lite vemodigt! Det gör lite ont i mig.. Fick en härlig kram av en av Amandas fröknar och jag kände nästan då att näe jag skiter i det! haha :) Jag vill ha dom kvar där!! :) Näedå det ska nog gå bra det med.
Så from imorron em så har mina barn ett väldigt lååååångt sommarlov! Faktiskt ända fram till 3e september.. fick inte dagis förrän då i Höganäs.. 1 hel månad efter vad jag hade önskat.. men men.. så är det.. det är bara till att ordna till det med.. Jag ska nog fixa det med.. Men ibland känns det bara som att saker och ting hopar sig över en.. Det ena problemet efter det andra bara hoppar på en.. Jag känner mig stressad hela tiden, men jag vet inte varför.. jag måste göra saker och ting men ändå så gör jag ingenting.. jag blir helt passiv istället.. Och då blir jag stressad av det.. Ja trött blir jag på allt.. Men men snart har jag flyttat och då försvinner en del av stressen iallfall och sen är det snart semester och då ska jag sitta i min soffa och se på OS hela tiden!! :)

Härromdagen så va jag och tjejerna ute och cyklade.. vi stannade och tog en del fina bilder! Lägger upp en del av dom :)



Denna bilden gör mig så glad!

Nästa vecka blir inte riktigt som vi hade tänkt oss.. men vad gör väl det.. barnen blev såklart besvikna då dom tyckte det va spännande att få va borta 1 vecka och sen komma hem till vår nya lägenhet, men nu blev det inte så och vi fick ändra på det som va planerat, så nu får dom hjälpa till istället :) Dom tyckte det va ganska spännande det med! Då får dom vara med och bestämma var deras saker ska stå :)

Tur tjejerna är så lugna och trygga i sig själva! Men på nått sätt så undrar jag ändå vad dom tänker i sånna här situationer. Jag vet juh att Amanda ställt frågor innan.. och vad känner hon nu? Sist hon frågade så kom frågorna så långt efter det som hänt.. Jag hoppas att hon vågar ställa frågorna om hon har några. För även om det är skitjobbigt för mig att svara på sånna frågor så känns det ändå bättre att hon vågar ställa frågan än att hon går och grubblar på det.
Mina barn är mitt allt och jag skulle göra vad som helst för dom!

Vikt!

Publicerad 2012-06-20 14:08:12 i Allmänt

Onsdag igen! Alltså dax för vägning!
Vågen visade -0.7 sen förra veckan! Helt Ok enligt mig! Så nu är det -30.7kg!! Känns helt fantastiskt!!
Jag måste erkänna att jag inte har tränat nått speciellt på sen allt det här med flytten började.. jag orkar lixom inte nu.. När barnen lagt sig på kvällen så faller jag i koma i soffan och sen lägger jag mig.. Eller oxå så packar och sorterar jag ännu mer på kvällarna.. det beror på hur dagen har vatt.. Men däremot så tar jag en del prommenader osv, och nu när jag köpt cykeln tar vi faktiskt cykeln både hit och dit! Både igår och idag cyklade vi till dagis, så det e superskönt! Älskar min cykel!

Näe hörre ni ni får va nöjda med detta.. jag ska fortsätta packa..

Ha en bra dag!

Bra o jobbigt!

Publicerad 2012-06-15 21:06:40 i Allmänt

Ja igårva en sån dag som började så bra men slutade mycke sämre.

Jag hittade en cykel på blocket som jag ringde på direkt o den fanns kvar! Vilken glädje! Det e en likadan cykel som vi har på jobb fast denna har 5 växlar, på jobb har vi 3. Vi kunde komma vid 17 tiden. Så vi körde till Klippan och köpte cykeln. Eftersom jag lyckades pruta på den så bestämde vi oss för att äta på McDonalds. Jag köpte en McWrap, det har jag ätit innan och det har fungerat bra. Barnen fick såklart happy meal. Nu började det tråkiga.. Mitt när jag sitter och äter så hugger det till långt upp i magen, precis under revbenen. Det gjorde likadant dagen innan när jag åt och då hjälpte det att jag la mig på soffan några minuter, så jag gjorde det nu oxå, men det blev bara värre och värre. Till slut inser jag att jag behöver hjälp, då kan jag inte andas ut ordentligt utan att jag skriker av smärta. Så fort jag rör mig minsta lilla så gör det fruktansvärt ont. Jag ringer min mamma som slänger sig i bilen o under tiden ringer jag en ambulans till mig. SOS skickar en ambulans med blåljus i sirener vilket gör mig fruktansvärt rädd, men eftersom jag e själv med barnen så måste jag försöka hålla mig lugn.
När jag lagt på luren ber jag Amanda ringa till mamma igen, vilket hon gör, hon berättar att ambulansen är på väg. Hon va så duktig!! Dom öppnade för ambulanskillarna och visade dom var jag va, inte för att det behövdes för det hördes nog :)
En av killarna följer tjejerna till grannen som tar hand om mina flickor innan mamma kommer.

Väl inne på akuten så får jag en hel del ketogan, men inte för mycke eftersom jag faktiskt blivit medvetslös av set en gång. Jag får nästan direkt veta att jag får stanna över natten, fick rum på kava. Cia o Sandra kom och höll mig sällskap :) 22.30 åkte jag på ct buk som inte visar något. Nu är nästan all smärta borta igen...
Idag fick jag prata med en läkare som i te bara vill släppa detta utan att nu ska det göras ett ul på gallblåsa, och visar det inget så går dom vidare till magsäcken, osv.

Älskar denna bilden på amanda :) min stora fina flicka!! Älskar dig och Emelie så mycke!!

Uppdatering

Publicerad 2012-06-13 20:58:34 i Allmänt

Får göra en liten uppdatering.. det händer inte så mycke här.. jag jobbar och packar och försöker träffa mina barn lite då och då oxå :)

Jag längtar till vi får nyckeln nu så jag kan börja flytta.. men det verkar segt med att få den tidigare.. ska försöka ringa bovärden där imorron.. dock e inte den bovärden där som är "min" för han e på semester men man kan ändå ringa den som är vikarie och ligga på lite :)

Igår va vi faktiskt på busfabriken!! Vi träffade Conny, Sofie och Filippa där!!! Så foligt vi hade! Vi hoppade och åkte rutchkana och bara busade :) Tjejerna va helt slut efter det och dom somnade gott när dom kom hem :) Såklart så åt vi mat där oxå. En riktigt mysig eftermiddag/kväll som vi gärna gör om :) Jag har minsann fått träningsvärk i armar och ben haha :) Tur jag rörde mig lite där.. det va ett tag sen jag hunnit med nån träning här hemma.. det e fullt upp med allt annat..

Idag plockade jag och tjejerna ihop en massa skräp och så körde vi till tippen och kastade! Skönt och bli av med skiten!! :) Man har juh lite som man samlat på sig! haha :)

Näe hörreni nu blev jag trötter.. ha det så bra!

Fullt ös.

Publicerad 2012-06-09 21:06:13 i Allmänt

Denna veckan har det varit mycke jobb, men det e för jag bytte med en från förra helgen! :) Vilket jag va väldigt tacksam för, för då kunde jag vara med på Vidars dop :)
Jag jobbade natten mellan tisdag och onsdag och sen dagen på torsdag och sen natten mellan fredag och lördag. Men det gick juh bra det med :)

Efter jobb idag så hämtade jag barnen som va hemma hos Micke. Och sen va det kalasdax! Vi fick hem och fixa till oss litta, och sen va det dax att köra igen. Det va riktigt skönt väder när vi kom vid 15 tiden, vi satt ute i Lasse och Malins trädgård. Tjejerna va så glada för dom kunde leka med Emma :) Vi fick jättegod mat, kallskuret kött och massa goda frukter och sallad! Jag älskar sån mat! Jag kunde faktiskt trycka i mig 2 portioner! haha :) Och sen en jättegod tårta till efterrätt! Men det blev bara en bit! haha :) Det e lördag och kalas så det blev läsk till maten oxå :) Jodå jag lovar er jag ska sitta på träningscykeln en extra runda imorron! :)
Jag e inte så stressad över att jag äter och dricker gott så länge jag inte gör detta varje dag..

Imorron kommer det 4st som ska kolla på lägenheten. Det känns lite vemordigt faktiskt. När dom rindge så blev jag nästan lite sur, haha :) Jag har juh valt själv att flytta men ändå.. Näe så illa e det inte :) Men jag trivs bra här så det e juh inte därför jag flyttar, förra gången jag flyttade va jag juh så glad att komma därifrån så det va med glädje jag visade min lägenhet, men nu e det inte riktigt så :) Men jag läääängtar så till min nya fina lägenhet i Höganäs!

Ohhh jag har fått nya husdjur, och tro mig jag har inte bjudit in dom!!!! Getingar!!! Jodå jag har fått ett getingbo inne i kaninburen!!!!!! Jag får fullständigt panik bara av tanken!!! Men så e det.. Jag hoppas att Peter kommer och hjälper mig med det snart, för jag drömmer verkligen mardrömmar om det! Jag tycker det e hemskt!

Näe hörreni, nu ska jag kolla lite på tv sen blir det nog en tidig kväll i säng.. imorron måste jag juh se till och få ordning lite här hemma innan det kommer folk som ska kolla på lägenheten.

Helgens bravader

Publicerad 2012-06-04 21:17:13 i Allmänt

Ja här går dagarna i fullt tempo!
Det har verkligen vatt och göra dom senaste dagarna. Nu är det lite lugnare på sätt och vis.
I torsdags var jag och handlade med Johanna till smörgåstårtorna som jag skulle göra till Vidars barndop.
Jag stannade på lunch och oxå och mös med lille Vidar! Han e för go :) Superhärlig fm! Sen fick jag köra och hämta mina goa tjejer som var hos mamma och Peter.
På kvällen satt jag och tittade på blocket efter en ny soffa. Och råkade hitta en soffa i Ängelholm för 400kr! Jag ringde direkt på den och den fanns kvar så jag slängde in töserna i bilen och körde och tittade på den. Jag köpte den dirket! Den va jättefin! Och superfin! Men såklart kunde jag inte ta den med mig då.. Ringde mamma och Peter och vi bestämde att dom skulle komma dagen efter med ett släp.

Och vid lunchtid kom mamma och Peter hit med ett släp, vi började med att åka till tippen med min gamla soffa och lite annat som skulle kastas. Skönt att bli av med det! Och sen körde vi och hämtade soffan! Tanten jag köpte soffan av bodde på 3e våningen, så jag och Peter fick oss ett träningspass :) Men fint blev det!! Jag e supernöjd med min nya soffa för 400kr!! Blocket är helt underbart!!
På fredag eftermiddag började jag lägga de 4 smörgåstårtorna! Lite spännande att göra med en "ny smak" Jag brukar göra den som mamma lärt mig med makrill, men denna gången provade vi en med skink och bacon röra! Det tog mig ungefär 4 timmar att lägga dom alla. Men det va kul! Sen hamande jag i soffan! 

Vid 8 tiden gick jag upp på lördagen och började nästan direkt att göra vid smörgåstårtorna! Dekorera är juh det roligaste med att göra dom, men det tar sin lilla tid! :) När tårtorna va klara så var det dax att göra oss färdiga för avfärd! Och när vi va klara så stack jag ut och hämtade in bilen, lastade in barnen och tittade på klockan och insåg att den bara var 10.30 ich jag skulle va i HBG vid 12 tiden.. hmm.. ja det va juh bara att lasta av barnen igen! haha :) Men vi kom iväg ganska tidigt iallfall och va i god tid hos Johanna. Johanna och jag körde bort med tårtorna till lokalen och sen bar det av mot kyrkan, när vi kom dit ringde Cia och jag körde och hämtade henne.. hon och Tim skulle cykla upp till kyrkan men det öste verkligen ner! Så vi hämtade upp dom! :)
I kyrkan gick allt så bra så! Vidar höll god min under hela tiden! :)
Och sen tillbaka till lokalen och åt! Det va riktigt gott! Dock kunde jga inte äta det, jag tog 2 tuggor på den med skink och bacon röra bara för att testa den, men jag kände av det direkt.. men men jag fick en korv iallfall! Den va oxå god! Och till efterrätt va det kladdkaka :) Den klarade ja av iallafall! :) Jag tror nog att alla tyckte om smörgåstårtorna! :)

Resten av helgen har jag packat och sorterat och haft mig. Man får passa på lite nu när man e ledig..
Idag hade jag en förbesiktning på lägenheten, och det mesta visste jag som skulle göras. Men det ordnar sig.. det enda som är är i vardagsrummet där soffan har färgat väggen svart på sina ställen och det går inte bort.. likaså har jag satt ipp en klocka som oxå river väck tapeten när jag ta bort den.. Annars inga konstigheter. Ringde Höganäshem för att ställa lite frågor och fick ett så tråkigt bemötande.. men men.. Personalen på Höganäshem är väl inte välkända för att vara trevliga direkt..
Jaja näe nu ska jag snart hoppa i säng tänkte jag!
Ha en bra kväll gott folk!
Sov gott! kram Kram

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela