Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Barndop!

Publicerad 2015-11-24 18:49:06 i Allmänt

I lördags hade vi barndop för Nathalie! 
Vi fick lokalen som vi skulle vara i efter dopet redan på fredagsförmiddagen. Vi fixade med dukning och tog ner det vi kunde ta ner den dagen. Jag bakade tårtbottnar och la mellandelen.


På lördag morgon fixade vi det sista. La färdigt tårtorna, jag blev väldigt nöjd med dom! 
Jag gjorde 2 tårtor och det visade sig vara 1 för mycke!! Vi hade en hel kvar plus en bit på den andra oxå! Mycke tårta över helt enkelt! 

Klockan 16 började dopet i kyrkan. Sandra fick hålla henne för Peter som skulle hållt blev sjuk. 



Amanda och Emelie fick hålla i korset på vägen in! 


Nathalie döps! Emelie fick torka henne på huvudet 😄

En nyföpt Nathalie 💖

Pappa sjöng en sång som han skrivit till Nathalie! 💖💖
När vi va färdiga i kyrkan körde vi till lokalen och åt kassler och potatissallad. Och sen tårta och farmor o farfar hade med sig spettkaka som vi oxå åt av. Alla va nog mätta o glada! 
Nathalie fick en massa fina presenter som hon och vi tackar jättemycke för! 


Bloggar istället för att städa 😋

Publicerad 2015-11-18 08:36:30 i Allmänt

Kvällarna här brukar vara så att vi säger gonatt till Amanda och Emelie. Nathalie får vara uppe till minst 20.30 annars blir natten inte så bra. Natten till igår, tror jag det va, somnade hon redan 19.30 för natten. Hon sov visserligen till 2.30 men sen blev resten av natten lite jobbigare. 
Igårkväll höll jag henne vaken till 20.30 och ammade henne och la sen in henne i sin säng och hör o häpna, tjejen somnade själv i sin säng! Hon sov till 3, och så ammade jag henne och hon var klarvaken! Det händer sällan att hon är det, om hon inte somnar förtidigt då.. Men jag la henne i sin egen säng och hon låg och "pratade" med djuren som hänger i sängmobilen ett tag sen somnade hon igen. Det har hon aldrig gjort innan, hon brukar vilja somna hos mig, men nä hon klarade det själv inatt. 
Stora tjejen! Hon blir snart 3 månader!! Stoppa tiden nu!! 

Idag står det städa på schemat, jag älskar att städa!! Ja det försöker jag inbilla mig iallafall.. Jag vill hellre sätta mig o slå in julklappar osv. Men det måste göras! Slå in julklappar kan jag göra när tjejerna lagt sig på kvällen.. 

Silver i Staffanstorp

Publicerad 2015-11-17 19:38:38 i Allmänt

I lördags åkte vi ner till Staffanstorp för terminens sista tävling för tjejerna. Det var 47 starta de lag uppdelat i 3 pooler, men alla tävlade mot varandra över poolerna. Både trupp 2(Amandas trupp) och trupp 3(Emelies trupp) var uppdelade i 2 lag. Ett lagav Amandas trupp tävlade i pool 1, och dom låg etta i hopp när deras pool var slut. Amanda tävlade i pool 2, och hon låg 2a i både matta och hopp när deras pool var klar. Emelie tävlade i pool 3, och när alla 3 poolerna var färdiga så stod det klart att trupp 2 lag 1 vann guld i hopp och lag 2 vann 1 silver i hopp och ett silver i matta! Trupp 3 fick inte så bra placeringar, men dom ligger juh ett år efter, och dom gjorde e.mn fin tävling iallafall! 
Amanda var såklart jättestolt över sina silvermedaljer! Emelie var oxå väldigt nöjd över sin tävlingsinsats. Vilket hon ska vara! Jätteduktiga tjejer! 

Resten av veckan har jag planerat det kommande dopet. Fullt ös! På lördag är det dax. Ska bli skönt när det är färdigt faktiskt! 
På fredag får vi nycklarna till lokalen, så då ska vi gå ner och fixa dukning osv. 

Idag lekte Emelie med Sofia efter skolan och Amanda, Nathalie och jag gick till biblioteket. Efter biblioteket gick vi till Davids jobb och mötte upp honom. Så tog vi en promenad hem tillsammans. 

Nä nu blir det snart lite fotboll här hemma! 

Fullt upp!

Publicerad 2015-11-12 08:08:28 i Allmänt

Det har vatt fullt upp den senaste tiden här hemma, har knappt hunnit sitta ner.. 
I lördags körde vi upp till Tranemo och tjejerna tävlade. Det var 30 tävlande lag och tjejerna hamnade på 14 o 15e plats. Bra placeringar med tanke på antal tävlande lag. Och dom va bland dom yngsta tävlande. 

På vägen hem stannade på godisflyget och köpte godis! 

I söndags va det farsdag, David fick ett biokort, han har pratat om att se en del filmer på bio, så det fick bli ett kort där. Och så fixade vi en riktigt god farsdagsfrukost. 


I måndags tog jag äntligen tag i mig själv igen! Jag tog fram min träningsdvd. Körde den och va helt slut sen. Jag förlorade väldigt mycke muskler under denna graviditeten. Så nu ska dom byggas upp igen. 
Efter träning och dusch så var det dax för föräldragrupp på BVC. Trevligt att träffa andra mammor o deras barn. Vi hade lite babymassage, Nathalie tyckte det va ok, njöt nog inte helt, men skrek inte heller. 
I tisdags fick tjejerna stanna hemma från skolan för att avlusas, och när det va klart satte vi oss i bilen o körde till Ullared! Vi tog med oss mormor. Amanda o Emelie gick med mormor o jag hade Nathalie. Jag fick köpt dom flesta julklapparna! Köpte en högtalare till mobilen till David, och trodde jag la ner den i påsen som ingen fick titta i, men ikke! Jag la den i en annan påse o den packade min kära make upp! Han blev glad för den iallafall! Men nu får jag komma på nån ny julklapp! 
Det va sjukt mycke folk i Ullared! Men i lördags efter tävlingen körde en del till Ullared och dom stod i över 2 timmar i kassakön!! Jag stod Max 15 minuter 😄
Igår började jag dagen med att åka till Nordic wellness! Skönt att komma igång igen!

ikväll är det kör för Emelie, imorgon ska vi förbereda för nästa tävling! Lördag är det Staffanstorp som gäller! Fullt ös! 

Full vecka som vanligt!

Publicerad 2015-11-03 20:04:16 i Allmänt

Ja vi börjar bli vana vid att det är fullt upp 😄
Igår fick vi åka in med Nathalie på barnakuten eftersom hon fick kaskadkräkningar kvällen innan, och som gjorde att hon va frånvarande och trött och slö hela förmiddagen igår. Dessutom kissade hon dåligt. Jag hade gett henne lite NAN på söndagen för hon kändes inte riktigt nöjd med bara amningen. Och ett par timmar efter det kaskadkräker hon! Ni som sett exorcisten, så kräktes denna lilla 2 månaders.. Och som sagt igår blev vi riktigt oroliga och åkte efter att ha pratat med 1177 in på barnakuten. Jag och David hade juh tanken på att det kanske va mjölken, eftersom Emelie är allergisk, och om jag dricker mjölk så knorrar hon rätt bra. Och sköterskorna där tyckte väl oxå att det lät som det, men läkaren trodde mer på ett virus.. Men jag förstår inte varför, hon hade ingen feber, inte varit förkyld, inte visat tecken på ATG ha ont i öron el annat.. Denna läkare tyckte tillomed att vi skulle prova med mer NAN. Eh nä det kändes inte så bra.. 
Vi åkte hem, och idag tog jag kontakt med Emelies läkare, och fick komma dit idag. Han gjorde samma undersökningar (förutom att sticka henne i tån) och han kunde inte förstå varför det skulle vara ett virus.. Jag fick hem 2 mjölkfria mjölkersättningsburkar, omifall jag behöver ge henne tillägg, och blir det aktuellt med att hon bara ska ha flaska sen så skriver han ut till oss. Han vill följa upp henne i februari. Känns betydligt bättre! 
Plåster på lilla stortån. 

Idag fick tjejerna leka med kompisar. Amanda gick hem till Elvira, och Emelie lekte med Elise. Emelie och Elise har inte lekt hemma tidigare, men det gick jättebra! 
Imorgon är det träning för dom stora, torsdag är det kör för Emelie, fredag har Amanda tvärflöjt, och sen blir det en tidig kväll för oss! På lördag är det nämligen tävling i Tranemo! Samling 8.00 i Tranemo! Tjoho!! Upp med tuppen som sagt! 
Helgen efter det är det tävling i Staffanstorp, inte riktigt så långt att köra! MEN har vi riktig otur så blir det tävling hela dagen, det är nämligen 3 poolen den dagen. Emelie tävlar i sista som börjar vid 15 och slut vid 18, och vi vet att Amanda tävlar antingen i pool 1 el 2! Tävlar hon i pool 1 så börjar den med förträning klockan 8! Men har vi lite tur är hon i pool 2 den startar vid 12. Jaja bara vänta och se 😉
Roligt med mycke tävlingar dock! Tjejerna tycker det är roligt! 
Nä nu ska jag se på fotboll sen blir det sängen! 

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela