Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Nu är det snart dax att bege sig! :)

Publicerad 2011-07-22 21:38:07 i Allmänt

Jaha då e det fredagkväll! Nu är allting färdigpackat! Och barnen sover gott i sina sängar!
Mamma, Cia och Bodil kom hit innan för och att hämta Myran! Vi passade på att äta lite mat, fläskfilé och gorgonzola sås! Det är såååååååååååå gott!!! Och jag blev sååååååå kass i magen efter! Men det har lugnat sig! Puh!
Jag har letat efter min kameraväska överallt så bad jag töserna att hjälpa mig och sa " mamma har letat efter det överallt men kan inte hitta det" Och Amanda svarade " Nej mamma, du kan inte ha letat överallt för då hade du hittat den juh" hmm ja hon har nog en poäng där! Men herregud, hon e så kul nu den tösen!!!
Amanda va väldigt spänd när hon gick och la sig, och jag trode aldrig hon skulle somna, men hon däckade direkt!
När jag började packa på riktigt så insåg jag att dom väskorna jag hade tänkt inte skulle räcka.. och jag hade inte mycke mer väskor att packa i så jag sprang ner till stan och köpte en väska med prinsessor på :) Så nu blev det ialfall en väska till!!!

Näe hörreni nu måste jag hoppa i säng! Klockan ringer 4.30 imorron!!! DEt är en okristlig tid på dygnet :)


ledig dag..

Publicerad 2011-07-20 13:49:06 i Allmänt

Idag är vi lediga från jobb och dagis! Riktigt skönt! Fast sova ut fick man inte göra... men men.. Amanda vaknade 6.30! Och Emelie strax där efter.. men jag vägrade gå upp innan 7.30 iallfall.. hehe :) Men sen fick vi fart här hemma! Vi åkte med 9 bussen till maxi och handlade, och sen gick vi hem, och nu busar barnen ute och jag har tvättat, och gjort ve framsidan och lite på baksidan.. hmm jag har nått märkligt i buskarna, misstänker att det är en igelkott eller så.. så fort jag går för nära så börjar det att brumma.. och riktigt högt! haha :) Så jag gick in igen :) Jag kan inte se in och se vad det e...

Jag borde verkligen städa här inne oxå.. men jag orkar inte.. nu blev jag bara så trött haha :) Borde iallfall gå ner och hämta väskan som vi ska ha på lördag.. Ja just det jag har ringt och bokat taxi till lördagmorron oxå.. Ja jag vet jag e nojjig för att jag inte ska komma tid.. men jag tycker om att ha fixat med sånt i god tid.. 5.40 kommer taxin och hämtar oss :) Och sen går tåget klockan 6. Så det blir nog finfint med det! :)

Näe om jag ska ta tag i mig själv och köra igång här inne oxå..

Tisdag!

Publicerad 2011-07-19 19:06:34 i Allmänt

Tisdag, och ännu en jobbehelg är över! Hade en "långhelg" denna gången. Från fredag till lördag och sen söndag till måndag och nu idag! Men imorron är jag ledig! Och jag och barnen ska tillbringa dagen att köpa lite saker till resan på lördag! Lite fika och några småsaker som ska med upp :)
Jag har funderat fram och tillbaka på vad vi ska ha och äta på tåget på lördag.. men har nog kommit fram till att jag tar med frukost, tåget går klockan 6 på morronen, och innan dess får barnen välling.. Funderar på att ta tunnbröd som man kan rulla ihop, det är ganska lätt att ha med sig.. Och så några kex som mellis under dagen och så e vi i Stockholm lagom till lunch och vi har 50 minuter på oss där(om nu tågen lyckas vara i tid) så jag tänkte att vi ska hinna med och springa in på McDonalds och köpa varsen burgare ochäta innan vi tar nästa tåg... Så då blr det inte så mycke att släpa med sig ;) Bara lite frukost, dricka, och lite kex :)
Måste köpa några hörlurar till barnen som dom kan ha när dom ska se på film på datorn på vägen upp!
Och resten av dagen ska jag se till att vi får lite kläder med oss :) Får tvätta upp lite kläder :)

Barnen sitter på golvet och målar med vattenfärger och dom har det så mysigt! fat det egentligen är dax för sängen för dom så kan jag inte riktigt avbryta dom när dom har så mysigt, och det gör egentligen ingenting :) Vi har juh faktiskt ingen tid att passa imorron :) Det är så mysigt att ha dom hemma!

Men nu ber Amanda om att få lägga sig så jag får nog fixa till dom :)
Ha det bra all!

Rast

Publicerad 2011-07-17 16:29:42 i Allmänt

E hemma på rast och passar på att slänga in ett litet inlägg här!
Här e så tyst här hemma! Barnen e kvar hos micke till imorron.. så lång helg när dom inte är hemma.. Men samtidigt är det skönt att ha nån dag när man e helt själv, som igår är jag kom hem från jobbet.. jag la ute på altanen och solade lite.. läste en bok och hade det bara bra! :) Det blir inte så mycke sånt när barnen e hemma.. då ska man springa runt hela tiden :) 
 
Men samtidigt saknar jag dom när dom inte är här.. som igår när jag skulle lägga mig.. det va helt omöjligt att somna.. klockan va över 1 innan jag somnade.. Jag är så van vid att alltid ha någon som ropar, eller gråter, eller pratar eller sparkar på mig när jag ska sova så när det inte är det så va det svårt att somna.. men men imorron kommer dom! Min mamma hämtar dom på dagis, jag har fått klipptid precis samtidigt som jag ska hämta barnen så hon kunde komma och hämta dom! Känns skönt! Jag behöver verkligen klippa mig!!! Håret e såååå långt! Idag har jag lånat barnens diadem så jag får bort håret ifrån ansiktet.. hehe :)

På lördag e det äntligen dax att åka till Sundsvall! Det ska bli spännnande att resa själv med barnen dit! Men det ska nog gå! Jag tar datorn med mig så kan dom sitta och titta på film på den.. måste införskaffa 2 hörlurar så dom kan lyssna på filmen oxå! Både barnen och jag ser framemot att komma upp! Amanda pratar så mycke om det hela tiden, men jag kan tänka mig att när vi kommer upp så kan hon nog bli ganska blyg :) men det går nog över :)

Näe nu ska jag spela lite Wii innan jag ska tillbaka till jobbet!
Ha en bra dag alla!
Kram på er!

Veckan

Publicerad 2011-07-14 18:04:34 i Allmänt

Oj nu va det ett par dagar sedan jag skrev!
Kalasen i helgen gick bra! I lördags kom mamma och Peter, och dom hade med sig en cykel till Emelie!!! Hon blev såååå överlycklig! Mamma och mina syskon har samlat ihop till den! :)
Hon cyklade runt hela dagen sen!! :) På kvällen kom Micke, Sebbe och Tilda och firade lillfisen!
En jättemysig dag hade vi!
I söndags hade vi barnkalas, eller ja, det va föer vuxna än barn men ändå :) Det va Josephina och Ebba, Johanna, Julia och Lovisa, Cia och tim, Lasse, Malin och Emma! Kalaset hade vi nere i hembygdsparken! Mamma kom och hjälpte mig att köra alla sakerna, plus hjälpte till att dekorera det lilla båset som vi snodde åt oss :)
Vi grillade korv och barnen lekte på den stora lekplatsen! En jättehärlig dag! Emelie fick jättefina presenter där oxå! Hon leker med dom varje dag!!

Efetr kalaset körde vi till standen och badade! Supermysigt!!
Resten av veckan har bestått av jobb och dagis, dagarna lixom bara rullar på! Idag e jag ledig, och då öser regnet ner! Men det gör ingenting! Tycker det är ganska skönt faktiskt! Då har man inga måsten! Eller jo, jag fick en väldans massa måsten :) Mend et va skönt att få det gjort! Jag städade hela huset, och nu doftar här så gott :)

Igår kom Wii konsolen som jag beställde från NetonNet! Oh herregud vad kul det är!!! Jag spelade typ hela kvällen igår! Såg bara på "livet på BB" sen spelade jag resten av kvällen! Gick och la mig klockan 00.20! haha :) Och jag har minsann träningsvärk i armarna nu! haha :)

Ja så ser dagarna ut nu för tiden! men jag stortrivs med det! Älskar att jobba!!! Att vara ledig när jag e ledig i guld värt!!! I helgen ska barnen till Micke och nästa helg ska vi minsann åka till Sundsvall! Barnen pratar om det hela tiden! Varje dag när vi åker till dagis så åker vi förbi tågen och då kommer det direkt.. snarts ka vi åak till farmor :) OCh vi ska åka 3 tåg, och det första tåget är lila! haha :) Jajaja.. :)

Näe nu blev det ett ¨låååångt inlägg..
Nu ska jag spela lite Wii innan barnen kommer in och ska slängas i badet och sen i säng...

Födelsedag!

Publicerad 2011-07-09 15:55:40 i Allmänt

GRATTIS mammas lilla flicka på 3års dagen!!
Älskar dig såååååååååå mycke!
Puss puss puss!


Utkast: Juli 7, 2011

Publicerad 2011-07-08 22:37:03 i Allmänt

I onsdags va mamma, Camilla, Jonathan, Amanda, Emelie och jag i skånes djurpark :) Japp igen! haha :) DEt e supermysit och traska runt där :) Vi hade en helt underbar dag, vi gick lugnt och skönt och självklart grillade vi! Och denna gången kunde vi även bada! Barnen va överlyckliga :) 
När vi kom hem somnade Amanda snabbt, men Emelie som sov i bilen hade väldigt svårt att somna, så hon la sig när jag la mig :)

Igår fick jag minsann väcka barnen.. typiskt! Men men.. vi åkte och fixade lite papper till jobbet, och sen va det dax för dagis för barnen och jobb för mig :) Trivs så jädrans bra på jobbet!! Framför allt trivs jag med lönen :)

Idag har fixat och trixat hela dagen! Vi började med att ta bussen upp mot Willys och handlade. Hemma igen så gick barnen ut och lekte i regnet! Och jag satte fart och städade undan en massa här hemma! Och det gick ganska for faktiskt! :) Och på em va Emelie hos frissan för första gången! Vi klippte av en hel del av håret! Och hon blev sååååå fin!!!! Min lilla fina tjej!!! Det blev lite kortare där bak och längre framtill.. dock inte mycke längre framtill.. men hon passar sååå fint i denna längden!

Kan ni tänka er att hon fyller 3år imorron?! För 3 år sedan sov jag nog redan! Och hoppas på att värkana skulle komma igång av sig själv.. men ikke.. jag fick minsann bl igångsatt dagen efter :) Min envisa lilla Emelie ville minsann inte komma ut bara så där :) Hon är lika envis nu för tiden :) Men världens goaste!
Så imorron blir det till att gå upp och sjunga och ge paket! Och sen blir det till att fixa till alla kakor, och tårtan! Och sen blir det kalas! Det ska bli sååå kul! Emelie ska få en cykel av min mamma, syster och bror! DEt ska bli så kul och se hennes min när hon får en egen stor fin cykel! Jag kommer nog inte se mycke av henne sen! Hon lär vara ute och cykla hela dagarna! :) Min underbara lilla tjej! :)

Näe nu ska jag se klart på Harry Potter och sen blir det till och hoppa i sängen :) Så man e pigg och glad imorron :)

PTC

Publicerad 2011-07-04 21:07:06 i Allmänt

Iförmiddags tog vi oss till provtagningscentralen så att Emelie kunde få gjort sin blodgruppering inför op. Vi satte Emla plåster över båda armvecken, så det inte skulle kännas nånting :)
Emelie tyckte det va spännande att ha de plåsterna på sig.. och hon sprang in på sjukhuset som ingenting :) Inte så rädd för läkare iallfall :) När vi anmälde oss fick vi en bok att titta i, som visade hur det gick till att ta prover. Emelie va inte ett dugg intresserad... Amanda tyckte det va mycke mer intressant!
Och när det va vår tur så satte Emelie sig i mitt knä och undersköterskan fick klämma och känna och ha sig :) Gick hur bra som helst! Och sen satte dom i nålen och hon kände nog ingenting för hon tittade med stora ögon på vad dom gjorde! :) Men när det började komma blod så vände hon på huvudet :) Men inte ett ljud sa hon! Och sen fick hon så klart välja bland klistermärke och en massa andra små saker :) Hon valde ett klistermärke :) Och hela dagen idag har hon visat upp sitt plåster som hon fick på armen :) Sötnosen :)

Efter sjukhuset åkte vi til mamma och hälsade på! Mamma och Peter har bott på samma hotell som vi ska till i september, så vi kollade lite på film som dom hade spelat in :) Barnen va intresserade i ungeför 2 minuter :) haha :)

Näe nu ska jag ta och slappa i soffan! Imorron är det dax för jobb igen :)
Ha en bra dag!

RESA!

Publicerad 2011-07-03 20:20:02 i Allmänt

Nu va denna jobbehelgen oxå avklarad! :) Den ena helgen efter den andra bara avlöser varandra :)
Det har vatt en jobbig helg.. inte på jobb men på hemmafronten.. igår på jobb va jag helt slut.. jag satt med tårarna uppe i ögonen för jag va så trött på allting då.. trött på att bli kallad en massa skit, trött på att en enda fråga ställde till det så jäkligt.. Helt enkelt bara såååååå förbaskat´slutkörd..

MEN nur har mamma och jag bokat en resa till Canarieöarna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag, mamma och barnen ska med!! Den 28 september bär det av! 1 vecka, kjag hade gärna åkt 2, men det e såå dyrt.. så en får det bli :) Vi ska bo på ett 4 stjärningt hotell! Med hela 3 pooler! Mamma har bott på detta hotellet innan och hon tyckte det va toppen! Så nu får jag och töserna oxå testa på det. Det va inte så långt ifrån Las Palmas, så kanske vi tar en utflykt dit och kollar in hotellet där jag bodde med pappa och Karin när vi va där för ett antal år sedan!
Usch jag blev helt stissig när resan va bokad! Jag e supernervös för flygningen! Jag vet inte varför för jag har juh flugit så mycke innan.. men nu har jag helt plötsligt blivit rädd för det.. märkligt.. Aja jag får väl ta mig en och annan drink innan :) Så blir jag väl aspackad så jag inte kommer på planet! Snacka om att folk hade skrattat! JAG för full för att åka med på flyget! haha :)
Näe det ska nog blir bra! Så det ser vi fram emot nu!

Så nu e denna sommaren planerad, nästa helg fyller lilltösen 3 år, och om 3 veckor åker vi till Sundsvall!!! Och nångång däremellan blir det Bakken med övriga syskonskaran! Jag sa till tjejerna att iår har vi inte råd att göra alla utflykter som hon ville, iallfall inte om vi ska åka på den resan, och då valde Amanda och Emelie att vi skulle åka karusell istället för zoo i köpenhamn.. Vi kan hellre åka till Skånes Djurpark och se på djuren där, eftersom vi nu har gratis inträde där :) Såklart inte alls samma djur och så där men ändå :)

Näe ni nu ska jag se på Tv och sen blir det sängen.. imorron ska Emelie ta prover på provtagningscentralen och det gäller nog att vara förberedd på detta :)

Läkarbesök!

Publicerad 2011-07-01 14:08:53 i Allmänt

Då har jag vatt hos öronläkaren igen med Emelie! Och denna gången fick hon en läkares om faktiskt hade tid att lyssna och tar sig tid att prata med Emelie oxå!
När han fått ut den där stora äckliga vaxproppen så frågade jag om hennes hörsel och han kunde knappt hitta några anteckningar om hennes hörseltest i hennes journaler, vilket han blev irriterad på. Men iallfall så satte han upp en ny tid för hörseltest på henne som ska göras i Augusti. Och så frågade jag om hennes snarkningar, och han tittade henne ihalsen och frågade mig om ingen annan läkare reagerat på att hennes halsmandlar va så stora. Näe det e ingen annan som reagerat på detta.. fast jag har påpekat det! Han tittade lite i näsan oxå och konstaterade att hon va trång i näsan, men att det kan man vara, dock misstänkte han att det även fanns en och annan polyp bakom näsan oxå. Detta tyckte han att vi skulle ta bort, så hon är numera uppsatt på en OP lista, och visar hennes hörseltest ännu en gång på ett dåligt resultat så skulle han kolla på det igen och så ev sätta i rör i det örat oxå samtidigt som hon operar det andra. han trode att operationen skulle bli någongång i oktober månad. Som sagt skönt att man fick en läkare som lyssnade för en gångsskull!!! Och som tog sig tid till att kolla henne! 

Näe nu ska jag sätta igång och städa lite.. i em kommer mamma hit, Peter ska ha herrmiddag så hon sover här och myser! :) Hon får ta med sig sin dammsugare så jag kan få dammsugat här hemma, min har juh gått i sönder... suck.. får köpa en ny senare..

Ha en bra dag alla!

Helg

Publicerad 2011-07-01 09:44:54 i Allmänt

Då va det helg igen! Och det är min jobbehelg, fast det är en kort jobbehelg så det e lugnt, jobbar bara lördag till söndag. och se jag ledig igen till tisdag :) Så jag ska inte gnälla :)

Igår va vi hos Tim på kalas! Barnen badade i poolen och tyckte det va superkul! Sen körde mamma och jag runt lite och letade cykel till Emelie.. hittade ingen fin direkt.. Kollade där vi köpte Amandas, och kollade på biltema, men biltema hade juh bara gula och blå cyklar.. inga kul färger till en 3årig tjej.. den rosa cykeln va juh bara 12" och det är juh knappast lönt.. hon cyklar juh hur fint som helst på Amandas 16".. Så en 16" får det bli!
Vi får fortsätta jakten sen..  Vi stanande på Ikea och åt kvällsmat oxå! Så skönt när man kommer hem lite sent att slippa ställa sig vid spisen och laga mat... Barnen somnade tidigt i sina sängar.

Idag ska Emelie till öronläkaren igen. Får väl se om vi får en läkare som man hinner ställa några frågor till.. förra gången stod jag ute i korridoren innan jag ens hann och blinka. Men det skulle vara en annan läkare idag så vi får väl se vad som sker idag.. Hon har iallfall vatt så duktig med och få revaxör i örat varje kväll. Hon ligger så fint på sidan och låter mig droppa i dropparna!

Oh förresten igår tog Emelie ett jättesteg framåt vad gäller hennes potträning, hon kissar juh sen länge på toa, men bajsa har hon haft svårt för. Men igår kallade hon på mig och sa att hon behövde göra örk pie! haha :) Och hon gjorde det!!!! Så nu hoppas jag att det oxå har släppt, så hon numera kan räknas som blöjfri på dagarna! Även igår när vi va borta hela dagen va hon utan blöja och det funkade jättebra. Så nu håller vi tummarna för att det funkar! :) Får testa på natten sen oxå. Nästan varje morron vaknar hon med torr blöja, men hon vill inte riktigt sova utan blöja.. så jag väntar tills hon själv säger att hon inte vill ha den..

Näe nu ska jag ta och göra ve barnen och så ska vi snart bege oss..
Ha det så bra!

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela