Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Svettningar och BVC!

Publicerad 2015-09-29 15:38:37 i Allmänt

Idag har Nathalie och jag varit på BVC. Det gick bra, som vanligt! 4070g och 52cm lång visade det sig idag! Ja, 490g upp sen förra veckan!! BVC sköterskan visade kurvan och den går verkligen rakt upp! Men som hon sa, är det bara bröstmjölk så är det ok att hon går upp så mycke! Och hon äter bara bröstmjölk, det e juh inte så att hon behöver nått tillägg 😋 Hon har växt 5 cm sen hon föddes! 50 kläderna börjar bli för små, och 56 kläderna sitter bättre. Det går så fort!! Kan nån stoppa tiden?! 

Nån mer än jag som svettas otroligt mycke när ni ammar?! Inte under själva amningen, utan sen när ni rör er minsta lilla?! Läste att det inte är så konstigt, det är allt vatten som samlas i kroppen under graviditeten som man svettas ut. Men det rinner verkligen av mig ibland, vilket känns väldigt ofräscht! Som när vi gick ner till BVC, måttligt jobbigt att gå in o känna hur det bara rinner av mig, och juh mer jag tänker på det desstu värre blir det juh.. Jag bara längtade ut i friska luften. 
Jag blandade ut svetten med en kaskadkräkning av Nathalie oxå! Riktigt fräscht nu va?! 

Amanda och Emelie är ute och leker med kompisar. Och snart kommer David från jobb. Det blir kycklingwok till kvällsmat. Mamma kommer hit, dom håller på att riva hennes kök, så det är lite svårt för henne att laga mat 😋

BVC, vaccination och sjukis!

Publicerad 2015-09-23 08:55:42 i Allmänt

Igår va Nathalie på BVC, hon går upp väldigt bra! Hon vägde 3580g! Förra veckan vägde hon 3145g! Ja hon äter bra iallafall! Inatt har hon sovit 4 timmar i taget! Det tackar mamma för! Natten innan vaknade hon varannan timme.. 

Idag va det dax för Amanda att vaccineras! Hon har varit så rädd för denna spruta! Vi har tillomed varit hos skolsköterskan innan för ett extra samtal för att hon skulle ta denna spruta. Vi hade pratat med sköterskan om att vara där innan 8 så hon va klar när dom andra i klassen kom dit. Men när vi kom dit så va hon inte klar, så Amanda fick vänta i 15 minuter utanför. Inte lätt för en 8 åring som är så rädd! Men när hon väl fick komma in så satte hon sig på stolen,själv, fast hon sa att hon skulle sitta i mitt knä. Och så fick hon en dumle och sen gick allt bara så bra! Hon fick lite tårar i ögonen, men hon grät aldrig. Stolt som en tupp traskade hon ner till klassen sen! 

Emelie är hemma sjuk idag. Hon har flera dagar klagat på att hon har ont i magen, men hon har gått iväg till skolan och fixat det, men idag va hon riktigt dålig i magen oxå så hon fick stanna hemma. Men nu är hon väldigt pigg igen, och hon hade mycke väl klarat att gå i skolan, men det vet man juh inte förrän efteråt. 


Jagad av regnet ☔️

Publicerad 2015-09-21 09:57:02 i Allmänt

Idag blir vår lilla flicka 3 veckor! 

Vi firade med att ta en promenad direkt på morgonen. När vi gick va det sol och fint, men när vi kom ner mot stranden så va det väldigt mörkt över Danmark. 
Det blev dock en fin bild! 


Man ser precis var skatten är 😉

Jag bestämde mig snabbt för att inte ta en riktigt så lång promenad som jag hade tänkt. Men regnet hann ifatt oss, men det är juh bara vatten så vi överlevde 😄 Nathalie sov gott i vagnen. Jag passade på att gå inom på Ica och köpte blöjor. Damen har blivit lite rund om magen så nu fick det bli storlek 2 i blöjor 😊

I helgen har vi varit på kulturnatten. Vi tittade på killarna från gymnastiken. Och va i kyrkan och lyssnade där, åt korv utanför biblioteket, kollade på Nick Schröder och amigo Ola. Gick en runda ner till stranden och såg lite på riddarna. Men då började Nathalie att protestera. Så David och jag gick hem med henne, så stannade mormor med Amanda och Emelie. Amanda och Emelie sov över hos mormor sen. 

Igår gjorde vi inte speciellt mycke, dom stora tjejerna hade träning på eftermiddagen, så vi gick och mötte dom när dom slutade. 

Idag har vi inte heller mycke på schemat, Emelie ska på miniorerna. Men annars tar vi det mest lugnt. Nathalie hade o t i magen hela dagen igår, men idag verkar det va bättre så hon får sova och vila idag. 

Fredag/lördag

Publicerad 2015-09-19 07:36:31 i Allmänt

Lördagmorgon! Bara jag och Nathalie vakna, fast hade jag fått bestämma så skulle vi ha sovit 😉
Men nu ska jag ändå snart upp och väcka Amanda som ska upp och träna. Emelie ska oxå träna men lite senare. 

Igår körde mamma, Nathalie och jag till Hyllinge och handlade! Roligare och handla på nått annat ställe ibland! Köpte massor med mat och hittade vinterjackor till dom stora tjejerna! 
Nathalie sov sig igenom hela shoppingrundan! När David slutade jobba så möttes vi upp på resturang taiwan! Gott! Även där skötte sig Nathalie perfekt, hon somnade precis lagom till att vi gick in maten 👍 Dom stora tjejerna åt bra och tyckte det va jättemysigt att äta på resturang! 



Nä nu verkar alla utom Amanda vara vakna! Haha 😄😄

Nathalie's förlossning

Publicerad 2015-09-15 13:53:13 i Allmänt

Ok, ska försöka skriva ner hennes förlossning. Allt är väldigt rörigt och konstigt för mig så ni får ta det som det blir. 

Iallafall, allt började på torsdagen den 27/8. Vi hade fått en tid på spec.mödravården för att prata om en ev igångsättning. Vi fick sitta med ctg och prata med en jättego bm. Och lite senare kom en läkare och vi pratade igenom en ev igångsättning. Just den dagen var det fullt på förlossningen, men läkaren gjorde en hinnsvepning och så fick vi en ny tid till måndagen klockan 9. Fanns det plats på förlossningen då så skulle dom försöka hjälpa mig ut med henne då. Ok, lite småbesvikna men ändå halvnöjda med att fått en ny tid. 

Fredagen den 28/8 gick mamma och jag på en promenad bort till Ica, tanken va att få en lite längre runda sen men på vägen hem kände jag att det inte skulle gå. Fick lite småsammamdragningar och kände mig allmänt konstig. Så jag gick hem och vilade. När jag vaknade sa jag till David att det känns som nått rinner.. Jag gick upp o gick på toa, och visst trosorna va blöta. Bytte om, och vi bestämde oss för att beställa pizza o få mat i oss om i fall vi skulle behöva åka in. Eftersom det fortsatte och rinna så ringde jag upp förlossningen för att rådfråga dom om vad vi skulle göra. Dom tyckte jag skulle sätta i en torr binda och se om den va våt om 2 timmar och isåfall ringa tillbaka. 
Vi åt vår pizza och jag började få mer sammandragningar. Jag har i gen aning om tid eller så men David ringde efter min mamma som kom för att passa tjejerna. Då satt jag på golvet och hade plattan framför mig och timade värkarna som kom med 2-3 minuters mellanrum. 
Ringde in på förlossningen igen, när David och mamma hade tjatat tillfälligt länge. David ringde efter Peter Hölaas som körde oss in. 
Väl inne så konstaterade dom vattenavgång och värkar MEN, hon låg för högt upp, hon låg inte alls på plats för att födas. Så jag fick inte gå upp ur sängen mer än på toa, och efter varje gång så skulle vi ringa på klockan så dom kunde lyssna på bebisen. Dom var rädda att navelsträngen skulle komma först. Jag fick morfin för att slappna av så att hon kunde trilla neråt. Såklart stoppades allt då.. Suck... Vi fick sova under natten..
David försökte sova nån liten timme. 


Jag gillar hur dom tänker på förlossningen, finns det saft så deick direkt ur kannan! 

Lördag 29/2 kom en käck bm in och berättade att jag skulle få cytoteck för att försöka få igång värkarna igen. Jag fick fortfarande inte gå upp. 
Fick dricka detta varannan timme och ligga med ctg. Ingenting hände.. Förrän på em, då fick jag lite sammandragningar. Vi bestämde oxå att Cia skulle få vara med, så hon kom upp på förlossningen. 
David och Cia har fullt upp med Facebook 😉

Och nästan samtidigt som hon kom så bestämdes det att jag fick upp och gå! Tjohoo! Så vi började ut och gå i korridoren! Runt runt runt! 
Men tillslut så avtog värkarna igen.. Gissa om jag var frustrerad och besviken.. Cia åkte hem senare på kvällen, och jag och David la oss. Jag va jättebesviken, jag hade sovit och vilat mer el mindre hela fm så jag ville köra på under natten, men bm ville absolut att jag skulle sova. Sen hade hon mage att bli sur på mig när jag va vaken vid 2.30 när hon kom in för att sätta antibiotika. 

Söndag 30/8 kom nästa bm in och sa att jag skulle fortsätta med cytoteck. Besviken va jag men visst jag tog drickan. Men denna dagen droppade hennes hjärtljud efter första drickan. Bm och usk kom springandes in och både David och jag hade hjärtat i halsgropen. Detta hände ett par gånger, men sen skärpte hon sig 😊
I get hände förrän på em igen. Då fick jag lite sammandragningar igen. Men jag kände att det va inget att hänga i julgranen precis... På kvällen så fick vi återigen sova.. Och David o jag bestämde att han skulle åka hem och sova hemma, så han va pigg iallafall. Vi behövde nån med lite extra krafter. Mina sinade, och jag var så otroligt frustrerad. 

Måndag 31/8 kom ännu en ny bm in. Hon sa dom bästa orden jag någonsin hört "idag SKA hon ut"! Hon skulle prata med läkaren om hur och sen komma tillbaka. Jag messade David och han satte sig i bilen. När han kom så kom bm in med dropp! Tjoho! 
Hon satte det och 30 minuter senare hade jag värkar. 
Min bästa kompis

Vi bestämde med Cia att hon kunde komma upp efter jobb. 
Var 20-30 min kom bm in och ökade droppet. Jag fick mer o mer ont och just då njöt jag av det. 
Vid 13 tiden kollade man om jag öppnats nått, och samtidigt satte man in en sån på huvudet på bebisen som mäter hjärtljuden. Då kom resten av vattnet. Jag hade inte öppnat mig mer än innan. 
Vi gick runt i korridorerna. Och jag fick lustgas här nångång. Härligt att få försvinna bort lite 😀Och vid 15 tiden kom Cia. Jag vet inte vad klockan var, men i min värld måste hon va ungefär 16 när dom kollade igen om jag öppnat mig mer. Då hade jag värkar med knappt en minsta mellanrum. Jag va öppen 3 cm då och helt slut.. Vi bestämde oss för att sätta epidural, och då höjde bm lustgasen till 100%! Tjoho snacka om att försvinna. För helt plötsligt vaknar jag till och sitter på sängkanten och nån sticker mig i ryggen, tydligen hade narkos kommit dit. Tydligen gjorde jag inte som bm och usk o narkos ville för dom snodde lustgasen från mig o jag blev tydligen arg 😆. Jag visste inte heller då att både Cia och David gått ut. Jag kände däremot att jag behövde trycka på, men fick inte ur mig ett ord!! Jag försökte visa, men alla skrek sitt upp! Ochbjag tänkte "hur ska jag då få ut den" plötsligt säger bm ligg ner nu kommer hon, jag la mig på sidan men bm va inte nöjd, så David drog tydligen ner mig i sängen, och nästa jag minns är att jag håller en gubbe i högra handen som jag inte kände igen, tydligen narkoskillen och David i min vänstra och plopp sa det så låg det en bebis på magen! Narkos skyndade sig att gratulera och sen smet han ut. Cia var fortfarande kvar ute i korridoren och missade allt 😄
Ut kom hon! 

Efter mycke om och men så kom vår älskade Nathalie ut!! 2782g tung och 47 cm lång! Det gick så väldigt fort. Nån Eda hann jag aldrig få 😃 Jag fick in själva slangen men dom hann aldrig spruta in något. Jag va helt chockad och helt bortkommen när hon låg där på magen. 

Ja så gick det till! Först väldigt långt och drygt och plötsligt sa det bara plopp! 

Otroligt stolta föräldrar 💕




Helg

Publicerad 2015-09-14 08:15:22 i Allmänt

Igår kom moster Camilla och Pibbe hit! Amanda, Emelie och jag bakade muffins och chokladbollar och mormor tog med sig kanelbullar. Nathalie sov sig igenom det mesta som vanligt 😀
mys med lite fika

David åkte iväg och repade vid 15 tiden och 16 åkte tjejerna på gympa. Jag o Nathalie stannade och tittade en stund. Roligt att se hur duktiga dom blivit. Amandas trupp kör flickisar och salto och det ena efter det andra. Emelies trupp har fått nya tränare som är jättebra, dom kör mycke grunder o styrka och det behövs i den truppen. Emelie kommer ner helt i spagat nu, hon är så stolt! 


Väntar på syrrorna som tränar 💞

Idag blir lilltjejen 2 veckor!! För 2 veckor sedan vid denna tiden kom en bm in och sa dom bästa orden jag hört på många veckor. "Idag SKA hon ut" yes!! Och ut kom hon! 
Ska försöka skriva ihop en förlossningsberättelse senare idag.

Förresten jag kommer byta bloggadress sen, jag återkommer med mer detaljer och adress sen. 


Veckan som gått

Publicerad 2015-09-11 13:54:04 i Allmänt

Denna veckan har gått i rasande fart. 
Vi har inte gjort så mycke egentligen, men dom stora tjejerna har juh rätt mycke aktiviteter i veckorna så tiden springer iväg. Men både dom och vi trivs med att ha och göra. 
När dom inte har aktiviteter leker dom gärna med kompisarna. 
Vi har tagit en del promenader i veckan och igår provade jag ett par sv mina vanliga jeans, och dom gick på!! Det är inte mina smalaste jeans men ändå! Dom kom på! 
Idag har Nathalie fått bada. Andra gången, det gick lite bättre idag än sist. Men hon tycker fortfarande att det är ett onödigt måste 😊 
Nathalie tycker för övrigt att det är ganska onödigt att behöva ligga själv. Är hon vaken vill hon helst ligga i någons famn. Det spelar inte så stor roll hos vem, bara nån håller henne.  
Myser med Amanda innan hon ska iväg på träning.

Amanda och Emelie tycker det är så mysigt att få hålla lillasyster och mysa. 

I helgen kommer moster Camilla hit. Och Amanda och Emelie ska träna både lördag och söndag. Lördagar har båda fristående träning, men på olika tider. Amanda mellan 9o11 och Emelie mellan 11 o 12.30. Och söndagar tränar dom samtidigt mellan 16 och 18. Lite smidigare. 

Annars rullar dagarna på. På måndag börjar David att jobba igen. Då är Nathalie redan 2 veckor!!! Vad hände där?! Och då ska hon på bvc igen. Ska bli kul och se om/hur mycke hon har gått upp. Jag tycker hon äter hela tiden, så hon borde gått upp bra i vikt. 


BVC, tandläkare och miniorerna

Publicerad 2015-09-07 22:29:54 i Allmänt

Idag vaknade jag med migrän. Stackars Nathalie har haft magknip inatt, så hon har gnytt en del. Hon som annars har kommit in i en bra sovrytm, sover 3 tinar, byter blöja och ammas och somnar om igen. Men inatt har hon som sagt vsknat väldigt ofta.. Men så e det juh ibland. 

Idag kom BVC på hembesök. Hon vägde Nathalie som nu väger 2810g, hon har alltså gått upp 165g på 4 dagar. Känns kanon 👍🏻 stora tjejen nu. 

Amanda hade en tandläkartid, och jag lyckades såklart boka BVC på samma tid.. Så mormor åkte dit med henne! Tack mormor! Hon hade inga hål och hon va jätteduktig! 
Min stora fina tjej! 

Emelie började på miniorerna idag. Amanda gick där förra terminen, men denna terminen ska hon börja spela i orkestern sen och då är det samma tid som miniorerna. Man kan juh inte göra allt även om man vill... 
Emelie tyckte iallafall att det var jätteroligt på miniorerna. 

Igår kväll fick vi mat hos mormor efter dom stora tjejernas gympa. 
Lillfisen sov gott i vagnen. 


Nä nu ska hag sova. 
Gonatt på er alla!! ❤️❤️❤️

Mys

Publicerad 2015-09-04 15:01:39 i Allmänt

Dagarna rullar på här hemma, vi fick komma hem i tisdags em. Vi träffade barnläkaren på morgonen och hon tyckte att Nathalie var lite skakig, och ville ha ett sockertest på henne. Det testet skulle ligga på över 2,6 för att vara normalt, gissa vad hennes låg på?! Precis 2,6. Men eftersom ingen vågar chansa på och åka hembär det ligger då på gränsen så fick vi lite ersättning ett par gånger när hon skulle äta och sen skulle det tas ett nytt test vid 15. Var det över 2,6 fick vi åka hem. David och tjejerna kom in till oss och Medans vi väntade på klockan så kom Sandra, Luan och Disa och hälsade på! När klockan va 15 togs provet och då låg det på 3.0 så vi fick åka hem! 
Dagarna här hemma har vi passat på och mysa. Mormor, Peter, farmor, farfar Johanna och Vidar har varit på besök! 
Här är hon inte gammal! 

Stolt pappa som bär ut sin dotter från sjukhuset ❤️
mys mys mys 


Äntligen!!!

Publicerad 2015-09-01 08:45:05 i Allmänt

Nu är hon äntligen här!!! 
Igår 31/8-15 17.28 föddes vår fina prinsessa Eva Elisabeth Nathalie! 2782g tung och 47cm lång! Allt har gått bra, vi väntar på barnläkaren nu, sen hoppas vi på att få komma hem till resten av familjen! 💜💜💜


Stolt storasyster 💜💜💜
Och en till stolt storasyster 💜💜💜

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela