Familjen Henningson/Enblom

Vår vardag med våra 3 tjejer ❤️❤️❤️

Det e så nära nu!!

Publicerad 2012-02-27 21:08:47 i Allmänt

Ojojoj! Det är bara imorron oxå! Sen är det dax!!!
Imorron kommer mamma och hämtar tjejerna, dom har vatt där inatt med, men jag va bara tvungen att få hem dom och pussa på dom innan jag åker imorron :) Klockan 14 sätter jag mig på bussen mot Kristianstad, har juh hyrt ett rum på ett bed and breakfast. Usch jag e så nervös! Ena sekunden så tycker jag att det ska bli så roligt och spännande, och i nästa så får jag panik, tänk om jag inte kommer kunna äta sen, tänk om jag blir en av dom som kräker efter varje måltid, tänk om jag mår dåligt eller får en massa komplikationer.. Dumt och tänka så.. men tror nog det är ganska normalt att tänka så.

Jag har inte ens packat ännu.. jag vet inte vad jag ska packa ner, fast jag har en lista som jag fått från viktop.se. Men jag kan verkligen inte förmå mig att packa.. Jag vill packa, men jag blir så nervös och stressad när jag e på väg att börja... Oooh jag vill bara att det ska vara över nu! :)

Det jobbiga tycker jag är att jag står helt still på vågen nu.. har gjort det i flera dagar nu.. och jag börjar få lite panik på det! Men jag är juh nere med dom kilona som jag ska, men ändå.. jag hade trott att jag skulle gå ner mycke mer.. det gjorde jag sist... då gick jag ner 10 kg! Och nu går det verkligen inte att rucka på kilona.. jag cyklar 2 gånger/dag på min träningscykel 20 minuter varje gång, och är ute och går varje dag! Men ändå så står vågjäveln still och jag har ändå 2 st nu!!! och båda står stilla!!!!

Näe nu ska jag se på det okända och sen ska jag i säng i tid idag.. har sovit så dåligt på jobb... eller rättaresagt ingenting..

1 vecka kvar!

Publicerad 2012-02-21 19:54:09 i Gastric by pass!

Nu är det bara en vecka kvar till op!! Eller rättaresagt imorron är det en vecka kvar!! Och jag har gått ner nästan allt nu! Bara 0.8 kg kvar att gå ner! känns toppen!! Såklart e dte bara en bonus om jag fortsätter att gå ner i vikt innan op. Men idag e jag hungrig.. riktigt riktigt hungrig! Konstigt nu när jag hållt på med detta i 1 vecka och jag har inte vatt så här hungrig på hela tiden.. men nu e jag.. usch..  så kan man väl inte känna sen efter op? Jag är säkert så konstig så jag känner mig hungrig...
Men men det blir bättre!
Igår va jag på stan och passade då på att köpa ut alla mina mediciner.. det blev en del.. och det kostade en del!! Över 1000kr!!! Fyfan! och såklart glömde jag köpa descutan då så men det fixade jag idag så nu är allt hemma :) Skönt, för även om det är 1 vecka kvar så har ja inte speciellt många lediga dagar kvar.. jobbar imorron, ledig torsdag men har en massa att göra då, fredag till lördag jobbar jag, söndag till måndag jobbar jag, tisdag åker jag till kristianstad, har bokat bed and breakfastrum. Det blir för tidigt att åka annars på onsdag.. Känns lite konstigt att åka redan då och sova själv där, men va tusan.. det får gå..

Förresten jag måste berätta, är lite stolt över mig själv, i söndags kom Madde, Sofia och Jossan hit. Vilket va jättekul och träffa dom igen! Det va läääängesen! Vi bytte julklappar, jo det e sant!!! Helt sjukt.. men men bättre sent än aldrig.. eller? Och innan dom kom så slängde jag ihop en kladdkaka till gästerna och mina barn såklart :) Men själv smakde jag inte ens en liten droppe smet! Och när dte va dax för fika så tog jag mig en pudding. Och sen tog vi en prommenad till hembygdsparken och barnen lekte och jag och Madde pratade en massa skit :) Och sen blev det hemgång igen och så körde vi till McDonalds så alla fickk mat, jag tog med mig en naturdiet päron... jag köpte vatten där så jag kände mig lite delaktig i måltiden! haha :) Men jag är så grymt stolt över mig själv som verken tog något av kladdkakan eller på McDonalds!!!

Mamma kom hit igår och hämtade barnen på dagis och sen körde dom till Cia. Dom sov där inatt, och det hade vatt så mysigt! När jag jobbat klart gick jag hem och duschade och körde in och hämtade upp barnen. Vi körde sen hem till Johanna och Björn för att hälsa på lille Vidar!!! Gounge!! :) Han va så söt! Jag försökte smuggla med honom hem men det gick inte.. tusan :) Och tjejerna dom e roliga.. i bilen så sa frågade dom när vi ska ha en bebis, och jag svarade att jag måste juh ha en kille som kan vara pappan till bebisen, och dom svarade, men det har du juh,  ve, frågade jag, vår pappa blev svaret! hahah :) Ja eller hur!?!?! Ja det va juh bara att snällt förklara att deras pappa inte kommer att vara bebisens pappa.. om det nu blir nån mer bebis :)
Och sen sa Amanda, mamma när bebisen kommer så ska det vara en pojke.. ja det e juh lätt att beställa.. haha :)
Ojojoj vad jag e sugen på bebis!!!!

Ja och sen skulle mamma köra hem från Cia men bilen startade inte så jag och tjejerna körde ner till Cia igen och träffade Sandra oxå en runda. Och sen fick jag och Cia putta igång mammas bil! Jag skrattade så jag höll på att dö!! Men vi fick igång den!! :)

Amanda stannade hos mormor över natten så jag fick bara emelie med mig hem.. vi stannade på Sibylla så tösen fick lite mat i sig :) Och sen körde vi en runda ner till stranden, men vi hann bara ner där så blev Emelie kissig så vi fick köra hem.. haha :)

-3!!

Publicerad 2012-02-17 21:57:01 i Allmänt

Fredag! Jag gillar fredagar! Speciellt dom fredagarna när jag e ledig hela helgen! Dom är underbara!!!
Igår när vi kom hem från dagis så kräkte Amanda ner hela hallen.. jag väntade mig en lååång natt med en massa kräkningar.. Det visade det sig att Amanda hade hög feber så hon fick alvedon och vatten och så hoppade hon i säng, idag när hon vaknade så va hon pigg och glad, ingen feber och hur pigg som helst! Inga fler kr'kningar heller!
Puh!! Jag va lite osäker på om hon skulle få gå på gympan idag, men hon gympade på här hemma så jag tänkte varför inte.. kan dumt, men hon säger till om hon inte orkar.. och hon åkte och det gick hur bra som helst :)

Vi hämtade först upp gympadräkten som jag vunnit tiill Emelie i Åstorp.. tyvärr satt den väldigt tajt på Emelie så Amanda fick ha den, men den satt tajt på henne med.. får väl se om jag kan hitta nån annan och tradera hem :)

Hemma igen så fick barnen mat, makaroner och köttfärsås, och jag åt en chokladpudding :) Smaskens! Jag hade lätt kunnat äta dom hela dagen, men dom e så dyra.. annars hade jag gjort det :)

Ställde mig på vågen idag! -3 kg!!! WOW!!! Så nu har jag hälften kvar!! :) Det fixar jag!!!
Imorron blir det en prommenad till maxi, tjejerna ska få lördagsgodis!! :) Och jag ska köpa fler puddingar :) Det är juh lördag och mello, då måste man juh ha nått till det :)

Idag har det inte blivit så mycke rörelser för mig, men jag satte mig iallafall 20 minuter på träningscykeln, det är bättre än inget iallfall :)

Näe nu ska jag se lite på TV och sen blir det sängen :)
Ha en bra helg alla :)

JAAAAAA!!

Publicerad 2012-02-15 21:52:54 i Allmänt

Igår när alla andra firade alla hjärtans dag så var jag hos läkaren i Lund!
Kom dit vid 8.20 och fick följa med en ssk in och väga och mätas.. mm m indre kul men det är juh därför jag e där.. sen blev det lite väntan i väntrummet. Där satt 4 andra kvinnor, dom va typ i 40 årsåldern allihopa.
Vi pratade lite och sen fick vi gå in i ett konferensrum och läkaren kom och informerade oss om hur operationen går till och vad som händer innan och efter.
Han pratade på i 30 minuter ungefär, och jag ställde en massa frågor. Han tyckte nog jag va lite jobbig, men jag måste juh få fråga, och ingen annan ställde frågor.. det va juh chansen att fråga då lixom.. hehe :) Jaja..
 
Efter honom kom sjuksköterskan in i max 10 minuter och pratade om vad som hände på avdelningen, som att efter 1 max 2 timmer efter op så sparkar dom upp oss ur sängen :) Och sen förväntar dom sig att vi ska upp och gå i korridorerna en gång i timmen :) Jajja får väl göra det då :)

Och sen va det dax för dietisten. Hon pratade nog 30 minuter hon med, jag ställde frågor där med.. måste fråga annars får man inga svar :)

Efter all information så fick vi sitta ner i väntrummet igen.. och vi kallades in 1 och 1 till läkaren. Jag blev mer och mer nervös, jag va näst sist in, och bara 1 utav dom 3 som gick in fick op!! Shit tänkte jag det här e kört för mig.. men IKKE!!! Det va mer eller mindre upp till mig om jag ville göra den eller inte! Kändes skönt att säga ja jag vill!!!! :)

Och efter att ha kollat vad jag skulle gå ner inför op, vilket blev 6.5 kg  och han kollade lite annat, som typ hjärta och lungor och allergier osv så fick jag gå in till ssk och prata om operationstid!
Och gissa om jag blev snopen när hon frågade vilket datum jag ville göra det! Hon frågade om jag behövde 2 eller 3 veckor på mig, och jag tog 2 veckor! Kör hårt lixom!!
Så den 29e februari är det dax!!!

Mitt nya liv fick börja direkt igår! Så efter läkaren så körde vi snabbt hem till Camilla och lämnade av henne och jag slängde i mig en Modifast smultron, fruktansvärt äcklig va den! Och tjock och blöööö och redan där hade jag huvudvärk, kände att det va en början till migrän.. Men sen blev det ut i bilen och köra snabbt hem, jag började nämligen att jobba 15.00.
Och på vägen hem mådde jag sämre och sämre! Mådde illa och kallsvettades och mådde riktigt riktiigt dåligt! När vi kom vid bäckagården (4 minuter hemifrån) fick jag slänga mig in på en parkeringsplats och hoppa ur bilen och spy som en gris.. inte så kul när det står en massa folk och glor på en.. men annars hade det kommit i bilen.. usch va äckligt.. sorry..

Så nu kämpar jag på med mina drickor! Det går faktiskt bra! Ikväll testade jag modifast chokladpuddingen, riktigt riktigt god!!! Det ska bli fler sånna!! Lätt jag ska köpa fler! Dock är dom lite dyrare.. men så får det vara.. Det va lite tufft när tjejerna satte sig för att äta mat, då blev jag sjukt sugen på mat!!! Lasagnette är juh sååå gott! Men jag tänkte på mina 6,5 kg som måste bort så blev det ingenting!!! Det är skönt att det finns mat i frysen nu så det bara är till att ta fram.

Oh förresten jag blev moster inatt!!!
Stort grattis till Johanna och Björn till en jättefin kille!!!!
Ska åka in och hälsa på nån dag!! E så nyfiken, men antar att det e mycke folk där nu :)
Det blir lätt så :) Men snart kommer jag och checkar in den lille killen :)

Näe nu ska jag ta och slappa i soffan!

Helg igen?

Publicerad 2012-02-10 21:09:14 i Allmänt

Ja så va det helg igen! Denna veckan bara försvann! Jag skrev juh precis att det va måndag?!
Jaja.. så kan det gå :)

Igår hämtade tjejerna från mamma, och jag tog med Amandas skridskor för dom har en isbana nere i hamnen. Och såklart ville tjejerna testa och åka! Det va svinkallt för oss andra som stod och tittade på!! Men dom hade roligt! Emelie hade inga skridskor men fick testa Amandas och det gick ganska bra faktiskt :)
Så jag bestämde mig för att det fick bli ett par till henne med...

Så idag körde vi till Biltema, dom har billiga skridskor där. 149kr och då är dom från stlk 29-33 man kan förlänga dom. Emelie har inte stlk 29 ännu, men med tjocka strumpor funkar det bra :) Efter biltema tog vi en sväng till ikea oxå! Barnen lekte i lekrummet och blev som vanligt bevikna när jag "hämtade dom för tidigt" Dom va där 1 timme!! Dom hade gärna fått va kvar längre men dom har juh 1 timme som max :) Jag hittade ett par lampor till vardagsrumsfönstret.. Myran lyckades juh ta sönder dom i förra veckan.. Så nu står det 2 nya! Dock inte i glas denna gången!!! :) Ska ta kort och lägga ut nåndag! :)

Och sen begav vi oss mot Höganäs(japp igen..) och eftersom vi va tidiga så tog vi oss till isbanan, och idag hade juh båda skridskor! Men vad händer, då vill Emleie inte åka!! haha :) Suck den tjejen :) Hon ville leka på lekplatsen.. ja vad spelar det för roll.. haha :) Så hon lekte där medans Amanda åkte skridskor! Jag har lovat henne att åka till ishallen nån dag! jaja vi får fixa det.. skridkor är juh inte direkt min grej att åka.. men får väl göra ett försök...
Och sen blev det gympa!!! Dom hade gympakläderna på sig redan när vi åkte hemifrån, och Emelie råkade kissa i byxorna, så hon fick ha byxor o tröja denna gången.. jaja sånt som händer och det funkade bra ändå :) Såklart va båda nöjda och glada efter gympan! :)

Och när vi kom hem, gissa vilken film som åkte på då... gympafilmen!!!! Jodå!! Ja tjejerna gillar den!! :)

Vad händer i helgen då?
Här e det jobbehelg som gäller, tjejerna ska till mormor imorron igen..
Och dom följer med till Camilla på måndag så jag behöver inte vara utan dom så mycke :) Skönt!

Näe hörre ni nu ska jag snart gå upp och lägga mig tror jag.. lösa lite korsord och så :)

MOhadaohraohfjdahjadgjehakjdgfjakhdsh jodå så att det e bra här :)

Publicerad 2012-02-08 17:17:08 i Allmänt

Lilllördag idag mina vänner!
Härligt! det firar jag med att jobba 2 pass :) GÖTT!!! haha :)

Igår fick jag ett brev från fk där det stod att jag fått drygt 570kr förlite i bostadsbidrag 2010, MEN eftersom det är under 1200kr så får jag inte ut dom pengarna. MEN för ett år sen fick jag brev från dom där det stod att jag fått förmycke pengar och nu blev återbetalningsskyldig på¨ca 8000kr. Och då ska ni veta att det va MÅNGA tusenlappar som va ränta och straffavgifter! Detta är juh helt jävla sjukt! Varför sätter man inte ränta och straffavgifter på dom pengarna som jag missat?? Då hade vi minsann vatt över 1200kr! Suck säger jag bara! Men så är det juh, men har inget att komma med!

Och jag och mamma satt och pratade om när jag blev sjuk i vintras, och vilka mediciner jag tål och inte tål, eftersom jag ev snart ska genomgå en op.. Så jag ringde capio citykliniken för att höra om jag kanske hade missförstått det här med att läkarna skulle fixa en tid, kanske det va jag som själv skulle fixa det osv. Fick prata med en jättetrevlig sjuksköterska. Hon kollade igenom min journal, och där såg hon att jag reagerat med klåda och utslag på ketogan och spasmofen, MEN det står ingenting om att jag va medvetslös i 5 timmar! Det känns lite sådär.. Och så kunde hon se att det fanns en remiss skickad till caprio för att göra en belastning för att se vad jag tål och inte tål, men den va skickad den 31 januari, alltså 1 ½ månad efter det att jag blev sjuk!! Ska det verkligen ta så lång tid?? Sjuksköterskan tyckte det va jättedåligt och jag sa som det va att jag ev ska göra en gbp och dom vill säkert veta vad jag tål och inte tål innan den görs.. och hon skulle kolla upp det med min läkare och se om hon kunde snabba på det hela. Dessutom skrev hon upp att jag varit medvetslös i 5 timmar den 13e december oxå. Hon höll med om att det borde vatt en remiss som va akut eftersom jag blev så dålig, men det e klart skiver dom i journalen att jag bara fick lite utslag så e det juh inte så farligt.. suck säger jag igen!!!

Jaja.. så kan det vara!
Nu är det iallfall mindre än 1 vecka kvar till jag ska på infomöte! Jag e så nervös!!! Men jag är inne på viktop och där är det många som säger att dom bara vatt hos läkaren 10 minuter och sen fick dom ok för op och dett datum! Och sen va det såklart dietist och sjuksköterska. Oh låt nu tiden gå fort fort fort :)

Fast det gör det nog, inatt jobbar jag extra, jobbar till 12 imorron och sen ska jag hämta hem mina älsklingar osm är hos min mamma. Och fredag e vi lediga, gympa på kvällen och sen ska barnen till mamma igen på lördag. Dom får vara där denna helgen. Jag jobbar.. fan dom är mer hos sin mormor nu än hos sina föräldrar.. Denna veckan är verkligen så.. usch nu får jag så dåligt samvete.. FAN.. men jag måste jobba extra så jag kommer ifatt med timmarna.. annars hade jag vatt ledig nu och dom vatt hemma hos mig.. så tjejerna har vatt hos mamma sen igår, och sen dit igen lördag til söndag och sen måndag till onsdag nästa vecka... måndag åker jag till Camilla eftersom jag inte vågar chansa på att tågen funkar på tisdag morgon och jag vill inte köra om det är halt och så... OOOOH! Oki jag får se framåt och ta en dag itaget och bara göra det som ska. Det ordnar sig. Men jag tycker synd om mamma osm hela tiden ska ha barnen. Jag vet att hon tycker om att ha dom men jag vet oxå att det börjar bli mycke.. jag blir stressad..

Men det blir bättre det blir det alltid! :)
Jag älskar min mamma och tackar henne verkligen för ALLT hon ställer upp med! Utan henne hade det ingenting fungerat.

Men nu ska jag sluta gnälla och fixa lite mat för om några timmar ska jag jobba igen :) Puss o kram på er alla! :)

2012-02-06; 22:29

Publicerad 2012-02-06 22:29:45 i Allmänt

Ja då va det minsann måndag!
Det har vatt en lugn och skön måndag faktiskt :) Jag har tvättat 4 maskiner tvätt..
Jag och tjejerna va på Maxi och handlade, och sen hem och började laga mat om en galning! Gjorde en massa köttbullar, biffar, köttfärsås, korvstroganoff och lasagnette. Så nu finns det en MASSA mat i frysen som bara är till att ta fram till tjejerna när (jag förhoppningsvis) bara får dricka flytande :)

Om en vecka är jag hos min syster Camilla som ska köra mig till Lund på tisdagen! Ohhh en hel vecka kvar!!!! Jag tycker dessa veckorna har gått sååå långsamt!! Och hur lång tid kommer dom andra veckorna då ta? Jaja..

Idag ifrågasatte Amanda varför hon måste gå och lägga sig så tidigt när inte jag gör det.. och jag försökte förklara att hon behöver sova mer än mig och att om hon inte går och lägger sig tidigt så orkar hon inte med dagen imorron, och att hon då kanske blir arg och sur, och det höll hon med om. Men efter en liten stund sa hon, mamma jag tycker du ska gå och lägga dig tidigare ikväll så du inte är arg och sur imorron!! Den ni! Snacka om att slå mamma på näsan :) Jag kunde inte göra annat än att skratta! Och såklart fråga om jag vatt arg och sur idag, näe inte än, men du blir kanske sen :) Hon har minsann svar på tal den damen! Och allt jag säger till henne vänder hon mot mig :) Jag tar det positivt, då det bevisar att hon tar det till sig och tänker efter. Hon har fått min snabbhet i att svara, hmm ja hon har nog det från sin pappas sida oxå :) Hon har juh en faster och farbror som är duktiga på att komma på dom mest knasiga saker :) Det är sällan man skrattar så mycke som när man är med dom!
Och på tal om deras faster! Emelie!!! SHIT pommes frittes vad hon är lik faster Sussie, idag när hon gjorde nån min så är det Sussie rakt av! Jag har annars tyckt att Emelie va den som e mest lik mig. Har inte sett så mycke av mig i amanda, men nu är det bara sussie i  Emelie.. Men jag kan se lite mer likhet i mig i Amanda nu. Men när jag va kanske en 6-7 år.. tycker det är kul att se likheter :)

Imorron är det dax att jobba igen :) Tjejerna ska först på dagis och sen hem till mormor :)
På onsdag har vi möte på jobb och sen ska jag gå in extra och jobba natten till torsdag oxå. Jag ligger så mycke minus så jag måste in och jobba upp lite timmar :) Men det ska nog gå bra! :) Denna veckan är en skön jobbevecka. Jobbar bara tis-ons och nu blir dte juh extra ons-tors och sen jobbar jag lördag-söndag. Som sagt en skön jobbevecka :)

Näe hörreni, om man ska ta och hoppa i säng kanske, så jag inte är arg och sur imorron :)

Helgen is slut :)

Publicerad 2012-02-05 20:38:49 i Allmänt

Då va denna helgen så gott som slut.. Men jag e ledig imorron med, så det blir en extra dag ledigt :) SKÖNT! På så sätt tycker jag om att jobba inom vården för man har lediga dagar mitt i veckan, ganska skönt om man ska hitta på nått, inte så mycke folk ute då :) Som på väla eller så :)

Vad har hänt i helgen då.. ja... bra fråga.. i fredags va det gympa! Jag köpte filmen som spelades in på uppvisningen!! Och den va populär! Tjejerna har sett den flera gånger!!! Vi hann bara hem så ville dom se den :) Tjejerna tyckte så klart det va kul på gympan, Emleie va lite besviken när både Amanda och Ebba kom i samma grupp och inte hon.. och dessutom fick Amanda och Ebba prova och hjula men inte Emelie.. Emelie e juh inte den som e den så hon hjulade på golvet brevid haha såg så kul ut :)

I lördags hade vi en riktigt lugn dag! Vi åkte till stranden, men det visade sig vara avstängt överallt sen stormen.. Men vi gick iallfall runt på gatorna i ca 1 timme :) Det va så härligt väder! Kallt men sol och ingen vind! Då är jag nöjd :) Efter vår prommenad så tog vi oss till Willys och handlade lördagsgodis och sen va det hem igen :) En riktigt lugn och härlig lördag helt enkelt!

 Idag besökte vi min pappa. Och sen va det såklart simskola!! :) Tjejerna simmar hur bra som helt på rygg nu!!! Mamma är såååååå stolt!!! Och så glad för att jag fått se det med egna ögon nu!!! Inte för att jag inte trode på mamma och Peter men det e så kul att få se det själv!!
Så det har vatt en härlig söndag med! Har faktisgt vatt en härlig helg över lag :)

Imorron tänkte jag faktiskt ta och laga en massa mat! Jag tänkte som så att det kanske inte är så kul och stå och laga en massa mat till tjejerna när jag inte får äta..(om det nu blir op) så om jag gör maten nu och fryser in så är det bara till och ta fram sen :) Och blir det inte op så får jag väl oxå äta upp den :) Men annars tror jag nog att det kan vara en bra tanke, kanske.. :)

Förresten såg ni melodifestivalen??? FAN va dåligt!!! Jag orkade inte se mer än 30 minuter sen slog jag över till gladiatorerna..

Näe nu får ni ha en bra kväll alla!

Busfabriken!

Publicerad 2012-02-02 11:08:54 i Allmänt

Igår mötte vi Conny, Sofie o Filippa på busfabriken!! Det blev såklart en massa bus!!!! Tjejerna tyckte det va supermysigt att leka med kusin Filippa :)
Det blev en massa klättrande, hoppande och åkande :) Och så blev det kvällsmat där :)
Det va en toppen em/kväll :)
Det bästa va när Conny lyckades slå sitt knä riktigt rejält o ligger på en madrass o Amanda kommer fram o frågar vad han ligger där o gör, o han svarar, letar efter fiskar! Jag o Sofie hade lite svårt att hålla oss för skratt :))

Idag ska jag på jobb, o tjejerna ska till mormor! Imorron är det gympa igen! :) o söndag är det simskola! Oh ja just jag har glömt att skriva, förra veckan när mamma o Peter va med dom på simskolan så simmade Emelie helt själv på rygg(dom går i en rygg grupp)!! Helt själv!!!! Hoppas hoppas hon gör det på söndag! :))

Om

Min profilbild

Cattis

Jag bor tillsammans med min man David och mina 3 flickor. Här skriver jag om vad som händer under våra dagar ❤️

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela