Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Trötter är mitt nya namn..

Publicerad 2012-04-29 20:42:49 i Allmänt

Idag har det vatt en slöedag.. igen.. tycker att jag inte gör annat än att slöa nu för tiden.. Jag vill inte göra nått speciellt.. vill bara vara hemma och sova..
I fredags va det gympa som vanligt för tjejerna. Bara 2 gånger kvar denna terminen. Och sen blir den en låååång sommar för tjejerna innan gympan börjar igen. Tjejerna tränar till uppvisningen den 12 maj. Det e så roligt att se dom :)
Efter gympan handlade vi med oss hem och väl hemma startade vi grillen! Det blev bara lite grillkorv, men ändå! :) Gott med grillad korv :) Tjejerna fick somna i min säng, dom skulle se på Let´s dance men dom somnade innan första paret började dansa :9

Igår va det marknad i Höganäs och såklart va vi där. Cia och Sandra kom oxå dit. Och när vi kom fram till marknaden så började det såklart att regna. Men men lite vatten har ingen dött av :) Sandra häll dock på att frysa rumpan av sig men hon överlevde hon med :) Vi köpte såklart gräddbullar, och töserna fick varsen klubba. Mamma köpte munkar. Och när vi kom hem så åt vi munkar. Eller ja jag tog 2 tuggor, sen sa det STOPP! haha :) Men det va gott med 2 tuggor :)
Sen körde vi hem igen. Jag stekte en fläskfilé och gjorde klyftpotatis och beasås till kvällsmat! Jag njöt!!! Tjejerna tyckte det va lite sådär haha :)

Idag tog vi en prommenad till Coop och handlade lite och så tog vi en liten extra runda på vägen hem. Och tanken va att jag skulle fixa i trädgården sen när jag kom hem, MEN latmasken i mig satte in, och jag satte mig i soffan och där satt jag.. LATMASK! Jag e trött och frusen alltid, känns som jag har en förkylning på väg men den vill inte riktigt bryta ut. Vilket är lite små jobbigt, men man ska inte klaga. Amanda och Emelie har vatt ute mer eller mindre hela dagen idag. Dom gick ut vid 9.30 kom hem vid 12 tiden åt lite lunch och sen ut igen och vid 16.30 fick jag tvinga in dom så dom fick mat i sig innan simskolan. Dom har fått många kompisar här på området nu. Vilket är superkul!! Våren och sommaren är dom nästan alltid ute och leker. Hösten och vintern är dom mer inne och ser på tv. Men det e förståligt det e så kallt, men nu som sagt. Dom är ute alltid :) 

Näe hörreni nu ska jag göra något.. men jag vet inte riktigt vad! :) 
Vi hoppas på fint väder imorron så det blir majbål! :)  

Trött

Publicerad 2012-04-27 06:09:40 i Allmänt

Klockan är 6 och jag har vatt vaken dom senaste 2 timmarna.. Sover på jobb i natten har vatt lugn, jag har bara inte kunnat sova.. Typiskt..
Ligger i grubblar på allt och ingenting.. Minsta sak kan vara så stor ibland.. I så e det det här med pengar.. Oh det e ett jävla skit enligt mig.. Vi har så vi klarar oss det e ingen tvekan om det, men ändå grubblar jag på det stup i kvarten..
Och så e det det här om dagis o jobb och allt.. Varför ska allt vara så jäkla svårt??? Varför kan inte saker i ting bara vara enkelt?
Antar att tiden på dygnet gör att allt blir lite krångligare oxå.. Jag får väl bara bita i det sura äpplet, och ta tag i dagen.. Nu ska jag snart gå upp o börja dagens arbete några timmar sen ska jag hem i sova en stund innan jag kör till Höganäs o hämtar barnen och går på gympa.
Ha en bra dag gott folk!

Onsdag

Publicerad 2012-04-25 21:04:18 i Allmänt

Onsdag och vägning! Det är alltid lika spännande!
Vågen visade idag -22.6kg. Det e många kilo!
Men fler ska det bli :)

Tog kort idag med! Och så jämnförde jag med första bilden jag tog på mig. Oj vilken skillnad!
Den första bilden är tagen den 15efebruari, alltså dagen efter jag började flyta. Och den andra tagen idag! :)

När jag tog bilden idag så hade jag inte tittat på den gamla, och jagva skiträdd för att det inte skulle synas.. haha :) Ja jag vet jag kan få så dumma saker för mig :)

Idag har det verkligen regnat och regnat och regnat! Tjejerna har vatt ute och lekt större delen av dagen. Först en runda på förmiddagen, och sen kom dom in och åt lite lunch. Och så satt dom och tittade på film. Då blev jag sugen på att baka, så vi satte igång och bakade kanel och vaniljbullar. Och tjejerna hjälpte såklart till. Dom fick hjälpa till med och hälla i mjöl, mjölk, socker osv.. och så fick dom knåda degen och smöra på med smör och kanel och vanil och rulla ihop det hela. Dom tyckte det va toppen!
 
Precis när den första plåten skulle i ugnen ringde det på dörren och en av deras kompisar frågade om dom ville leka. Och såklart ville dom det. Så tjejerna stack ut igen :) Såklart fick dom alla 3 smaka bullarna när dom va klara :) Och dom fick helt klart godkänt :) 18.30 lyckades jag få in mina små tjejer igen :) då fick det bli lite kvällsmat och sen badet och sängen.
Till maten blev jag lite snopen, jag hade gjort broccoli, jag försöker verkligen att lära mig att tycka om det.. det e svårt men jag har gett mig fan på det haha :) Tjejerna har ätit det innan och inte tyckt om det. Så jag la inte upp några till dom, men Emelie blev nyfiken och ville testa och fick såklart det. Hon åt som bara den :) Och då ville såklart Amanda oxå testa, och hon tyckte oxå det va så gott att äta träd haha :) Ja dom sa faktiskt att det va träd :) Så det slutade med att dom åt mer broccoli än nått annat :) Och jodå jag fick oxå i mig broccoli, dock inte med samma entusiasm som dom hade men ändå :)

När tjejerna badat och duschat så tog jag oxå en dusch. Och för ett tag sen när jag gick igenom en massa kläder så hittade jag en gamal sidenpyjamas, så jag tog den på mig idag, och båda tjejerna tittade väldigt konstigt på mig. Tror aldrig dom har sett mig i pyjamas! haha :)

Typiskt att solen skulle komma fram lagom till att tjejerna skulle i säng.. Det kan jag tycka e jobbigt med att vara ensam, när barnen lagt sig så e jag låst här hemma. Och mina lägger juh sig vid 19-19.30 tiden.. sen blir kvällarna så långa. Har juh ingen att prata med direkt.. Men men.. Det kommer kanske?

Näe gott folk nu är det snart Greys Anatomy!

Veckan

Publicerad 2012-04-22 10:12:41 i Allmänt

Så va det söndag igen.
Jag har inte haft nått speciellt och blogga om. Eller ja, jag har vatt här inne och velat skriva men sen har jag inte haft nått och skriva ändå :)

Så i veckan..
I måndags var jag på återbesök i Lund. Jag fick skjuts ner utav E som opererades samma dag som jag. Så roligt att träffas igen. I väntrrummet träffade vi många va dom andra som blev opade samma dag som vi. Det va väl iprincip alla... utom 1. Vi va 4 på salen, och en blev dålig på natten. Hon fick stanna kvar när vi andra åkte hem. Och vi fick veta att hon inte hade klarat sig. Hon fick tarmvred och när hon sövdes kräktes hon så hon aspirerade ner kräket i lungorna som gav henne en lunginflammation och sen fick hon en propp i lungan som hon dog av. Jag trode aldrig hon va så sjuk. Det kom så väldigt nära. I ena minuten va vi alla så glada och nästa blev det en väldigt tryckt stämning.

Men allt såg bra ut med mig. Jag har gått ner nästan 22kg. Och läkaren va väldigt nöjd med viktnedgången och att jag mår så bra.
På vägen hem körde vi inom på center syd och åt lunch. Ja det syntes knappt att jag ätit när jag va klar men ändå :)

Resten av veckan har det vatt mycke jobb. I torsdags va det Me&I visning hos Sofie och Conny! Riktigt roligt va det! Tycker det e superkul! Nästa vecka på söndag ska jag ha nästa visning! :)

Idag fyller Cia 45år! Och igår hade vi fixat med en överraskning! Hon visste att Sandra, Matte och Tim skulle ta henne med ut och äta, men vad hon inte visste va att jag, mamma, Conny och Sofie oxå skulle med ut och äta :) Så när vi ringde på dörren så stod vi där allihopa och sjöng(?) och hon blev ganska så förvånad :)
Jag, mamma, Conny och Sofie vi la ihop till en stor låda med grillsaker. Hon hade sagt till mamma att hon ville ha en liten grill så den köpte vi, en rosa! Och grillkol, grillvante, grillkorv och bröd, ketchup, senap, en ryggsäck som va en kylväska osv. Detva en massa saker i lådan :) Jag tror hon tyckte om det :)

Sandra hade bokat bord till oss på Le Cardinal. Så vo åke dit och åt SUPERGOD mat!!! Jag bad om att få en halv portion och sa att jag gjort en GBP och det va inga problem att få det som en barnportion :) Jag orkade ändå bara halva den portionen! haha :) Men billigt och bra! 90kr!!!! Ja va sååååå sjukt nöjd efter!!! :)
Efter maten åkte vi hem till Cia och åt lite tårta och pratade och hade supermysigt!

Jag körde hem till mamma sen och sov sen. Skönt och slippa köra hela vägen hem. Idag körde jag hem tidigt så jag hann med att vara hemma innan det är dax att jobba :)

Ja det e väl ungefär det hela.. om 1½ timme ska jag till jobb och imorron ska jag hämta barnen hos mamma.
Ha det gött gott folk.

Härliga lördag!

Publicerad 2012-04-14 22:26:14 i Allmänt

Idag har vi vatt på kalas hos filippa! Hon fyllde 2år i torsdags :) Lillfisen redan 2år! Kan inte fatta hur det gick till :)
Det va riktigt roligt och mysigt på alla sätt :) Conny grillade korv, sååååå gott med grillad korv!! Och idag åt jag bröd för första gången sen op! Korvbröd :) Det gick hur bra som helst! :) Och sen fick vi en jättegod glasstårta till efterrätt :) Och det gick bra det med! Jag fick ett litet ryck och kröp in i Filippas lilla tält! :) Jag vill oxå leka!
Jag hade inget tält med bollar när jag va liten...

Filippa med sin nya jacka och mössa som hon fick av mig, Cia med familj.

Idag tjivvägde jag mig.. jag ska juh hålla mig till onsdagar! Men jag var tvungen att kolla idag. Jag vill juh så gärna ha gått ner 20 kg till på måndag när det e återbesök! Och gissa vad!!!! JAG HAR GJORT DET!!!!!!!!!!!!!! vågen visade idag -20.3kg!! Fattar ni!!! 20.3!!! Det e skitmycke! Visst jag har många kilo kvar men ändå!!! Ett stort mål är nått!

Efter kalaset så körde jag och tjejerna hem mamma till Höganäs och sen körde vi till gympa tävlingen som va i sporthallen. Tjejerna satt som klistrade den första tiden, sen blev dom lite rastlösa. Men dom tyckte det va kul och se dom stora tjejerna när dom gympade! Dom va sååå duktiga! Amanda frågade om hon kunde göra så när hon blir stor.. haha :) Ja det e juh inte så lätt att svara på :) Höganäs slutade iallfall 3a och det med ett par skador i laget, dom va jätteduktiga!

Imorron är det en tävlingsdag till.. och jag har sån lust att åka och titta, men jag tror inte tjejerna har lust att åka igen.. haha :) Men jag VILL!
Får se hur det blir med det hela.. :)

Näe  jag är nöjd med min dag idag! och nu ska jag ta och hoppa i sängen :)



Trött tröttare tröttast :)

Publicerad 2012-04-13 22:26:01 i Allmänt

Idag e Cattis trötter!
De senaste dygnen jar vatt lååååånga med långa jobbepass, men nu e jag ledig i helgen iallfall :)
Efter jobb gick jag raka vägen hem och la mig i sängen och somnade till nån timme innan jag körde till Höganäs där mina fina flickor va.
Mamma, jag och tjejerna åkte till ärtan och bönan och tog en liten prommenad. Skönt väder! Och sen va det gympa såklart :)
Tjejerna va så glada för att komma på gympan igen :) Det va juh uppehåll förra veckan.. och nästa vecka jobbar jag på fredag så då blir det ingen gympa..

Vi köpte McDonalds med oss hem. Jag åt hela 3 chicken nuggets, tog dock bort skalet som mina barn säger :) Och någon pommes och det gick hur bra som helst :) Sen satt vi och mös en stund i soffan. Tjejerna åt från sina påskägg, dom har juh en del godis kvar där :) Jag somnade till i sängen en runda och Amanda väckte mig när Disney gick och la sig :)
Tjejerna fick va uppe en stund idag. Dom fick byta om och lägga sig i min säng och se på Let's dance med mig och somna där. Jag bar precis upp dom så nu ligger dom i sin säng :)

Så mysigt att bara vara hemma och bara göra absolut ingenting :)

Imorron ska vi på kalas hos Filippa! Hon fyller 2år!
Resten av lördagen blir lugn hoppas jag.

Nä nu ska jag slänga mig i sängen och se på tv.. eller se på mina drömmar! haha :)

Onsdag och jag e helt slut..

Publicerad 2012-04-11 20:04:11 i Allmänt

usch ja idag e jag verkligen helt slut.. Igår började jag klockan 9 med att ha möte med jobb.. mötet va inte så kul, om jag får säga min mening.. dessutom höll det på mellan 9 och 15.. och sen började jag jobba klockan 15.. och jobbade till 12 idag. Och natten fick jag inte sova speciellt mycke så ja jag e ganska trött nu :) Jag har vatt total förvirrad hela dagen :)

När jag kom hem åt jag lite snabbt och sen slängde jag mig i sängen. Sov 1 timme och sen va det dax att hoppa upp och hämta barnen på dagis. Vi körde inom och handlade på vägen hem. Hemma så slängde jag mig på soffan och bara fanns ett tag medans tjejerna gick ut och lekte med kompisarna. Dom va ute mer eller mindre hela eftermiddagen. Precis när jag skulle starta med maten kom dom in och hade varsen kompis med sig in. Det slutade med att jag hade 4 barn vid matbordet :) Riktigt mysigt . Barnen äter mycke bättre när dom har kompisar här och dom tycker det är ganska mysigt och roligt när kompisarna får äta här.

Idag skulle jag ha vägt mig men har missat att göra detta.. eller ja jag va juh på jobb imorse och jag brukar alltid väga mig direkt när jag kommer upp på morronen... så imorron ska jag väga mig så då kommer det en uppdatering om vikten :)
På måndag ska jag ner till Lund på första återbesöket :)

Näe hörreni nu ska jag minsann fortsätta och bara finnas! Efter Greys ska jag minsann sova gott :)

Yeah!

Publicerad 2012-04-09 21:51:34 i Allmänt

Idag har jag haft min första me&i visning! Det va hemma hos Johanna! Jag va sjukt nervös under fm och när jag kom dit! Men det lugnade sig lite när jag väl började visningen.
Det va verkligen så roligt! Nu vill jag bara ha fler visningar hela tiden!! :) Tanken är att jag ska ha en visning här hemma på söndag. Men än så länge e det ingen som nappat på det hela..
Det finns väldigt mycke fina vuxenkläder oxå, så bara föra att man inte har barn så kan man komma iallfall :) Min mamma och syrra har handlat till sig själva och det e superfina kläder :)
Jag hoppas verkligen att jag kan få ihop lite folk iallfall som vill komma :) Om det e nån som läser här som jag inte bjudit så hör av er! Det e bara till och komma :) Säg bara till innan så jag kan fixa fika :)  

Imorron är det dax att jobba igen. Imorron är det möte först hela dagen från 9-15 och sen börjar jag jobba 15 och jobbar till 12 dagen efter.. det e vad jag kallar ett ordentligt arbetspass :) Och sen jobbar jag extra natten mellan torsdag och fredag. Och lördag e det kalas och söndag förhoppningsvis visning.. haha :) Det va den helgen det :)
Så e det ofta när jag e ledig :) Men det gillar jag :)
Jag blir så slö när jag bara sitter hemma...

Näe hörreni nu ska jag ta och slänga mig i sängen.. tror jag ska slänga in en Greys Anatomy DVD.
Ha en bra kväll!


Påsken snart till enda!

Publicerad 2012-04-08 20:27:14 i Allmänt

Jag har jobbat inatt, och tjänat nån extra liten slant nu när det e storhelg och allt! haha :) Ja inom kommunen så tjänar man inte så mycke extra, men man ska vara glad för det lilla säger dom som vet :)
Det va ett väldigt lugnt pass, skönt och ha det ibland :) Sovit riktigt gott inatt oxå.

Efter jobb idag så körde jag till HBG och hämtade Conny, Sofie och lille go tjejen Filippa. Conny skulle hjälpa mamma och bygga ihop nått från ikea :) Körde hem dom till mamma och hämtade upp mina små tjejer :) På vägen hem stannade vi och tvättade bilen! Det va verkligen ett måste :) Vi tog både invändigt och utvändigt! Och båda tjejerna hjälpte till så det stod härliga till :)

Lyckades bara få med Amanda på bild. Emelie ville absolut inte vara med :)

När bilen va ren och fin åkte vi hem och fixade med maten. Amanda gick ut och lekte med Hanna, och Emelie stannade inne hos mig och hjälpte mig med maten :) Har så snälla tjejer som så gärna hjälper till :)

Idag fick tjejerna en ny liten kusin!
Stort grattis till Peder och Tess till er lille pojke!

Påsk

Publicerad 2012-04-06 20:45:06 i Allmänt

Påsken är här! Men det e inget jag firar så mycke..

Igår träffade jag och tjejerna Madde med hennes tjejer på Ikea och åt lunch. Och efter lunchen åkte vi till Familia i Hyllinge. Barnen lekte i Minihuset på Ica maxi medans jag och Madde strosade runt inne på Maxi. När vi hämtde tjejerna så fick dom varsett påskägg. Självklart blev det en runda in på Familia oxå, och där blev det en liten glass fika. Jag beställde en LITEN mjukglass.. tro mig den va INTE liten! Jag orkade toppen på den och sen va det kört.. jaja. det va gott att äta glass iallfall och jag mådde inte alls dåligt av det heller :) Och efter en runda in på Citygross så va det dax att bege sig hemåt. Klockan va ganska mycke och jag kände inte för att laga mat och jag e ganska trött på Sibyllamat så jag bestämde mig för en kebabtallrik! Jag chansade lite på det eftersom jag inte visste hur jag skulle må av det..
Mina barn är inte så glada för kebabköttet men det e jag :) Så dom tog lite kött och mycke pommes och jag körde tvärtom! Och så valde jag att ta all salladen istället! Det va riktigt gott! och jag mådde så bra!!! Efter att vi hade ätit så hade jag hur mycke mat kvar somhelst!!! Man kunde inte se att vi vatt 3 att äta på den!!!

Idag har vi vatt hos Cia och hälsat på! Hämtade upp Sandra oxå! Det va så längesen vi träffades! Syrran hade en massa kläder som inte passade henne, så jag fick kolla på det, och självklart tog jag emot det! Mycke av det tänkte jag att det kommer jag ALDRIG få på mig! Men när jag kom hem så provade jag kläderna och det va faktiskt ganska mycke som jag fick på mig! Helt sjukt att jag kan få på mig Cias kläder!!!!! Hur fan gick det till??!?!? Men jag e sjukt nöjd!!!
Jag fick så mycke energi av att prova kläder så jag satte mig på träningscykeln i 20 minuter och sen satte jag igång Wii my fitness coach och tränade till den i 20 minuter och sen avslutade jag med lite boxning och tennis spelande! :)
Ikväll gjorde jag en sallad och så åt jag såklart kebebkött som fanns kvar :) Det ser fort farande ut som en hel portion som är kvar :)


Jag provar kläder som jag fick av Cia :) Ignorera röran i bakgrunden! :)

GRILLNING!!!

Publicerad 2012-04-04 19:44:41 i Allmänt

Vilken underbar dag det har vatt!

Vädret har verkligen vatt så fint idag! Solen sken och detva riktigt varmt och skönt på altanen. Där va det lä från vinden därför vad et riktigt skönt! Jag och tjejerna bestämde oss för att starta grillsäsongen!
Vi grillade kyckling och hade potatiskroketter och grönsaker till! GUD så gott att äta nått annat än köttfärs.. :) Det gick jättebra! Jag blev lite rapig efter maten men det har jag blivit innan oxå och det e ingen fara. Men inget illamående eller annat så det gick nog bra med kycklingen :)
Och bara sitta ute på altanen va juh så underbart! Tjejerna va ute och lekte hela dagen efter dagis och klockan 18 kom dom in och badade och sen bad dom om att få gå och lägga sig :)

Så nu sover tjejerna och jag sitter och ser på TV. Ikväll ska jag se på GREYS!!!! :)
Och så ska jag kolla lite på mina meandi kläder så jag vet vad jag ska säga på måndag på min första visning :) Lite nervös! JAAAAAAA eller ganska mycke :) Men det ska bli så kul! :)

Näe hörreni, nu ska jag slöa! :)

Ha en bra kväll alla! :)

Simskola

Publicerad 2012-04-01 18:06:43 i Allmänt

Sitter på simskolan och svettas.. Det e så fuktigt o varmt här inne..
Men tjejerna stortrivs såklart :) dom simmar och har sig :)

Idag har jag druckit så lite!! Det e inte bra alls.. Men jag har bara legat hemma i soffan hela dagen så jag har inte känt av det alls.. Men när vi skulle iväg nu! Herregud vad det snurrade i huvudet! Tog med en flaska vatten nu till simskolan o jag har snart fått i mig 5 dl vatten :) får ta o äta lite vattenmelon till kvällsfika så får jag i mig en del vätska där med :)

Efter simskolan ska vi bara hem. Tjejerna ska i säng och jag ska slå mig ner på träningscykeln :) måste juh röra på mig nu om jag ska lyckas med dom kilona innan efterkontrollen. Tjuvvägde mig idag :) Men vad det visade berättar jag på onsdag :)

Nä nu ska jag kolla på mina duktiga simtjejer :)

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela