Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Halloween! 👻😈

Publicerad 2015-10-31 20:23:48 i Allmänt

Tjejerna har varit på en del halloweenfester under helgen. Det började igår då Amanda sov över hos Alicia, och Emelie var hos Vilja. Idag på morgonen hade Amanda halloween träning på gympan! 
Både ledare och gymnaster var utklädda! Härligt med ledare som sätter lite extra krydda på träningarna! 

Emelie hade träning efter det, så jag och Nathalie satt i hallen in3 1/2 timme! Jag va rätt trött i rumpan efter 😄
I em var tjejerna hos Elvira på kalas. 
Min söta lilla djävul

Mitt lilla skelett! 

Medan dom ar på kalas idag så körde David, Nathalie ochbjag i till hbg och satte ljus på dom olika kyrkogårdarna. Först va vi på mormor o morfars grav, o så satte vi ljus på minneslunden där till mina mostrar o morbror. Sen körde vi vidare till Råå och satte ljus till pappa och farmor o farfar. 

Ida fyller vår lilla Nathis 2 månader! Hur gick det till? 2 månader?! 
En nyfödd Nathalie 
Nathalie 2 månader ❤️

Höstlov!

Publicerad 2015-10-30 15:18:33 i Allmänt

Amanda och Emelie har haft höstlöv denna veckan. Vi har haft en riktigt mysig vecka med en massa roliga aktiviteter. 
Vi började veckan med att gå och bowla. Jag vann!! Amanda kom 2a, David 3a o Emelie 4a. Vi kom överens om att vi måste göra om detta fler gånger! 
I tisdags packade vi in oSs i bilen o körde till Halmstad och badade på äventyrsbadet. David och dom stora tjejerna åkte vattenrutchkana och hoppade på trampolinerna. Nathalie och jag satt uppe och tittade på. Sista halvtimmen bytte vi om på Nathalie och gick i vattnet. Hon tyckte det va roligt att bada! Oxå något vi måste göra om! 
Efter badet körde vi hem till svärföräldrarna. Vi sov över där till onsdagen, och efter frukost hade dom ordnat så att tjejerna fick komma upp i kyrktornet på nån kyrka jag inte minns namnet på 😉 


 Jag och Nathalie tog en promenad i Halmstad istället. Dock hann vi inte så långt eftersom tjejerna tyckte det va lite väl högt.. Men det va roligt iallafall! 
På kvällen tränade tjejerna, och jag o Nathalie hade lite möte med cafegruppen inför julshowen! 
Igår började David jobba igen, tjejligan körde in till Sandra och Disa och hälsade på. Vi åt lite frukost och fikade lite och lekte. 

Idag ska tjejerna på olika halloweenfester/kalas. Emelie ska till Vilja och Amanda till Alicia. Amanda ska dessutom sova över. Så nu ska vi börja slå in paket och byta om på dom stora tjejerna. Kort kommer sen när vi är klara! 

Helgen!

Publicerad 2015-10-25 07:30:28 i Allmänt

Natten till igår jobbade David extra. Han började 23, och jag va juh dödstrött innan han ens börjat jobba 😊 Jag la mig vid 22 eftersom min klocka skulle ringa 5.30 på lördagen. 
Men jag va lika trött för det när klockan ringde, men det va bara att hoppa upp och få upp Amanda, sätta upp hennes hår och få på kläder och packa väskan. 
Håret uppsatt, med mycke vax och mycke spray så höll det hela dagen 😋
6.30 väckte vi Emelie och Nathalie, fick på dom kläder och ammade Nathalie. Klockan 7 satt vi i bilen mot Kågeröd. Och vi va framme lite innan 8.. Samling 8.30.. Bra Cattis!! Alltid minst 30 minuter förtidig! Vi fick bra platser iallafall! 
10 började tävlingen, och Amandas lag va bland dom sista. Det andra Höganäs laget va sist ut.. Lång väntan.. Men tillslut fick dom köra sitt fristående, det blev väl lite sådär, men tillslut hamnade dom på en fin 6e plats med 15,8 i poäng. Det va 11 tävlande lag, så inte kom dom sist iallafall! Och efter att det hunnit smälta så tyckte även Amanda att det va en bra placering. 
Defilering 
fristående 

Efter tävlingen samlades hela truppen på Max i Hyllinge och åt lunch. Trevligt och gott! 
När vi kom hem sov David i soffan, men vaknade ganska fort när vi kom hem. Jag ammade Nathalie och sen gick tjejligan ner på marknaden! David och Peter åkte ner och repade. 
Det va rätt skönt att gå på marknaden och sträcka ut ryggen efter att ha suttit på tävlingen. Emelie fick dessutom bli av med lite energi 😊
Emelie åkte 2 karuseller, Amanda hopade karusellerna och tog istället några lotter. Dom köpte nått godis var, och vi köpte såklart varsen munk och så köpte vi hem gräddbullar!! Det måste man juh när man är på marknaden! 



Väl hemma bestämde vi oss för pizza! Nä inte den nyttigaste lördagen, men skitsamma. Sen bestämde vi oss alla för att ta en tidig kväll. 20.30 sov vi allihopa!! Ja vi va trötta!! Tillomed Nathalie somnade fort!! 
Idag har vi inget speciellt för oss, tjejerna ska träna som vanligt idag.. 

Och sen har dom lov nästa vecka! På måndag har vi bokat en bowlingbana! Och på tisdag åker vi till Halmstad och badar!! David har semester måndag -onsdag.  

22/10-15

Publicerad 2015-10-22 21:21:53 i Allmänt

Idag tog Nathalie, mormor och jag en promenad till Väsby för att lämna rullstolen som jag fick låna under graviditeten. Skönt att få lämna den, på nått sätt känns det som att det jobbiga är över. Vädret va inte det bästa men skitsamma, det va skönt att gå. Nathalie sov gott i vagnen hela vägen. 

Senare i em var det dax för Nathalie att få en ok stämpel i rumpan av läkare på BVC. Hon väger nu 5035g och är 55 cm lång. Allt annat verkade vara ok med henne oxå! Så det kändes bra! 

Efter BVC hämtade jag upp Emelie som var hos mormor istället för att följa med till BVC. Amanda va med mig redan. Vi körde till city gross och tog en fika. Ja, en fika mitt i veckan! Riktigt mysigt!! 



City gross är bra fila ställe, billigt, plus att dom har lite alternativ för Emelie. 

Efter fikat lämnade vi Emelie i kyrkan som hade körövning. I slutet av november har hon en julkonsert i kyrkan, den ska tydligen vars väldigt populär. Ska bli roligt att se/höra! 

När jag kom hem igen slog jag på tvn, det va såklart väldigt mycket ifrån Trollhättan. Hemskt hur detta kan och får hända! Att ens barn går till skolan på morgonen och sen inte kommer hem.. Det ger mig rysningar av bara tanken.. 

Det blev ett par extra pussar och kramar till mina tjejer idag innan sängdax. 
Nu ska jag försöka sova. 

Fullt ös!!

Publicerad 2015-10-19 21:34:28 i Allmänt

Idag har det verkligen varit just fullt ös!! Jag tycker oftast om när det händer saker, men idag blev det kanske lite väl mycke. Men vi tog oss igenom det och hann med allt! 
I förmiddags tog mamma o jag en promenad. Nathalie va oxå med såklart 😉 Vi hamnade hos Johanna, och pratade där en stund. När vi kom hem var det dax för lunch, så efter amning så kom David och åt. När David gick så kom Amanda och Emelie hem från skolan. Läxorna gjordes, och då var det dax för utvecklingssamtal för Emelie. Hennes fröken är väldigt nöjd med henne! Skönt! Hon lär sig snabbt, har mycke kompisar osv. Klart man blir lite extra stolt när man hör så fina saker om sitt barn! 💜
Efter utvecklingssamtalet så fikade Vi här hemma. Och sen va det på med ytterkläderna igen och bege oss till EricRuuth för Amanda började spela i orkestern där. När hon vad lämnad körde jag Emelie till miniorerna i kyrkan. Amandas spelning var 1 timme. Så då va det dax att hämta henne igen.. Mormor följde med när vi gick till Eric Ruuth, och sen kyrkan för och hämta hem Emelie. Väl hemma gjorde vi kvällsmat, spagetti och köttfärsås. Tjejerna åt med god aptit och hoppade sen i säng. Då hoppade jag o Nathalie upp i soffan o la oss. 
Nu har vi gått in i sängen istället, är rätt trött nu faktiskt. Men kommer nog inte sova så gott förrän David är hemma. Han slutar 23.15. 
Imorgon blir det till och storhandla, sen blir det inget mer! Det får bli lite mys med tjejerna. 
Ha det gott alla! 

Dop!

Publicerad 2015-10-18 20:04:15 i Allmänt

Idag har vi varit på dop för Adrian och Elina. David hade den stora äran att vara fadder till Adrian. Dopet var jättefint, en bra präst som höll det på en lagom nivå. Dom 2 stora tjejerna satt på golvet på kuddar och tittade, Nathalie satt hos mig och skötte sig fint! Hoppas hon gör det när det är hennes tur oxå 😉 
Efter dopet blev det mat i himlagård. Gott med sånt kallskuret. Barnen fick köttbullar och pommes. Och sen blev det tårta! Vi va hemma igen lite över 15. Amanda o Emelie fick byta om och cykla till träningen. Nathalie och jag somnade till en sväng på soffan och sen gick vi och hämtade tjejerna. 
David och Peter bestämde sig för att åka ner och repa en sväng efter kvällsmaten. Dom stora tjejerna hopade i säng, Amanda fick läsa 15 minuter innan det va dax att släcka. Jag satte mig och läsa för Emelie. Så mysigt! Det va längesen jag läste för nån av dom. Det måste jag börja med igen! 
Nu har jag och Nathalie hoppat upp i soffan för att se på solsidan. 

Imorgon ska David jobba extra på det nya boendet för ensamkommande barn. Så han kommer i te hem förrän efter 23. Ett viktigt jobb! Det hade jag oxå velat men svårt med bebisen hemma 😀

Pluffs

Publicerad 2015-10-17 14:42:43 i Allmänt

Det här med kläder är ett jäkligt tråkigt projekt just nu. Jag gick upp ca 10 kg under graviditeten, jag har 2 kg kvar att gå ner. MEN jag känner mig så fruktansvärt pluffsig.. Det som en gång va muskler känns mer som det bara hänger och slänger... Vilket gör det jobbigt med kläder.. Jag har en massa fina kläder, men hur snyggt e det när det bara pluffsar ut överallt? Letade kläder till imorgon när vi ska på dop. Tillslut hittade jag en kjol, en amningströja, kofta och mina stövlar... Ja för inte nog med att kläderna ska dölja pluffset, dom ska vara lätta att amma i oxå.. Jaja, jag hittade lite kläder iallafall.. Såg till att få bort dom gråa hårstråna.. 

David och Emelie körde upp till Halmstad för att hämta och sätta på vinterdäcken. Amanda, Nathalie och jag har mest tagit dagen som den kommit. Amanda sitter och spelar tv spel och jag försöker få en trött Nathalie stt somna.. 

Igår satte Emelie ochbjag igång och bakade bullar på eftermiddagen. Jättekul ända tills jag kom på att mjölet i te räckte, och inte vaniljsocker, kanelen el margarinet heller!! Smart Cattis! Ringde upp mamma som tog med sig Emelie och handlade till mig! Jag och Nathalie höll koll på degen som stod på jäsning! Tillslut fick vi iallafall ett gäng med bullar och en plåt med kärleksmums! 


Gott att ha hemma (ja jag vet detta är juh kanske inte så smart om jag nu vill bli av med pluffset 😆) Tanken är oxå att vi ska ha hemma och ta med till dom kommande tävlingarna. Så slipper vi slänga ut en massa pengar på fika. 

Amanda och Emelie var på skoldisko igår! Dom hade haft väldigt roligt! 

Underbara familj 💜

Publicerad 2015-10-14 10:26:17 i Allmänt

Ikväll börjar greys igen! Problemet är bara att jag somnar vid 21 tiden nästan varje kväll! Haha 😄 Hur ska jag orka vara vaken? Dessutom skulle jag vilja se programmet som kommer efter, code black. Blir en tuff kväll 😁

Vad har hänt den senaste tiden? 
I Söndags sjöng Emelie i kyrkan med kören. Dom va jätteduktiga! Emelie tyckte det va kul att sjunga, men mindre kul och lyssna på prästen 😉 Jag får nog hålla med henne 😄
I måndags tog jag alla tjejerna och körde till väla. Vi hade ett par timmar med massa mys! Vi upptäckte att väla har ett jättefint amningsrum, där det även finns en liten lekrum för syskonen, en micro och skötbord, verkligen kanon! 
En glasspaus såklart 💜

Igår va jag med Nathalie på BVC! Nu väger hon 4690g och är 54,5 cm lång! Stora damen! 

Stora tjejen 💜
Ikväll ska mina stora tjejer på gympan. Amanda ska snart iväg och tävla. Den 24/10 ska hon tävla i Röstånga! Bara fristående, så det blir ingen lång tävling. 
Sen blir nästa tävling i Tranemo, där ska båda tjejerna tävla. Vi lär få köra väldigt tidigt eftersom tjejerna ska tävla på morgonen. Puh jag blir trött bara av tanken 😉 Men kul för tjejerna att få tävla lite längre bort 😀

Älskar denna bilden 💖
Tog bilden igår, Emelie var trött och lessen men med lillasyster i famnen så blir hon så lugn. Hon har ett väldigt tålamod med Nathalie. Hon tröstar så mycke som hon bara kan och myser mer än gärna med henne. Amanda tycker oxå om att mysa med Nathalie. Men just nu har hon mycke annat som lockar, och det är helt ok det med. Men när hon har nån liten Minut över hoppar hon gärna upp i soffan brevid Nathalie och myser 💖
Jag är världens lyckligaste mamma som har 3 så fina flickor! 


Min stora älskade Amanda, som alltid gör sitt bästa. Hon är så rädd för att göra fel. Hon älskar skolan, varje vecka längtar hon till onsdagar då dom har ett mattetest, hon älskar matte! Hon spelar tvärflöjten så vi andra har sår i öronen, men hon börjar bli riktigt duktig på det! Hon har ett hjärta större än hon själv, varje morgon frågar hon alla hur vi sovit, hur vi mår osv. Hon är så väldigt mån om alla! Underbara stora Amanda! 


Emelie, allas vår lilla clown! Hon kan få vem som helst att skratta med sina knasigheter! Hon är den mest envisa lilla tjej jag känner, men hon står för det hon tror på! Men hon är inte alltid så tuff som hon visar utåt. Hon är en väldigt känslig tjej. Hon är väldigt spontan, gör först tänker sen, inland går det lite fort. Men i slutändan vill hon bara göra rätt! Skolan var betydligt roligare än vad hon från början trodde, MEN det är inte alltid denna tjej vill erkänna det. Underbara stora Emelie! 
Nathalie har turen att få växa upp med 2 systrar som älskar henne. Under hennes 6 veckor som hon vatt hos oss har hon visat vilken envis liten tjej hon är. Hon vill inte gärna ligga själv. Ligga i någons famn ör det bästa! Äta boopis är det bästa som finns, ligga på mage är fruktansvärt hemskt! 
Underbara lilla Nathalie! 
Och det är vi 2 som försöker hålla ihop den här hjorden! 
Underbara oss! 

Ikea

Publicerad 2015-10-08 18:33:11 i Allmänt

Dagarna rullar på här hemma. Amanda har varit hemma sjuk ett par dagar. Men idag gick hon till skolan och såklart dkulle hon åka på huvudvärk ikväll.. Men det va ärtsoppa i skolan idag, och inget alternativ, och Amanda äter inte ärtsoppa.. Så hon tog bara lite och sen 2 pannkakor. Så det kan vara lite för lite mat.. Tycker faktiskt att när det är ärtsoppa, bruna bönor el blodkorv så borde dom ha alternativ. Det är juh verkligen maträtter som man antingen tycker om eller inte gör det.. 
Sen åt vi oxå ärtsoppa och pannkakor til kvällsmat. Visste såklart inte att dom hade det i skolan idag... Dock fick Amanda makaroner och köttbullar istället. Och pannkakorna ville hon inte ha.. Hon somnade istället.. 

Annars har Nathalie, mamma och jag varit en runda på ikea idag. Köpte en låda till Nathalie's leksaker. Och så åt vi brunch där. Mysigt och gott! 

I em har Emelie varit på kören, och på söndag ska kören sjunga på högmässan. Halleluja! Då blir det till och springa till kyrkan! 😄

Tur Nathalie har så snälla och duktiga systrar som hjälper till med byte av blöjor och pyjamas. 

Halmstad

Publicerad 2015-10-05 11:28:16 i Allmänt

I fredags tog david en pappadag, han fick 2,5 dagar över utav dom 10 dagarna man får i början. När tjejerna kom hem från skolan åkte vi en snabbis till väla, David behövde nån ny tröja. Nathalie behövde byxor, och av nån underlig anledning gick hon därifrån med byxor o klänning 😋

David gick 2 tröjor oxå. 

I lördags hämtade vi Amanda på träningen och lämnade Emelie där. Emelie skulle på kalas på eftermiddagen och sen sova hos mormor, så mormor hämtade henne på gympan, medan vi andra körde upp till Halmstad. 
Vi hade väldigt mysigt hos svärföräldrarna. Fick go mat och allt. 
Nathalie somnade vid 21 tiden och sov till 2.30 i deras spjälsäng. Rekord!!! Och sen somnade hon om igen till 4.30 och sen hade hon lite svårt att somna om, men hon fick ligga brevid mig så gick det bra. I söndags körde vi hem efter lunch. Vi fick kvällsmat hemma hos mormor. Skönt att slippa och ställa sig och laga mat. 

Emelie hade haft det riktigt mysigt hos mormor. Och kul på kalaset! Så hon var oxå så nöjd med helgen! 

Idag har tjejerna studiedag, Amanda har en kompis här. Dom leker jättefint alla tre. Jag har rymt upp lite här hemma. David kommer hem efter lunch idag. Mysigt! 


Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela