Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Årets första....

Publicerad 2013-03-27 17:16:14 i Allmänt

GRILLNING!!!!!
Jag älskar att grilla!!! Och äntligen så är vädret bra nog för grillning! Jag välkomnar verkligen grillsäsongen 2013! Låt den bli mycke bättre än förra året!!
Tanken va egentligen att jag skulle gjort schnitzel men med detta vädret så töade jag snabbt upp kycklingfilé som snart ska läggas på grillen! Solen värmer riktigt när jag sitter här!! Det luktar så gott med en glödande grill oxå!!
Vi har haft ett par väldigt lugna dagar! Jag har vatt ledig sen i torsdags, och jag o barnen har bara hjort det vingar velat! Vilket innebär att vi mest har slappat!!
Idag har tjejerna haft påskfest på dagis! Och dom va såklart utklädda till påskkärringar! Dom hade oxå med sig 2 hårdkokta ägg, dom målade dom och så adr dom dom till nån lek :)

Amanda är så stolt för hon håller på att få en ny tand där nere där hon tappade nu sist! Man kan se små taggar som sticker upp!!

Efter dagis körde vi till gröningen en runda så tjejerna fick leka av sig lite!

Igår åkte jag och Madde på bio! Det va väldigt spontant men å kul det va!!! Vi satt och pratade på Max innan bion började o vi tog en prommenad oxå! Riktigt mysigt!! Tack snälla mamma som kom o passade tjejerna med så kort varsel :)

Våffeldagen

Publicerad 2013-03-25 12:27:34 i Allmänt

Och såklart äter vi våfflor till lunch! Amanda beställde dessutom rosa, så det fick det bli :) Rosa våfflor och solen skiner!

Mitt i natten..

Publicerad 2013-03-22 01:48:47 i Allmänt

Ligger på jobb o kan inte sova.. Somnade nån timme men vaknade sen o nu e jag för pigg för o somna... Jobbigt!!!

Jag har varit ledig ett par dagar nu! Skönt! I onsdags kom vi ut på 2 promenader, på den sista gick vi till leksaksaffären och köpte ett Uno spel, och sen gick vi hem och spelade! Riktigt roligt va det! Tjejerna fattade snabbt spelet o tyckte det va jättekul!
Mellan promenaderna hann vi med och baka kanelbullar som vi sen bjöd mormor på :)

Igår började vi dagen med att städa, jag rymde upp i lägenheten o barnen hjälpte till med och dammsuga! Och när det va klart blev det en runda Uno! På em gick jag o Amanda till tornlyckeskolan på öppet hus! Amanda blev helt stum av allt folk! Men hon tyckte det va så spännande att äntligen få komma dit och titta!
Vi ska få klassindelning i april, spännande o se om vi får som vi vill..
Jag gick på samma skola när jag gick i 9an, men jag tyckte skolan va mycket större då.. Men det e väl hur man uppfattar saker o ting!

Jag har köpt biljetter till Sundsvall nu oxå! Vi åker 4-8april! Ska bli jättekul att komma upp!!
Emelie ville börja packa redan i onsdags :) lite tidigt kanske!! :) Men längtar man så längtar man! :)

Nä nu e klockan väldigt sent! Jag ska jobba till 11 imorron och sen ska jag hem till mina älsklingar! Och det e gympa imorron oxå så det e nog bäst jag sover nu! Sov gott alla!!

Dyra ägg och prisvärda kaniner

Publicerad 2013-03-16 23:01:39 i Allmänt

När jag körde till jobb idag så lämnade jag tjejerna hos Hanna, tjejen vi bodde brevid när vi bodde i Ängelholm! Tjejerna hade längtat så efter att få leka med henne! Och idag fick vi äntligen till det!
Mormor hämtade hem dom sen klockan 17!

Vi gick ner till stan idag med jobb för o köpa lördagsgodis, och inne i godisaffären hade dom ett stort pappägg som va guldfärgat, och min arbetskamrat råkade se priset, 580kr!! Hon frågade personalen om set fanns någonting i ägget, men nä det va tomt!! Och ägaren som mest pratade engelska sa att det va juh guld.. Jo tjohej, guldfärgat papper på ett pappägg för nästan 600kr!! Helt befängt!!! Vem fan köper nått sånt??? Det va juh inte ovanligt stort heller, utan ni vet dom största som brukar finnas i affären, sån storlek.. Jaja lycka till och få sålt det ägget :)
Jag köpte iallafall 2 chokladkaniner som Amanda o Emelie fick när dom hämtade bilstolarna här. Men dom (chokladkaninerna alltså) kostade 10kr/st.. Lite vettigare pris ;)

Resten av dagen har bara rullat på.. Imorron slutar jag 12, då ska jag hem till mina goa tjejer!! Saknar dom!!! Måndag ska jag börja tidigt igen, jobbar till 10 på tisdag men sen e jag minsann ledig onsdag, och då ska jag bara vara med mina fina flickor!!

Emelie somnade ganska direkt när gladiatorerna började igår, och Amanda passade på att sätta sig i mitt knä! Riktigt mysigt! Men hon blev oxå så trött, helt plötsligt började hon bara gråta och hon visste inte varför... Hon va bara så trött, men hon ville så gärna se finalgrenen på gladiatorerna och hon lyckades men sen somnade hon på 2 röda :)

Nä nu ska jag soooova! Sov gott på er!

Tandisbesök

Publicerad 2013-03-14 19:45:51 i Allmänt

Idag har tjejerna vatt hos tandläkaren och tandhygienisten!
Amanda skulle först till tandläkaren och jag följde med henne in, mormor stannade i väntrummet med Emelie om ifallatt vi inte skulle vara klara innan det va hennes tid..
När vi kom in blev Amanda superblyg, hon vägrade att hoppa upp i stolen.. Så hon fick sitta i mitt knä.. Hon svarade knappt på frågorna.. Men hon gapade fint, och dom tog röntgenbilder på tänderna och det gick jättebra! Tänderna såg fina ut! Och så upptäckte vi att hon har en ny tand som är lös! En där nere.
Sen va det Emelies tur, där va jag ganska säker på att det skulle gå helt åt skogen med tanke på senaste gångerna hos logopeden o öron näsa hals, MEN hon hoppade upp i stolen och satte sig, hon höll mig i handen men satt själv.
Hon gapade jättefint och gjorde precis som tandhygienisten bad henne om! Mammahjärtat slog ett extra par slag direkt! Hennes tänder va oxå jättefina.
Det va skönt att det e över nu! Jag hatar tandläkare över allt annat!!
Nä nu ska jag snart åka och jobba inatt igen. Börjar 21 o slutar 12 imorron.
Ja mer än så har jag inte och berätta!

Våren är så välkommen!

Publicerad 2013-03-11 21:19:01 i Allmänt

Det har vatt en härlig måndag! Dels för att jag vatt ledig, och dels för att vädret har vatt helt underbart! Oki vinden va inte jätteskön, men solen skeeeeen på oss! Och man blir så pigg och glad av solen!
 
Emelie va hos logopeden klockan 13 idag, och Amanda va med. Amanda fick vara med och spela och då pratade faktiskt Emelie! Amanda skulle kanske ha vatt med från början! Men detta va sista gången. Hon har blivit bättre, men man måste påminna henne om K hela tiden. S kommer mer natrligt nu. Men jag fick juh påminna henne hela tiden om S innan juh så det e nog inte så konstigt. :)
 
Helgen som gick har oxå vatt en lugn! Det va gympa i fredags, och jag jobbade 16-20.30 på Väsbyhemmet! Va på en ny avdelning, jag har bara gått brevid en kväll där innan.. så jag va väldigt nervös eftersom man jobbar ensam där på kvällarna. Men det gick bra tror jag! hehe :)
Mamma passade barnen, och när jag jobbat klart så körde jag hem till henne och såg på Mello! Vi ringde och röstade på Ulrik Munther. Jag har inte hört låten, men tjejerna ville rösta på honom så då gjorde vi det! Ja alla vet väl nu att han inte vann :) Och visste ni inte så vet ni det nu :)
Vi sov över hos mamma! Och på morronen körde jag och köpte frukostbullar! Så gott! Frukosten känns så lyxig när man har köpt hem bullar! :)
På em va det dax för Amanda att gympa. Emelie ville stanna och titta denna gången så det gjorde vi! Det e roligt att sitta och titta på dom! Dom har börjat testa på att volta lite nu! Dels frivolt på trampett och handvolt ner från en hög matta! Amanda tycker det är TOPPEN!
 
Efter logopeden idag så åkte vi till hembygdsparken! Vi hade med oss lite fika och barnen fick leka av sig! Vi kollade djuren i ungefär 3 minuter och sen blev det lek i 1.5 timme! Mycke linbana! Det va bättre när dom inte vågade ;) Jag testade faktiskt oxå den! Riktigt kul!!!
När vi kom tillbaka hit så stannade tjejerna ute och lekte, och träffade sen en kompis som dom ekte med här inne ett tag. Det e alltid kul när dom har nån och leka med!
 
Ja det va väl vad jag hade och berätta om!
Det lär inte bli nån uppdatering dom närmaste dagarna, för nu står det jobb, jobb och åter jobb på schemat. Jobbar dagtur imorron, jobbar natten ons-tors och sen även tors-fre och sen lör-sön, och mån-tis! Och tro det eller ej men jag är ledig på onsdag, men sen jobbar jag tors-fre igen! haha :) Mycke jobb blir det! Och jag ser fram emot lönen!! Men det behövs lite extra inkomst nu, vi ha rlite små planer för våren och sommaren! Vi skulle gärna vilja åka upp till farmor och farfar och resten av gänget nån dag! Ja pengar pengar pengar..
 

Härliga vårdag!!

Publicerad 2013-03-04 18:41:34 i Allmänt

Helgen som gick spenderade jag på jobb. Långhelg, men det gick väldigt fort tyckte jag! I lördags mös jag och tjejerna och såg på Mello! Det blev lite wild and crazy när vi plötsligt började dansa :) Men kul hade vi!!
När jag kom från jobb cyklade jag till Lerberget för och jogga en runda!! Jag tänkte ta slingan, men det va för isigt fortfarande så jag sprang på fotbollsplanen istället! Det gick ok, men fy vad jobbigt det va! Får verkligen ta tag i det..
Sen hämtade jag barnen på dagis vid 14-tiden, och så överraskade jag med att ha filt och picknick med mig så vi körde till stranden! Tjejerna lekte en sväng på lekplatsen och sen blev det fika! Vi drog med oss mormor o hundarna oxå! Riktigt mysigt va det!!
Vi va där nere i 1.5 timmar ungefär!
Imorron ska jag gå brevid på tulpanen på Väsby hemmet, onsdag e det först möte och sen brevidgång igen, torsdag e det jobb i Ängelholm och fredag är jag LEDIG!! Förutom gympan då.. Lördag jobbar jag i Väsby igen, har fått en go tid! 16-20.30! Kanontid enligt mig!!
Ja det va denna dagen! Nu ska jag snart stoppa mina barn i säng, eller ja om 1 timme iallafall :)

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela