Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Uppdatering :)

Publicerad 2012-03-31 12:07:09 i Allmänt

Ja det e väl dax för en uppdatering här kanske :)
Det va ett tag sen jag skrev nu, men jag har faktiskt knappt hunnit sitta vid datorn denna veckan.

Jag kan iallfall meddela att det bara va Emelie som blev sjuk, ingen annan som kräkte, TACK O LOV!!!

Vad har mer hänt då, jo jag satte igång projket göra om här hemma. Herregud! Jag är jätteduktig på starta saker och ting men är väldigt dålig på slutföra saker :)
Jag har länge tänkt att det e trång på ovanvåningen, och funderat på om jag skulle sova här nere istället. Och så va jag på ikea härromdagen och hittade då en 90 säng för 399, och det va juh inte så farligt så jag tog den! Och sen satte jag igång :)
Här nere delade jag på soffan, så nu är det en 3a bara. Och så satte jag sängen brevid soffan. Blev jättebra. Storarummet ser faktiskt större ut än vad det gjorde innan.
Och där uppe tog jag bort benen på min gamla säng och la in madrassen på golvet i tjejernas rum, satte på ett madrass skydd och la en massa kuddar där på. Så vipps hade dom en myshörna där dom kan sitta och "läsa" böcker eller leka med dockorna eller barbie osv. Deras skrivbord satte jag in där min säng tidigare hade stått.
Det blev riktigt bra faktiskt :) Både jag och tjejerna är nöjda!
Och jag ska verkligen inte säga att det e jag som gjort allt detta, min mamma är den som gjort mest tror jag :)

Vardagsrummet och mitt sovrum :)

Tjejernas myshörna :)

Ja förutom allt detta ommöblerande så har jag såklart vägt mig i veckan. Denna veckan gick vågen bara ner -0,1kg, alltså typ ingenting. Men så kommer det juh att vara ibland. Kroppen måste juh få återhämta sig nångång oxå. Nästa vecka blir det säkert mer då :) Jag har ett mål att när jag ska ner till Lund den 16/4(tror jag att det va) så ska jag ha gått ner 20 kg. det e ungefär 3.3 kg till, så det ska jag fixa. Men det e kul och ha nånting att sträva efter. Jag blir lite mer motoverad till att sätta mig på cykeln eller ut och gå om jag har ett mål. Klart jag har ett stort mål, men det ligger så långt fram..

Igår va det gympa igen. Tjejerna va så glada för att komma dit igen. Dom kunde juh inte vara där förra veckan när emelie kräkte. (dom hade inte kunnat åka dit ändå eftersom jag skulle ha jobbat och M inte kör dit dom..)
Det va så kul och se Amanda! Hon klarade att göra kullerbytta och komma upp på fötter utan att ta i med händerna :) Och så fick hon hjula.

uppvärmining :)

Jaha resten av dagen idag ska jag minsann bara stanna hemma och bara finnas! Amanda och Emelie är hos granntjejen och leker. Skönt att dom kan underhålla sig :) Då sover dom gott ikväll :)
Lördagar är tråkiga för det finns ingenting på tv.. Får väl hitta nån gammal film och titta på. :)

Näe hörreni nu blir det inte mer för denna gången!
Ha en bra dag!

Kräksjuka..

Publicerad 2012-03-23 13:49:49 i Allmänt

Stackars min lilla Emelie som blivit kräksjuk.. Hon började inatt vid 3 tiden, och sen har hon fortsatt under natten och förmiddagen. Nu sover hon gott i soffan sen nästan 2 timmar tillbaka. Hon får sova till hon vaknar.. Usch kändes så pinsamt att ringa till jobb o säga att jag inte kunde komma.. Med vad ska jag göra..

Jag tvättar allt!! Tillomed alla täcken, dom hänger ute o torkar så dom luktar förhoppningsvis friskt o gott ikväll :)
Snälla håll alla tummarna för att jag o Amanda håller oss friska, fast oddsen nog ligger emot oss :( men hoppas kan man juh :)

Lite smått och gått :)

Publicerad 2012-03-20 20:34:33 i Allmänt

Jaha vad ska jag skriva om idag då?
Kan väl börja där jag slutade, eller ja i söndags iallfall..
Jag och tjejerna hämtade upp mamma och körde sen till HBG och hämtade upp Conny. Vi körde till ÖoB och mamma kollade på staket/nät som hon ska sätta upp på altenen. Conny va med eftersom det e han som ska sätta upp det :) Så han fick godkänna det :)
Utanför ÖoB stod en Pölseman och såklart så tog vi lunchen där :) Tjejerna åt röd pölse med mos och jag åt  bara mos. Jag kan äta korven oxå, men har svårt för skinnet.. Åt väl 1/3 av moset :)
Efter maten fortsatte vi till Skopunkten. Både tjejerna och jag behövde nya vårskor. Tjejerna fick välja vilka skor dom ville ha. Så stora fötter mina kära flickor har fått!! :) Amanda har stlk 30! Och Emelie 27!! Herregud!
 Amanda valde dom svarta och Emelie dom ros/vita, eller egentligen är dom mer lila i verkligheten än vad dom ser ut att vara här. Tjejerna va iallfall nöjda! Och jag köpte mig ett par skor oxå. Jag fick köpa en sula att lägga i och det va riktigt skönt med en sula, och då skulle minsann brossan oxå ha ett par sulor, han har likadana skor, ja jag köpte herrskor, men det va så sköna skor så det bryr jag mig inte om :)

Jaha sen lämnade vi iallfall Conny :) Och vi körde vidare till Ikea. Där handlade vi lite och körde sen vidare till jysk! Där fick mamma springa in själv, och sen blev det en runda till Biltema. Där sprang jag in själv, och sen körde vi till Rusta oxå! haha :) Sen blev det inte fler affärer :) Vi lämnade av mamma hemma hos sig. Och på vägen hem så tyckte töserna att dom va för trötta för simskolan så vi hoppade det den gången. Istället köpte vi hem mat, och sen körde vi hem och bara mös!

Imåndags var barnen på dagis som vanligt. Jag tog mig till Maxi och handlade. Införskaffade bla en kallender att skriva upp mina ev Me&I visniningar :) Jag hoppas många vill ha en visning av mig :)
Och så körde jag till Höganäs för att hjälpa mamma med att bygga ihop lite saker som hon köpte i söndags. Och så köpte jag en klädhängare så jag har att hänga upp alla kläderna på p visningarna :) Dom hade nämligen vädringsställ billigt på Citygross :) Nu väntar jag på att kläderna ska komma :) Känns så spännande :)

Idag va barnen oxå på dagis, och jag har bara slappat! Jag har vatt riktigt trött idag.. har inte orkat göra något på hela dagen.. bara slappat.. jag va jättetrött men kunde ändå inte slappna av och lägga mig rtill ro.. men så e det när man har typ 100 saker i huvudet..

O resten av veckan då? Jo imorron börjar jag jobba igen! Ska bli skönt att komma igång! Torsdag e jag ledig. Funderar på om man ska åka upp på Rusta när dom öppnar på torsdag :) Eller kanske åka till pappa och hälsa på en runda.. har inte vatt där på lääänge.. På fredag jobbar jag, och tjejerna får gå på dagis och sen hämtar Micke dom där.. Amanda trodde han skulle köra til gympan och hon blev så glad tills jag fick förklarat att det inte blev så.. hon sa inget men man såg på hela henne hur besviken hon blev.. särskillt efter allt prat vi hade för 2 veckor sen ungefär.. Ibland skulle jag vilja in i hennes lilla underbara hjärna och se vad hon tänker.. för hon tänker den tjejen.
Jaja det blir nog bra det med.
Klockan är bara 20.30 och jag skulle kunna lägga mig och sova vilken sekund som helst.. men då  lär jag vakna mitt i natten och va för pigg.. :)

Näe jag får väl ta och hitta något att glo på på tv..
Imorron ska jag väga mig igen och mäta :) Tror faktiskt inte att jag gått ner så mycke denna veckan, men vi får se :)

Lördags besök!

Publicerad 2012-03-17 20:28:35 i Allmänt

Igår åkte vi hem till min mamma! Vi va och handlade lite och så åkte vi ner till hamnen med barn och hundar och gick en runda! Det va juh så härligt väder igår! Riktigt varmt och skönt! Och jag insåg att det är dax att införskaffa sig lite vårskor.. Barnen har bara dom tjocka vinterkängorna..
Tjejerna fick leka lite på lekplatsen och sen va det dax att åka hem och byta om till gympakläder och bege sig till gympan!

Båda tjejerna va mer än stolta när dom fick visa att dom hjular! :) Emelie ramlade rakt på näsan en runda.. hon sprang på golvet och snubblande och det tvärstopp.. och hon stod verkligen rakt på näsan :) Stackaren! Tur dom har bra ledare som lyckades trösta henne :)

På kvällen spelade mamma och jag kort och Amanda satt och kollade på :) Emelie somnade gott i mormors säng :)

Idag gick vi en sväng med hundarna och sen körde vi hem.
Efter lunch mötte vi upp Johanna, Björn, Julia, Lovisa och lille Vidar på hembygdsparken! Tjejerna va så glada att vi skulle dit! Och det tog en liten stund innan dom lekte med varandra men tillslut så lekte dom fint! :) Men efter nån timme så frös vi så vi körde hem istället. Här fanns det kladdkaka som väntade på dom andra.. själv tog jag en bebisyoggy :) Ni vet en sån fruktpure som är i yogurtförpackningar :)
Tjejerna lekte här hemma oxå. Och Emelie satt som en kloss på mig när jag höll lille Vidar. Hon va helt frälst! En bebis vill hon ha! haha :) Ja det vill jag med :) Men det e juh lite svårt just nu :)
Det va en riktigt härlig eftermiddag!

Jag och tjejerna gjorde iordning lite mat sen. Vi gjorde hemmagjorda hamburgare och potatiskroketter. Riktigt gott va det! Vi åt framför tvn. Och barnen valde att sätta igång Bilar 2. Riktigt mysigt att sitta där och äta och se på film :)

Så denna helgen har vatt helt underbar!

Väla och Ikea

Publicerad 2012-03-15 22:23:51 i Allmänt

Efter dagis idag så kom vi på att vi inte hade något att göra.. så vi körde in till Väla och Ikea!
Amanda och Emelie hade fortfarande lite pengar kvar sen jul och födelsedag, så dom tog såklart med dom och så körde vi!
Tjejerna hittade nånting som man har till lera.. Och det köpte dom för sina pengar, själv kollade jag lite på kläder, men alla affärer höll på att bygga om så det va bara jobbigt att gå där inne tyckte jag.. Får se sen.. jag va mest nyfiken på om jag har minskat i klädstorlek :) Jag får väl se nåndag när jag e ensam och gå ner till stan och prova kläder :)
Efter väla gick vi till ikea och tjejerna ville leka i lekrummet, och jag gick en sväng inne på ikea. Oh jag hittade så mycke jag ville ha.. MEN kassan räcker inte riktigt till :) Hittade en soffgrupp jag ville ha, men en dag så kommer det nog :)
Sen åt vi på Ikea, vi åt köttbullar och mos allihopa! Jag beställde 3 barnportioner :) Och jag orkade ändå inte allt! Jag fick ge bort 3 köttbullar och fick lämna en del mos.. haha :) Det e en sjuk känsla, dessutom kändes det som alla stirrade på mig.. men jaja.. då får dom göra det :)

Resten av kvällen.. tja.. det har inte vatt nått speciellt.. Jag har fixat med lite papper inför starten med ME&I! Ska bli jättekul att komma igång :) Spännande! Jag e skitnervös för det men samtidigt tycker jag att det ska bli jätteroligt! :)

Näe nu ska jag ta och krypa ner i sängen.. e trött i ögonen :)

Dagen

Publicerad 2012-03-13 20:02:50 i Gastric by pass!

Idag har jag ätit köttfärslimpa sås och potatis!!! Såååå gott! Fast gud va mätt jag blir nu när jag äterriktig mat! Jag la upp en potatis och en bit köttfärslimpa och så sås så jag kunde mosa ihop allt, men jag orkade inte allt.. det va helt omöjligt! Jag satt jhur länge som helst kändes det som iallfall... :) Det värsta tycker jag är att maten blir kall.. jag hatar kall mat! Det smakar skit rent ut sagt!
Till lunch åt jag en äggröra med lite köttfärs :) Smaskens gott va det :)

Jag, barnen och mamma tog en prommenad till Ica, det e inte så långt men dock en prommenad. Ikväll ska jag sätta mig en stund på träningscykeln oxå! Det är ganska skönt att sitta där och titta lite på TV!

Imorron är det dax att vägas igen! och mätas!
Och imorron är det 2 veckor sen jag opererades! Det kan jag verkligen inte förstå!! Det e helt sjukt! Tiden går fort när man e lycklig :)

Idag åkte agrafferna!! Såååå skönt!
Men när jag kom till vårdcentralen och skulle träffa DSK så hade hon fått gå hem, så nu fanns det ingen som kunde ta mig.. men en ssk sa att hon kunde göra det om jag kunde vänta en stund. Och jag hade ingen tid att passa så jag satte mig ner i väntrummet. Fick vänta kanske 20 minuter, sen fick jag komma in på ett rum och lägga mig på en brits, där började sköterskan fråga ut mig om denna operationen och så :) Tyckte det va ganska kul! :) Och så tog hon av alla plåsterna, och så sa hon "men oj sånna här agraffer har jag aldrig sett" Jaha tänkte jag, här ligger jag, och vill inte riktigt höra det! Så alla ni utav mina gamla pluggkompisar som nu läser till ssk, säg inte så till en patient! Man blir sjukt nervös då!!! :) Bara ett tips! :)
Men iallfall så hämtade hon en annan sjuksköterska som kom och sa "jo men såhär ser agraffer ut det e inget konstigt, nu ska vi bara hitta något att ta bort dom med" Jaha där låg jag.. Efter mycke letande så hittade dom vad dom skulle ha, men då fick hon inte tag på agrafferna utan tog mitt skin istället!!! Det va mindre skönt får jag säga.. men tillslut fick hon koll på hur hon skulle göra och då gick det bra! :)

Ja det va denna dagen det..
NU ska jag sätta igång en film eller nått.. och sätta mig på träningscykeln :)
Igår förresten då satte jag i min träningscoach på Wii spelet! Oj vad hon kunde köra hårt med en haha :) Men kul va det!

Näe som sagt nu får jag nog sätta mig på träningscykeln annars kanske jag somnar innan :)

Maaaaaat!!!

Publicerad 2012-03-12 19:21:37 i Gastric by pass!

Idag va jag så trött på sopporna, jag kunde bara inte få ner mer soppa.. jag mådde illa bara tanken på det..
Så jag testade att äta mos och köttbullar, eller näe köttbulle! haha :) Och det gick jättebra! Dock fick jag hicka 20 minuter efter maten och det varade i 30 minuter!! Jag har minsann aldrig hickat så länge! Men men :) Så skönt att få riktig mat i sig! Dock smakade inte så gott som jag hade trott.. men mat e mat! haha :) Och tjejerna kollade konstigt när jag tog riktig mat, och hur lite jag åt och ändå inte orkade äta upp det..

Bilden är tagen från nätet så det inte är nån som tror att jag åt allt detta! haha :)

Idag gick jag en runda på 45 minuter med mina stavar! Ja jag vet det ser för roligt ut när man går med stavar, men faktsikt är det riktigt effektivt! Det känns att man går på ett helt annat sätt, betydligt fortare och man har bättre hållning och armarna får oxå jobba lite :)

Ringde fk idag och tänkte höra om min sjukskrivning. Eftersom jag sett på viktop.se att vissa har haft problem med att få sin sjukskrivning beviljad utav försäkringskassan.. MEN eftersom min arbetsgivare betalar för dom 2 första veckorna så kunde hon inte säga något om min sjukskrivning nu.. suck.. så dom tar inte hand om den förrän tidigast onsdag när jag skickat in omm att jag ska vara sjukskriven 2 veckor till.. OCH handläggningen kan ta mellan 2-3 veckor! Alltså om jag har riktig otur så kan dom veckan efter jag börjat jobba igen komma och säga att nej tyvärr vi kommer inte att godkänna din sjukskrivning så du får inga pengar för dom 2 veckorna som du va hemma.. det blir juh roligt om dom gör det.. Så ja.. hur ska man göra nu?!? Ska jag gå och jobba på onsdag och så jag e säker på att få pengar? Eller ska jag chansa?! Ohh lite jobbigt!

Ja det va det jag hade och skriva om idag :) Ha en bra kväll!

Mello

Publicerad 2012-03-10 23:45:18 i Allmänt

Vann rätt låt nu då?
Jag gillade den absolut! Får väl se hur den står sig i Eurovision sen då :)

Ligger i sängen o försöker sova men kommer inte till ro..
Saknar barnen.. Men imorron kommer dom hem igen :) mina små älsklingar!

Jahadet va nog allt jag ville :)
Sov gott!

Helg igen..

Publicerad 2012-03-10 08:58:19 i Allmänt

Lördag!

Herregud så konstigt att vakna upp utan barnen hemma.. och så konstigt att inte behöva gå och jobba.. Jättemärkligt :) Men ganska skönt. Jag kan minsann bestämma själv vad jag ska göra idag! :) Det känns konstigt! haha :) Jag sitter och äter frukost i storarummet, och ser på Jims värld! Ja jag vet kanske inte det bästa programmet som går, men ändå! Jag får bestämma! Och framför allt! Det är något annat än Disney kanalen! haha :) Missförstå mig inte! Jag älskar när barnen är hemma och det allt är som det ska, men ibland är det skönt när det är lite annorlunda :)

Igår tog jag min sista Fragmin spruta! Så skönt! Jag gillade inte dom!
Och tänk nu närmar det sig mos/pure veckorna! haha :)

Idag ska jag ta mig ner till stan och hämta ut ett paket, och sen ska jag hem och sätta upp nya gardiner i köket! :)

Ikväll blir det melodifestivalen, och vad blir det för gott till mello? Hmmm ja det blir en soppa! haha :)
Sen blir det inte mycke roligare än fill tror jag :) Jag är ingen smotthie människa.. jag trode jag skulle tycka om det men nej.. det va inte gott..  Jag får väl se vad jag kan hitta på :)

Näe det e allt jag har och skriva om nu :)
Ha en underbar lödag gott folk!
Kram kram

TGIF!!

Publicerad 2012-03-09 15:14:38 i Allmänt

Sitter i gympahallen i lerberget o väntar på att Gympan ska börja. Det e bara Emelie som ska vara med idag, Amanda e fortfarande förkyld och får därför titta på idag.
Sen kör jag tjejerna till Micke. Och jag ska ha en helg i lugnets tecken :) o förhoppningsvis håller jag mig frisk :)

5 dagar kvar med sopporna!! Ja jag vet jag tjatar men det e faktiskt otroligt jobbigt med soppor! Jag trodde det skulle gå hur lätt som helst, men såå fel jag hade! Det va lättare och hålla sig till modifast/naturdieten :)

Oh idag tar jag sista fragminsprutan oxå :)) så skönt att bli av med den. Jag har fullt med blåmärken på magen efter alla sticken :)

Jag börjar märka på kläderna att jag blir mindre, har en t tröja på mig nu o den har blivit väldigt stor över brösten, och det är faktiskt där jag minskat mest i cm :)

Nu ska jag busa med mina små fina flickor :)

Läkarbesök

Publicerad 2012-03-08 16:04:17 i Allmänt

Amanda väckte mig vid 5.30 och mådde inte alls bra. Hon hade feber och hostade och va täppt i näsan.. Och typiskt nog så va vårt nässpray slut.. Men hon fick lite alvedon och hostmedicin. Men hon hade svårt att somna om iallfall.. Jag satte igång en film till henne som hon låg och småtittade på och tillslut somnade hon iallafall om igen.. bara det att då vaknade Emelie istället :) Men hon låg mest och pratade med sig själv som vanligt :)
Vi drog oss till 7.30 och Amanda kom vid 8 tiden..

Tjejerna hade tid till läkaren klockan 11, för att kolla deras magar.. Jag va med dom när dom va små, men det har jiuh inte blivit bättre.. Och vår husläkare tyckte att Emelie nog inte va något att oroa sig för, men Amanda borde kollas upp lite mer. Hon skriver en remiss till barn som får kolla.. hon sa att hon skriver om Emelie oxå för säkerhetsskull.. Dom går på toa hur många gånger som helst ibland. Inte varje dag men ofta ofta.. då kan det vara upp till 10-12 gånger/dag! Och gör nr2!!! Och så har dom ont i magen då och då.. Jaja vi får väl se vart vi hamnar med detta.

Efter läkaren körde vi till maxi, köpte hem lite nässpray till Amanda, och köpte lite nyponsoppa och yogurtar till tjejerna. Bra och ha hemma :) Hoppas hoppas att jag slipper denna förkylningen! Jag har ingen lust att bli så sjuk nu! Men men vi får väl se vad som händer.. kommer säkert i helgen när jag e barnledig.. inte för att jag har något planerat men ändå.. Fast ioförsig hade det vatt skönt om jag blev sjuk då så jag bara har mig själv att tänka på! :) Aja, förhoppningsvis så slipper jag det.. Dricker juh så mycke apelsinjuice(som jag pressar själv) så med tanke på alla c vitaminer jag får i mig så ska jag väl klara mig :) *hoppas hoppas*

Annars har vi inte hittat på så mycke.. jag tycker tiden har gått så fort idag!! Vad hände?!? Klockan är redan 16!! Jag har inte planerat mat till tjejerna idag heller.. får bli pytt i panna! det finns i frysen och behöver ingen förberedelse :) Oh jag e sååå sugen på mat! Jag vill ha något annat än soppa nu!!!! Igår kväll åt jag en modifast chokladpudding, det va riktigt gott! Ja jag orkade juh bara halva men ändå :) Jag hade den under hela första greys anatomy igår :)
Oh jo jag ringde och beställde tid för att ta bort mina agraffer oxå! Så på tisdag klockan 11 åker dom! Det ska bli skönt, det kliar lite :)

Imorron får vi väl se vad som händer, om barnen kan gå på dagis eller inte.. gympa tror jag inte att det blir iallfall.. Amanda e för förkyld.. Hon får nog helt enkelt hoppa imorron.. så e det ibland :)

Vägning och mätning!

Publicerad 2012-03-07 13:07:08 i Gastric by pass!

Jag ska försöka hålla mig till att väga och mäta mig till 1 gång i veckan för att inte stressa upp mig med det hela..
Igår kunde jag dock inte hålla mig och vägde mig, men såklart fick jag göra det idag med! :)
Jag har gått ner 11.1 kg sen den 14e februari! Jag kommer att räkna allt sen den 14e, för det va då jag började denna resan :) Och dessutom vet jag inte riktigt vad jag vägde innan op, eller jo jag vet vad jag vägde i Kristianstad, men jag tror inte att den vågen och min våg synkade, jag vägde mycke mindre i Kristianstad än hemma, det ha rjg inget emot, men ändå :) Och dessutom kommer jag väga mig här hemma så därför så håller jag mig till den :)

Jag har börjat se det på mina kläder! Jag har ett par jeans leggins på mig idag, och dom satt tajt innan.. nu sitter dom allt annat än tajt! Jag har fått Gällivarehäng :) Fast dock syns inte mina underkläder :)
Jag måste gå igenom mina kläder i min gardrob och se vad jag har och inte har :) Jag har mycke kläder där inne som jag inte har kunnat ha på flera år, som jag förhoppningsvis kommer att kunna ha inom kort :) Sen ska det såklart bli kul och köpa nya kläder!
Jag har satt ett mål, där jag ska unna mig kläder för 1000kr. För mig är det jättemycke! :) Jag vet att andra köper ett par byxor för det, men jag är inte sån. Jag köper aldroig kläder för mig, och det beror juh på olika saker, men framför allt att det inte finns så mycke kläder till mig i min storlek. Men när jag kommit till mitt första mål så ska jag minsann unna mig att köpa mig ett par fina kläder! :)
Jag får nog dra med mig nån som e bra på kläder.. för det e inte jag! haha :) Då köper jag väl det gamla vanliga kläderna :)
Men det känns bra iallfall :) Jag mår toppen! Jag är så glad nu att jag gjorde operationen! Kan inte fatta att det har gått 1 vecka sen jag låg där! Vid denna tiden hade jag kommit in på rummet och jag tvingde mig själv att gå upp 1 gång i timmen :) Och om nån timme började jag få sån värk i min axwl att jag inte kunde ligga still så då sprang jag omrking hela tiden :) Fast jag piggnade juh till snabbt iallfall :)

Idag är det härligt väder ute, men det blåser så isande kallt!
Jag tog en prommenad till stan innan och fixade lite ärenden som jag hade! Jag gick in på H&M och köpte varsen parfym till tjejerna, det e nån sån barnparfym. Amanda tittade på den i lördags och ville så gärna ha den men jag hade inte pengar med mig.. så idag tänkte jag överraska dom idag när dom kommer hem från dagis :) Dom har vatt så snälla och hjälpsamma mot mig. Och det är så kul och köpa något till tjejerna för dom blir så glada :)

Slappedag!

Publicerad 2012-03-05 19:39:08 i Allmänt

Idag har var barnen tillbaka på dagis. Det va nog välbehövligt. Dom gick lite på varandra här hemma :)
Jag har tatt det lugnt idag. Körde till maxi och handlade och sen hem igen. Tog en prommenad på fm, och sen va jag hemma och slappade :)
Hämtade barnen klockan 14 och sen hem igen. Tjejerna lekte med lera och matade mig med alla deras kakor :)
Idag har jag vatt sugen på allt! Och speciellt söta saker. OOOH och mat! Jag vill ha något annat än soppa!!! Jag läääängtar till pure/mos veckorna! När man mixat soppan så ser alla soppor likadana ut.. visst dom smakar olika men kom igen dom ser inte aptitliga ut någonstans! Japp lite negativ idag haha :) Det blir bättre igen!
Jag och tjejerna tog en kvällsprommenad och slängde lite kläder i sån låda.. Ni vet sån låda där dom tar hand om secondhandkläder :) Det ska bli kul och slänga i mina kläder där sen :) Och sen tog vi en liten extra runda här på området. Stannade utanför där vi bodde innan och barnen lekte lite på lekplatsen där. Saknar verkligen 4orna! Dom är så mycke bättre planerade än dessa 3orna.. men dom kostar oxå betydligt mycke mer.. det e det negativa med dom.. Men men drömma får man :) Sen när jag träffat en rik man så kan jag flytta tilll en 4a :)

Imorron funderar jag på att åka till mamma en runda. Hon glömde sin väska här i söndags, och hon kan nog behöva den.. antar jag :)
Näe nu ska jag slappa lite till :) Riktig slappedag helt enkelt! :)

Lördag :)

Publicerad 2012-03-03 14:19:53 i Allmänt

Lördag em och jag ligger på soffan och har det bra! Tjejerna leker med lera o "matar" mig med diverse måltider :)
Mamma o Cia har åkt hem. Det va skönt att ha nån här som kunde hjälpa mig dom första dagarna, men nu känns det Oki att dom har åkt, och jag kan juh alltid ringa om det e nått :)
Vi hann iallafall med o ta en prommenad ner till stan i förmiddags :) Mysigt att gå i detta fina vädret :)
Pratade med dagis igår o vi kom överrens om att barnen ska vara där måndag till torsdag mellan 9 och 14. Tror set blir bra. Dels hinner jag ta lite prommenader, som barnen inte är så intresserade av att göra, och dels hinner barnen leka med sina kompisar på dagis, och dom kommer ifrån varandra en liten stund :) Samtidigt kommer dom juh hem tidigt nog för att kunna hitta på något på em :)
Tjejerna är så duktiga och så förstående :) Dom hjälper mig med saker som att ta upp saker från golvet, och dom är så försiktiga när dom sitter i mitt knä :) Underbara ungar :)
Ikväll ska jag o tjejerna kolla på melodifestivalen. Jag har inte följt det slaviskt men Amanda tycker det e roligt så jag ser det gärna med henne :) tjejerna har lördagsgodis o jag får väl nöja mig med nån smoothie eller nått :) inte min favorit men det går :) synd man inte kan äta modifast chokladpudding :) men det kommer snart :)
Ha en underbar lördag allihopa!!

operationen!

Publicerad 2012-03-01 19:10:39 i Gastric by pass!

Igår va det då dax!!!

Jag åkte till Kristianstad i tisdags em, jag hitatde lätt till det B&B som jag bokat, det låg 7 minuter från sjukhuset! På eftermiddagen så gick jag en runda till sjukuset för att reka var jag skulle :)
Träffade även en en som är med på viktop.se som oxå skulle göra denna op samma dag som jag. Hon bodde oxå på B&B. Vi "åt" vår Modifast. Och sen gick jag in och duschade med descutan. Och sen hoppade jag ner i säng. Det va svinkallt på rummet, så jag tog på mig täcket och mös i sängen och tittade på TV. Jag pratade en runda med Madde, så jag slapp sitta helt ensam hela kvällen :) Och sen hade jag väldigt svårt att somna.. Men till slut så somnade jag iallfall och vaknade en gång klockan 3 för att ta min Omeprazol, och sen sov jag en stund till. Klockan 6 ringde klockan igen och jag gick in och duschade med descutan igen.. Och sen var det dax att gå iväg. Jag var så nervös så jag kunde kissa ner mig. När jag kom till ingången så tänkte jag vända och åka hem igen :) Men näe jag gick iupp på avdelningen och möttes av en USKa som hälsade mig välkommen och berättade att jag va förste man ut! Jag va mycke tacksam för detta! :)
Jag fick byta om till dom snygga sjukhuskläderna och så visade dom mig runt på avdelningen och så fick jag träffa alla läkarna som skulle ta hand om mig :) Och sen bar det av till operation! Inne på opsalen så va det fullt med folk som hälsade på mig! Och jag fick lägga mig ner på britsen och sen spände dom fast mina ben och då bad jag dom att söva mig, och samtidigt när dom sövde mig så bad jag dom att väcka mig sen igen :) Och det skulle dom göra såklart :)
Nästa jag kommer ihåg så pratar dom med mig och säger att det är över. Jag kunde inte fatta det riktigt :)
Sen mådde jag illa! Oh va hemskt det va! Jag fick nästan lite panik när jag mådde så illa!
Efter nån timme så fick jag hoppa upp i en stol och sitta. Och efter ytterligare en timme så fick jag upp och gå. Och sen fick jag ett rum och jag och la mig och sov. Dom tvingade upp mig 1 gång i timmen för att gå en runda.
På em fick jag ont i axlarna och jag kunde inte ligga ner, jag va uppe och gick hela tiden i flera timmar, vilket ioförsig va skönt för jag piggnade till.
Jag sov lite sådär inatt.. inte för att jag mådde dåligt eller hade ont utan för att det hände lite under natten.. klockan 6 väcktes vi och vi fick duscha och sen skulle det drickas 200 ml vatten mellan 6 och 7.30. Det lyckades! :)
Och sen blev det frukost vid 8 och som jag kämpade med denna frukost!!! Men efter 1 timme så hade jag fått ner 1.5 dl yoghurt.
Och vid 14.30 kom mamma, Peter och tjejerna och hämtade mig! och jag fick äntligen komma hem! Skönt att vara hemma men samtidigt lite nervöst att vara hemma. Men det blir nog bra med det med! :)

Nu ska jag snart natta mina tjejer!
Och jag ska oxå lägga mig tidigt!
Ha det så gott!! puss o kram på er alla!

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela