Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Det närmar sig!!

Publicerad 2011-09-26 08:01:27 i Allmänt

Jaha då e det bara dagar kvar nu!!! :)
Och på nått sätt så har lugnet börjat lägga sig för mig! Jag är inte riktigt så nervös som jagvarit innan.. inte riktigt lika rädd.. hoppas det håller sig så!
Idag ska jag packa ner det sista,  ja förutom tandborstar och så.. Och så ska vi gå och växla lite pengar idag! :) Härligt härligt! Sen kommer juh alltid problemet med hur mycke man ska ha med sig! haha :) Men det går ju att ta ut pengar där med, bara det att det kostar en avgift att ta ut pengar eller handla på kortet där nere.. tänkte vi skulle slippa lite sånna avgifter iallfall :)

Helgen har gått så fort. i fredags va det gympa, och såklart tyckte töserna att det va toppen! :) Och lördag till söndag jobbade jag.. och barnen va hos Micke.. 

Idag håller vi tummarna för att min diskmaskin kommer!!! Jag vill ha den NU!!
Jag ska slänga en massa skit som jag har ståede oxå! Passa på nu när jag har mammas bil så vi kan köra omkring :)

Näe hörreni nu har jag inte tid att sitta här :)

6 dagar kvar!!! :)

Publicerad 2011-09-22 21:35:24 i Allmänt

6 dagar kvar!!!
Och jag e superstressad! Det känns som jag har 1000 saker att göra och jag blir aldrig klar!!!!
Idag tog jag och Emelie upp den stora resväskan och började packa ner lite av sommarkläderna som inte används längre :) Här hemma då :) Och nu börjar det nog kännas på riktigt för barnen :)

Igår va vi hos frisören!!! Först klippte han mig och sen la han slingorna i mitt hår och sen klippte han mamma/mormor och sen va det Emelie's tur! Och hon hoppade upp i stolen och satte isg så fint :) Hon fick hålla mormor i handen och hon gjorde precis som frisören sa! :) Och hon blev så fin :) Han klippte upp det lite mer denna gången, kanske lite för mycke enligt mig, men hon blev jättefin iallfall! Det kan vara skönt för henne nu nu när vi åker om det e lite kortare :)
 
Hon fick lite lila färg i håret oxå! :) Amanda fick oxå lite färg i håret fast hon inte klippte sig. Hon vill inte klippa sig, hon vill ha långt prinsessahår, och klippa hennes toppar gör jag själv, eftersom det e så krulligt så syns det inte om det är ojämnt! haha :)

Idag vaknade jag klockan 5!! Och började genast att fundera på vad jag skulle fixa med idag.. till slut blev det lite mycke i huvudet så jag tog fram papper och penna och gjorde en låååååång lista!! haha :) Klockan 5 på morronen!!! Och lagom till att barnen vaknade 6.30 så ville jag somna om! :) ;em 7.10 fick jag minsann ta mig upp iallafall :) Satte igång tvättmaskinen, och sen blev det hela 3 maskiner tvätt tvättade idag! Härligt!! Och jag har städat ur en garderob, packat väskan, lämnat kläder till Myrorna, hämtat ut paket från jotex!, gjort fint i rabatten på framsidan, och satt upp väggtexten i köket! Blev ganska bra! Första gången jag gjorde det, och insåg att jag kanske borde ha tatt lite längre tid och kollat hur det skulle sitta! Men jag e nöjd iallfall! Det ser inte helt tokigt ut! haha :)


Och så går jag här och väntar på min diskmaskin.. ohhh så fort jag hör en bil så vill jag se om dm kommer till mig.. men ikke!! Jag ville ha min diskmaskin NU!!! :)


Näe hörreni nu ska jag se Greys! haha :) Älskar mina greys DVDs :)

Ha en bra kväll alla! :)

Fulle rulle..

Publicerad 2011-09-19 21:05:22 i Allmänt

Denna helgen har det verkligen varit full rulle!
I fredags jobbade jag och sen hämtade jag tjejerna i hbg och sen blev det gympa,.. och så hem.. sova.. lördag åkte vi till HBG för att gå på kalas hos Emma! Barnens kusin. Hon fyllde 4år, och tjejerna tycker det är så kul att leka med Emma. Vi va inom till Cia som precis flyttat och kollade in hennes nya lägenhet. Jättefin lägenhet!!! Supermysig lägenhet som jag skulle kunna tänka mig att ha!
Och sen hem igen. I söndags åkte jag och tjejerna till Höganäs och träffade Madde och hennes tjejer! Alla 4 tjejerna lekte så fint! Och jag och Madde fick prata en massa!
Och sen sov vi över hos min mamma! Och idag åkte mamma och jag till Rusta.. handalde lite.. och vidare till min pappa och fick lite ägg :) Och sen vidare till Cia som bjöd på tacos! Såååå gott!! Och nu är det superfint hemma hos sig! :) Hon har verkligen fått ordning på sina saker.. Och sen hem igen.. fick låna mammas bil! Sååå skönt!
Imorron är det dax för jobb igen..

Näe nu blir det soffan för min del! Ha en bra kväll!

Barnavdelning röd och gympa

Publicerad 2011-09-16 20:14:39 i Allmänt

Igår fick vi(jag och Emelie) komma in på barnavdelning röd i Helsingborg. Vi träffade en sjuksköterska (och jag tror att det va samma sjuksköterska som jag pratade med i telefon, eller jag hoppas det för annars finns det 2 sjuksköterskor på den avdelningen som inte ska vara där...) och hon mätte och vägde Emelie. Och sen sa hon att det va 3 veckor kvar till operation och Emleie kommer ändå glömma allt hon sagt.. hmm ja, men visa henne grunderna så kan jag påminna henne sen när det närmar sig operationsdagen.. hmm ja.. hon tog fram en låda med en massa saker och en pärm med bilder. Emelie hoppade upp i mitt knä och tittade intresserat i lådan, men då drog sjuksköterskan undan lådan.. sen började hon bläddra i pärmen, och så sa hon exempelvis, Du ska duscha och tvätta håret på morronen, du får inte äta eller dricka, du ska ligga i en säng här, titta vilka fina kläder tanten och farbron har(dom va klädda i op kläder och Emelie ryggade verkligen tillbaka!) osv osv.. och det va inte med en normal barnröst utan som om hon pratade med mig och hon bara bläddrade förbi bilderna.. Emelie hann aldrig med och titta och försöka förstå.. sen tog hon fram en mask och bara satte för Emelies mun och näsa och sa"såhär ska du andas i den här masken". Emelie blev säkert väldigt trygg med denna uppvisning.. eller inte.. Vi fick en liten bok med samma bilder som i pärmen med oss hem så vi får titta i den när vi närmar oss op.. och försöka göra det på ett bättre sätt än vad hon gjorde.. kan juh inte gå sämre iallfall.. suck..
Och sen fick vi träffa narkos och sen fick vi åka hem..

Mamma och Peter passade Amanda, eller ja.. dom spelade mest Wii.. haha :) Det va riktigt kul och se dom 2 spela!! :) Och sen tog dom även emelie med sig hem. och jag gick och jobbade.. idag skulle jag ha slutat 11, men fick stanna över till 12.15.. aja det va helt OK! Och så fick jag låna Mickes bil, hämtade barnen som mamma hade kört till Cia. Och sen va det gympa idag igen! Tjejerna bara älskar gympan!! Emelie e helt inne! Hon hoppar och har sig! Och Amanda va överlycklig för dom hoppade i gropen idag! :)
När vi kom hem så hade vi fredagsmys och kollade på film och åt lite godis! Båda tjejerna somnade i soffan innan 19.30! :) Gotjejerna! :)


Ja det va denna kvällen! Helgen är fullspäckad! Imorron är det kalas, kulturnatt, söndag är det träff med en kompis, och sen va denna helgen slut :)

2 veckor kvar!!

Publicerad 2011-09-14 20:50:48 i Allmänt

Idag har jag vatt trött.. Emelie har sovit dåligt inatt.. hon skriker rakt ut i luften mitt i natten och en annan hoppar juh högt! Dessutom snarkar hon väldigt mycke, och inatt har hon haft många små andningsuppehåll, det är riktigt obehagligt! Jag vet inte om hon har det i vanliga fall oxå men inatt iomed att jag va vaken så mycke så märkte jag det... usch det va inget trevligt.. Jag blir livrädd när hon gör så, men hon tar juh sig igen. Men det e just sånna här saker som vi förhoppningsvios slipper när hon blivit operarad..

På väg hem från dagis så ringer min telefon och det va en sköterska från öron i helsingborg. Hon säger att barn röd(dom jag pratade med igår) ringt henne och sagt att det inte finns tid för Emelie imorron.. men sen säger hon att hon ska höra om hon kan ordna det och så skulle hon ev höra av sig igen.. jaha? Vaddå eventuellt.. När klockan va 16 hade ingen hört av sig och eftersom jag inte fått nått nummer till den här sköterskan på öron så ringde jag jag barnröd, och denna gången fick jag prata med en jättetrevlig sjuksköterska. Och hon kunde inte förstå varför dom ringt och sagt så.. Emelie va inskriven klockan 12.30. Visst hon sa att det va många som va bokade imorron men hon tyckte ändå att det va konstigt att man ringer och säger så och sen inte ringer tillbaka och ger ett ordentligt svar.. vilket jag håller med om! Hela dagen har man gått och tänkt och jag fick förbereda dagis på att barnen kanske kommer ändå.. suck.. men men efter mycke om och men så fick jag rätt ut det hela (hoppas jag) ska kanske inte ropa hej ännu.. får väl se när jag kommer dit imorron..

Amanda var på utflykt med dagis idag! Dom hade sån otur! För hela förmiddagen så regnade och regnade det! Men dom hade åkte iväg iallfall! Och dom hade ätit sin lunch ute i regnet! Amanda tyckte det va lika kul fast det regnade :) Emelie hade med sig en leksak till dagis. Alla barnen fick ta med sig varsen leksak hemifrån som dom fick visa upp för sina kompisar!! Emelie tyckte det va jättespännande! :)

Efter dagis åkte vi upp till leksaksaffären för och köpa present till Emma som vi ska på kalas hos på lördag! Tjejerna tyckte det va spännande och gå där och bestämma vad som skulle köpas! Och efter ett tag så lyckades dom hitta varsen present till henne :) Ja denna veckan e fullspäckad nu, imorron blir det sjukhuset med Emelie, och sen jobb, fredag e det gympa, lördag är det kalas, och på kvällen är det kulturnatt i Höganäs, det brukar inte vara jättemycke och se men ändå kul och träffa lite Höganäsare :) Och sen på söndag ska jag träffa Madde.. ja det va denna veckan den.. haha :)

Idag är det bara 2 veckor kvar till resan!!!! Ni trode ni skulle slippa undan tjatet nu va? haha :) Så fel ni hade :) 2veckor! Och som ni såg så e denna veckan ganska full så den lär juh flyga iväg.. Ojojoj.. jag har bara 4 arbetspass kvar!!! 4!! Det e juh typ ingenting!!! Lääääängtar så! Fast jag e skitnervös för flygningen!!!! hur ska detta gå?! Jag hoppas det blir fint väder när vi ska flyga så det inte blir en massa gupp! hah a:)

Surtanter...

Publicerad 2011-09-13 21:02:43 i Allmänt

Jag fick juh tid till Emelie för operation igår, och innan operationen ska hon träffa sjuksköterska och narkos och ev ta prover och så. Den tiden va jag tvungen att ändra eftersom vi är på kaniarieöarna då. Så jag ringde upp till barnavdelningen röd i HBG. Och jag fick prata med en mycke otrevlig sjuksköterska. Första gången jag ringde så svarade hon "det har jag inte tid med nu, du får ringa när det är lugnare på avdelningen" jaha ja det ejuh lätt för mig och veta när det e? Hon hade kunnat förklara på ett vettigt sätt att hon har mycke och göra och be mig ringa om någon timme eller så.. det hade knappast tatt henne längre tid.. men men.. iallfall så ringde jag upp igen ett par timmar senare och då svarade samma surtant... Denna gången va hon lite trevligare men fortfarande väldigt kort i tonen. Jag förklarar att vi inte kan komma den tiden och då blir hon irriterad och berättar för mig att dom minsann bara har extra personal inne på torsdagar som tar hand om sånna här möten.. jaha ja men det finns juh fler torsdagar innan operationen tyckte jag.. och surtanten tog fram papper och började bläddra och ha sig.. och till sist så fick vi en tid på torsdag klockan 12.30. Jag hoppas verkligen inte det är hon som jag ska träffa!! Men men.. får väl se på torsdag helt enkelt!

Det e fullt upp denna veckan! Imorron ska Amanda på utflykt med dagis och pannkakorna är gjorde till henne :) Torsdag så e det sjukhuset med Emelie och sen ska jag jobba.. fredag e det gympa lördag e det kalas hos Emma :) Tjejerna ser så fram emot det! :)

Ny vecka!

Publicerad 2011-09-12 19:39:14 i Allmänt

Idag fick vi OP tid till Emelie.. det blir så verkligt då.. det är inget allvarligt, hon ska ta bort polyper och hyvla ner lite på hennes halsmandlar.. Men ändå.. det e inget kul och behöva lämna henne på OP.. Men samtidigt så tror/hoppas jag att hon ska få sova bättre efter operationen och dessutom få slippa alla dessa förkylningar som hon åker på..
Den 13/10 ska hon opereras.. det e min första dag efter semestern.. suck.. kul och berätta det för min chef... Emelie får inte gå på dagis på en vecka efter operationen heller...
jaja det e då det...

Idag va jag och lämnade min Iphone igen.. den stängs av stup i kvarten.. det gillas inte utav mig!!! Så nu lämnades den in igen! Jag fick världens dummaste kommentar från killen på Telenor.. När jag berättat om hur telefonen höll på, så svarade han "ja då är det något fel på den telefonen" hmm nähe säger du det!!!!! Jaja.. Fick en lånetelefon iallfall.. en gamal sony ericsson telefon..

Oh idag kom äntligen rörmokaren! Berättade jag att han va här i torsdags redan? Kommer inte ihåg vad jag har skrivit eller inte! suck Cattis.. iallfall han kom i torsdags och då insåg han att han hade tatt fel på ställe, men så sa han jag kommer tillbaka om några timmar!! Några timmar!!! Detta va torsdag klockan 8.30 och han kom tillbaka måndag klockan 9!!!!!! Ja det kallar jag några timmar! haha :) Men iallfall så fixade han en ny kran i köket så nu kan dom sätta in en diskmaskin!!! Jag läääääängtar efter en diskmaskin!! :)

Näe annars har jag nog inte mycke och berätta om :)
Ha en bra kväll!

sjuker

Publicerad 2011-09-09 09:44:32 i Allmänt

Usch idag e det inget vidare med en annan.. Barnen e pigga och glada men jag e helt slut.. huvudet värker, näsan och ögonen rinner.. ööörk så äcklig jag känner mig.. svettas och sen fryser jag omvartannat.. det e ingen höjdare..  Jag fick inse att det bara e till och ringa och sjuka mig från jobb.. det känns inte bra på en helg.. jag vet hur svårt det är på helgen att fixa in någon.. men det går inte.. jag kan inte gå till jobb såhär..
Så det va bara till och ringa och sjuka sig..
Tjejerna ska till Micke sen så jag kan ligga i soffan och bara finnas.. får väl se på Greys Anatomy! Ett traderafynd!! Köpte 6 säsonger inklusive frakt för drygfa 100lappen!! Det tyckte jag va lagompris! Och sen blev jag ännu gladare när jag insåg att de va helt nya!!! Inplastade och allt! Älskar tradera!!!

Nu ska jag slänga mig i soffan ett tag..

Förkylder...

Publicerad 2011-09-07 21:28:10 i Allmänt

Känner att det är dax att uppdatera igen :) Det va ett tag sen :)
Men det e rullar på här med jobba och dagis och barn och förkylningar.. suck.. både jag och barnen börjar bli riktigt förkylda nu.. Både barnen och jag hostar och snorar och har oss.. men vi ska göra allt för att bli friska så snabbt som möjligt!!! Jag har ingen lust att vara hemma sjuk nu ich få sjuklön från jobb.. ahnäe! Vi behöver massor med pengar till resan :)
Igår kom mamma hit, vi hämtade barnen och körde till tandläkaren med Amanda. Det gick så bra! Hon va så duktig och gapade så stort och fint :)
På kvällen köpte vi kinamat och det va riktigt mysigt! Vi kom på att det igår va 8år sen jag kom hem från USA!! 8år sen!!! Kan inte fatta det! Men visst det har juh hänt en hel del sen dess! Och idag har mamma och Peter 8årig bröllopsdag! :) GRATTIS till er!!!
Mamma sov över här till idag och passade barnen på förmiddan då jag skulle på möte, och sen blev det dagis och jag gick till jobb.. Jag ville inte lämna dom klockan 8 på morronen o sen hämta dom 20.30 iväll.. det kändes inte bra! Så jag e tacksom för att mamma kunde komma och hjälpa till! :)

Näe hörre ni nu ska jag ta och slöa i soffan.. Och sen blir det snart sängen :)
Ha en bra kväll alla!
Sov gott på er!

RIP Stefan Liv.

Helgen

Publicerad 2011-09-04 20:20:03 i Allmänt

är nu slut.. suck.. imorron är det måndag igen och då är det dax att jobba.. det e konstigt att en ledig helg kan gå så fort! :) Men men jag ska inte klaga! Snart är det semester :)

Vi har faktiskt haft en riktigt lugn helg.. i fredags lyckades vi lura med oss mormor till Helsingör och äta en go glass i gränden :) Smaskigt :)
Igår va vi bara hemma och hade det bra och samma sak idag.. fast man blir så slö när man bara sitter här hemma.. men samtidigt är det skönt.. E jag ute och far och flyger så blir jag så arg för att jag inte kan bara vara hemma.. men nu har jag ialflall vatt det denna helgen :)

Nu sover barnen iallfall och jag sitter och tittar på Idol.. tycker uttagningarna e roliga.. sen ser jag inte mer..

Näe men ha det så bra ikväll!
Kram på eR!

Dagis

Publicerad 2011-09-01 22:03:15 i Allmänt

Då va denna dagen oxå slut.. Jag har jobbat och barnen har vatt på dagis.. Hämtade dom lite efter 20 idag.. och på vägen hem så ser man alla fönster där det e nerrullade gardiner och en lampa tänd, och så e det juh här med när mina barn sover så jag tänker juh att jahapp där sover alla barnen och jag drar ut mina vid denna tiden.. Fick väldigt dåligt samvete för barnen där.. Men precis när jag går där och tänker så så säger Amanda: "Mamma det va så mysigt att ta på sig pyjamas och se på bolibompa på dagis" Oj va glad jag blev! Sträckte på mig och tänkte istället, vilken tur mina barn har som får mysa lite extra på dagis :) Dagis fröknarna e juh supermysiga! Dom brukar byta om på barnen och sen får dom krypa upp i soffan och se bolibompa och sen brukar dom sätta igång en film. Dom barnen som ska/får sova brukar få krypa ner på madrasser och det ser så mysigt ut :) Mina har aldrig klagat på att dom vatt sent på dagis.. snarare tvärtom, dom ber om att få va där länge :)

Men nu e vi lediga ett par dagar! Fredag, lördag och Söndag!!! Sååå härligt! Vi ska se till och bli friska.. jag känner att jag oxå har en förkylning på G.. inte så kul.. får väl se om det blir en lugn hemma helg.. så fort jag säger att jag ska ha det så blir det precis tvärtom :) Men men får väl se :)

Inget kul på tv idag.. och trött e jag så jag borde kanske gå och lägga mig...

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela